,

NOU AUDI Q2

La sèrie “Q” d’Audi s’ha ampliat amb l’arribada del nou Q2, el crossover que han sabut encaixar en un dels segments amb més acceptació del mercat, el dels SUV Premium de tamari petit. Així doncs aquest model arriba per completar més i millor aquesta gamma, fins ara disponible amb altres opcions de mig a gran tamany i que, a nivell de resultats, destaca molt.

 El fet és que els d’Audi han ofert fins ara una completa gamma d’opcions prou equilibrada en la seva oferta de SUV’s de caire Premium. Els faltava però una opció de petit tamany, un SUV compacte, essencialment urbanita.

Ara, amb el nou Audi Q2, completen l’esmentada gamma omplint aquest forat que els faltava per completar del tot la familia “Q”.

La imatge del nou Q2 és un dels aspectes més destacables. Amb una longitud total de 4,19 m, es tracta d’un model d’aparença molt propera a la d’un cupè, d’aquí l’éxit que fins i tot abans de sortir al mercat, ja generava.

Presenta molta personalitat respecte de la resta de models “Q”, destacant per exemple, l’elevada localització de la nova graella davantera «Singleframe» de disseny octogonal, la qual, juntament a unes àmplies entrades d’aire, generen aquesta imatge tan contundent des de la part frontal. Possiblement aquesta graella estara present en properes entregues de la marca, més enllà d’aquest model i gamma.

Una altra de les senyes d’identitat la trobem en la seva baixa línia de sostre. La imatge esportiva del Q2 s’allarga des d’aquesta part i fins al darrere, gràcies al gran aleró amb difusor integrat amb que tanca el perfil lateral.

Aquesta imatge tan esportiva acaba per completar-se amb la presència d’uns marcats passos de rodes que enfatitzen més encara aquesta visual tan poderosa.

El nou Q2 inaugura un nou segment en el mercat, al que han anomenat SUV Premium.

Respecte de l’habitacle, Audi ha projectat un interior per a cinc ocupants. Tot i les mides contingudes, ofereix prou espai per viatjar amb molta amplitud en totes les places. En aquest sentit, l’estil interior manté la tendència de disseny de l’exterior, gràcies als angles pronunciats de les seves formes, però també per l’ús de materials de gran qualitat , fins i tot en zones on no és tan habitual trobar-les.

En quant a seguretat activa, pasiva o de connectivitat, els afortunats propietaris del nou Q2 podran gaudir de diversos sistemes d’assistència ja coneguts en d’altres models de la marca. Destaquen «L’Audi Pre Sense Front», el control de creuer adaptatiu amb funció «Stop&Go», el sistema de reconeixement de senyals de circulació, l’avís per canvi involuntari de carril o l’assistent de conducció en cas de trànsit dens.

Audi denomina «rightsizing», a l’equilibri dels seus motors tenint en compte diferents paràmetres: mida, cilindrada, potència, lliurament de parell i eficiència.

Per gaudir de la màxima connectivitat, hi ha també el sistema “MMI Navegation”, de sèrie a partir de l’acabat «S Line» i amb pantalla de 7 polzades i el «MMI Navegation Plus» amb «MMI Touch» amb una pantalla de 8,3 polzades.

El nou Audi Q2 arriba també amb la interface «Audi Smartphone» i amb l’última generació en sistemes d’informació, entreteniment i so d’alta fidelitat.

La instrumentació pot visualitzarse per mitjà del sistema opcional «Audi virtual Cockpit» que mitjançant una gran pantalla de 12,3 polzades substitueix la informació analògica clàssica.

Altres equipaments disponibles són el sistema de connexió «Audi Connect» o el «Head Up Display» que permet visualitzar el panell d’instruments al vidre per evitar distraccions al volant.

Les possibilitats d’equipament del nou Q2 són, com en tots els models de la marca dels quatre anells, immenses.

A part dels dos acabats de sèrie limitada denominats «Launch Edition» i «Launch Edition Luxe», hi ha també de producció regular els acabats «Design», «Design Luxe», «Sport» i «S-Line», aquest dos últims els més esportius.

Respecte de l’equipament que cada acabat proposa, que no són pocs, millor que us poseu en contacte amb la divisió d’Audi de Centre Prestigi Automòbils, Allà us en donaran tots els detalls. Teniu les dades de contacte al final del reportatge.

L’oferta mecànica s’afegeix al principi que els d’Audi denominen “rightsizing”, una paraula que ve a definir l’equilibri dels seus motors, tot tenint en compte diferents paràmetres com són: mida, cilindrada, potència, lliurament de parell i eficiència.

La gamma de motos del nou Q2 està formada per tres propulsors dièsel TDI i dos TFSI de gasolina, que van dels 116 als 190 CV.

La gamma de motors està formada per tres propulsors dièsel TDI i dos TFSI de gasolina. El motor bàsic de gasoil és un 1.6 TDI amb 116 CV, capaç de pujar fins els 190 km/h i d’oferir un consum homologat de només 4,6 litres als 100 quilòmetres. La segona opció, correspon a un motor 2.0 TDI de 150 CV. Puja fins els 208 km/h i permet accelerar de 0 a 100 en poc més de 8,5 segons.

La variant més potent en dièsel la trobem en el 2.0 TDI de 190 CV. Ve equipada amb tracció integral i genera registres molt més esportius, amb 218 km/h de velocitat màxima i una acceleració de 0 a100 km/h de tan sols 7,3 segons.

L’oferta de motors en gasolina parteix d’un bloc de tres cilindres.

Es tracta d’un motor 1.0 TFSI de 116 CV. L’altra opció és la d’un motor 1.4 TFSI amb 150 CV de potència. Està dotat amb la tecnologia «CoD» (Cylinder on Demand), es a dir, que farà anar els cilindres segons les necessitats del motor. Aconsegueix molt bons registres en quant a eficiència: 5,2 litres cada 100 quilòmetres amb una velocitat màxima de 208 km/h i una acceleració de 0 a 100 km/h de 8,5 segons.

La tracció integral està disponible de sèrie amb el motor TDI de 150 CV i amb el 190 CV i inclouen el canvi S-tronic7.

Ja per acabar, comentar el tema de la capacitat del maleter. L’espai destinat a la càrrega d’equipatge ofereix 405 litres naturals de volum, que poden arribar a un màxim de 1.050 litres amb els seients abatuts.

Informeu-vos-en a Centre Prestigi Automòbils, concessionari oficial Audi per Andorra. Els trobareu a l’edifici central de Centre Prestigi Automòbils, tot sortint d’Escaldes en direcció a Encamp. Concretament a la cruilla del Pont de la Tosca. Tel. 874244