,

NISSAN QASHQAI: A PUNT LA TERCERA GENERACIÓ!

La tercera generació del Nissan Qashqai, la qual ja està quasi a punt de comercializar-se, arribarà amb molt més que amb alguns canvis estètics, serà l’entrega més tecnològica i digital del súper vendes japonés.

Que el Nissan Qashqai és un dels crossovers per excel·lència, prou que se sap. De fet, capitaneja el seu segment des dels seus inicis. 

Futur elèctric i digital

Aquesta serà la primera vegada que el crossover de Nissan prescindirà de les mecàniques dièsel per incloure versions elèctriques o electrificades.

A hores d’ara ja se sap que serà un dels models més importants del catàleg 2021 dels de Nissan. Entre altres arguments, ho serà per la destacable càrrega tecnològica i digital que inclourà.

També comptarà amb un quadre d’instruments totalment digital gràcies a una pantalla de 12,3 polzades personalitzable. Des d’aquesta pantalla es controlaran la majoria de funcions.

Informació a l’abast

Aquesta tercera generació tindrà un sistema de transmissió de la informació al parabrises del cotxe, l’anomenat «Head-up display», que permet que el conductor llegeixi les dades més rellevants del cotxe sense haver de perdre de vista la carretera.

El quadre de comandaments central i la consola estan presidides per una altra gran pantalla tàctil de 9 polzades. En aquesta pantalla s’han mantingut els botons físics del sistema d’aire condicionat, de la calefacció i del clima.

A més, gràcies a l’opció de comandament per veu, moltes accions es podran ajustar per mitja d’instruccions vocals.

Màxima connectivitat

El sistema interactiu del nou Qashqai permet la connectivitat amb «Android Auto» i «Apple Car Play». Disposa de connexió via Bluetooth, sistema de recàrrega de mòbils sense fils, un punt wifi per connectar-hi fins a set dispositius i diferents entrades USB de tipus A i B.

Nissan Connect

A més, l’aplicació «Nissan Connect» del telèfon intel·ligent permet fer coses en temps real, com ara programar el sistema de climatització, obrir i tancar el cotxe o simplement fer un control del seu estat general, tot plegat, a distància.

Els múltiples perfils d’usuari i les respectives configuracions de memòria permeten que les preferències de navegació, música i de sistema s’adaptin a cada conductor.

La reproducció d’àudio d’alta fidelitat ve de la mà d’un sistema de so Bose Premium amb 10 altaveus, més la caixa de baixos Acoustimass®, també de Bose.

Detalls que sumen!

Altres novetats destacades les trobem en el nou pom del canvi automàtic -més petit i elegant que el del model al que substitueix-  i també en el selector de modes de conducció.

En les versions 4WD, s’ha dissenyat un selector de tipus de conducció amb un anell cromat i un acabat en negre piano, la qual cosa ofereix al conductor un accés tàctil a les diferents opcions de conducció.

Els nous materials dels seients, com ara cuirs, nappa i brodats fets a mà, creen un habitacle extremadament acollidor i elegant.

Per reforçar aquest toc de luxe s’han afegit funcions de massatge en el seients davanters, això sí, només en les versions de gamma alta.

Nova il·luminació

La nova il·luminació ambiental blanca genera un ambient reconfortant i relaxant en tot l’habitacle. També s’ha dedicat molta atenció a la qualitat ergonòmica i estètica dels interruptors i dels botons.

TomTom 3D i sistema anti-furt

Si no es fa servir la navegació del telèfon, el conductor també pot accedir al  «TomTom 3D Maps & Live Traffic» amb funcions avançades de navegació,  actualitzacions de mapes sense fils, trànsit en temps real, «Google Street View», ubicacions dels radars de trànsit i preus del combustible entre altres informacions.

El nou Qashqai incorpora la funció de seguiment de vehicle robat. Aquest servei ofereix un contacte permanent amb la policia i amb els serveis al client de tercers, amb notificació automàtica de robatori per mitjà de l’aplicació «NissanConnect».

Més espai

El nou Qashqai és més generós en termes d’espai, sobretot pel que fa a l’espai dels ocupants del darrere. Això es així gràcies a un eixamplament considerable de la batalla i de la distància entre eixos, un fet que permet guanyar més espai a les places posteriors i al maleter. En aquest sentit, el maleter creix fins els 504 litres de capacitat natural, a més de disposar d’un doble fons.

El nou Qashqai segueix oferint una sensació de domini del seu entorn gràcies a una excel·lent visibilitat davantera, lateral i posterior. Les millores introduïdes inclouen un angle d’obertura del parabrisa més ampli i l’ancoratge dels retrovisors en els laterals de la porta en lloc del pilar A on estaven fins ara.

Propulsors eficients

El nou Qashqai forma part de l’estratègia d’electrificació de Nissan. Oferirà als clients dues solucions de motorització: un motor de gasolina d’1,3 litres amb tecnologia híbrida o l’innovador motor e-POWER, un vehicle elèctric dotat d’una acceleració potent, lineal i instantània, amb alts registres en termes d’autonomia.

El motor de gasolina d’1,3 litres estarà disponible amb dues potències diferents, encara que ambdues versions combinaran una bona resposta, amb un consum i unes emissions molt baixes.

Aquest motor s’ha millorat per incloure un sistema híbrid de 12Vnque incorpora una bateria de liti separada i un generador per poder emmagatzemar l’energia resultant de les frenades. Aquesta tecnologia permet que els sistemes del motor funcionin amb l’energia recuperada, augmentant així la durada de la funció Start/Stop i reduint les emissions totals de CO2.

E-Power

Amb el nou Qashqai arribarà l’innovador sistema de propulsió «e-Power». És una innovació de Nissan basada en el fet que és el motor elèctric el que impulsa les rodes. El sistema «e-Power» està format per una bateria d’alt rendiment, pel motor de gasolina, pel generador elèctric, l’inversor i per un motor elèctric.

En els sistemes híbrids convencionals les rodes s’impulsen mitjançant un motor elèctric i un motor de combustió interna. En el sistema «e-Power» el motor de gasolina no està connectat a les rodes; simplement carrega la bateria.

Garatge Nogreda

Un cop ens confirmin des de Garatge Nogreda la seva arribada imminent, prevista de cara a la primavera, farem un segon reportatge sobre les prestacions de les diferents mecàniques. També podrem donar-vos els preus i els acabats definitius, tot i que aquests sembla que seguiran mantenint les mateixes denominacions que fins ara.

Mentre tant, si no podeu estar-vos, podeu solicitar més informació adreçant-vos al departament comercial de Nissan Andorra de Garatge Nogreda. Els trobareu a la Baixada del Molí, 18-20, en plena rotonda del Pont de Tobira. Tel: +376 805507.

Si voleu seguir altres articles de novetats, podeu fer-ho fent clic aquí.

Fotos: Nissan