,

Nou BMW CE 04: o t’agrada, o t’agrada molt

L’evolució de BMW per a la mobilitat urbana elèctrica en moto des d’ara es dirà BMW CE 04, una proposta moderna i futurista que no deixarà a ningú indiferent

Amb el nou BMW CE 04, els de BMW Motorrad continúen fent cami en la seva estratègia envers una mobilitat elèctrica urbana, eficient, moderna i indubtablement futurista.

Després d’haver-nos posat les dents llargues varies vegades, primer amb el prototip BMW Concept Link de fa 5 anys, i després amb el quasi definitiu Definition CE 04 de 2020, per fi arriba el model final, el BMW CE 04.

És així que aquesta nova proposta dels de BMW Motorrad inaugura un nou front amb el que escalar posicions pel que fa a la mobilitat urbana en moto.

Amb el seu nou sistema de propulsió elèctrica, l’indiscutible disseny futurista i amb una sèrie de solucions tecnològiques i de connectivitat molt innovadores, el nou escúter dels alemanys no ha deixat a ningú indiferent des que va començar a deixar-se veure en les principals fires del sector.

Potència, dinamisme i autonomia

El nou BMW CE 04 arriba amb una potència màxima de 31 kW (42 CV).

Gràcies al seu potent motor, el nou escúter elèctric dels bàvars ofereix un plaer de conducció excepcional, fins i tot si sortim dels carrers de la ciutat i ens enfilem per les carreteres de rodalies.

Com a bon elèctric, l’impacte més impressionant el tenim en l’embranzida que agafa des de parat, donat que disposem de tota la potència de cop. En aquest sentit, la moto (o l’escúter) assoleix el 0 a 50 km en tot just 2,6 segons.

Cal remarcar que el nou BMW CE 04 també està disponible en una versió amb la potència limitada a 11 kW (31 CV). Amb aquesta limitació l’escúter és apte per a conduir-lo amb el carnet A1.

La velocitat màxima per a ambdues versions és la mateixa: 120 km/h. Més enllà de la ciutat, on lògicament no correspon, aquesta velocitat és ideal per quan sortim a l’extraradi, ja sigui en carretera o autopista.

Respecte de l’autonomia, la bateria de 8,9 kWh del nou BMW CE 04 ofereix una autonomia d’uns 130 quilòmetres (100 en la versió de potència reduïda).

Temps curts de recàrrega

La bateria d’ions de liti es recarrega mitjançant el dispositiu de càrrega que hi ha integrat. L’escúter es pot recarregar en una presa de corrent domèstica normal, per mitjà d’un wall-box o en una estació de càrrega pública.

Quan la bateria està completament descarregada, el temps de recàrrega per assolir el 100% és d’unes 4 hores i 15 minuts.

Amb el carregador ràpid (disponible opcionalment) i amb una potència de fins a 6,9 kW, el temps de càrrega serà d’1 hora i 40 minuts. Si el nivell de la bateria està al 20%, assolir el 80% serà cosa d’uns 45 minuts, sempre però, que utilitzem el carregador ràpid.

Controls d’estabilitat i de tracció

El DTC o Control de Tracció Dinàmic (disponible com a opció), proporciona una seguretat de conducció encara més important. Permet una acceleració molt més segura, quelcom especialment notable quan la moto està en ple revolt, és a dir, inclinada.

Modes de conducció

El BMW CE 04 inclou de sèrie tres modes de conducció: ECO, Rain i Road. Opcionalment hi ha un quart mode anomenat Dynamic.

El mode Dynamic permet que l’escúter acceleri al màxim, deixant de banda l’eficiència o l’autonomia. Si volem fer prevaldré aquests aspectes, només cal que seleccionem el mode ECO, el més estalviador, o el mode Rain, que limita notablement tant el nervi, com la potència en general.

Val a dir que aquesta varietat de modes disponibles es deu al fet que els de BMW Motorrad han volgut posar especial èmfasi en que el conductor -tot i que el seu entorn habitual sigui la ciutat i que per això, en principi no sigui massa necessari disposar de diferents perfils de conducció-  pugui igualment escollir el mode de conducció més adient per circular optimitzant aspectes com el rendiment, l’eficiència o el dinamisme.

Estructura singular

L’esquelet del CE 04 descansa sobre una estructura tubular d’acer, que és la que li dóna aquesta forma tan peculiar al xassís principal.

La roda davantera incorpora una forquilla telescòpica amb barres de 35 mm de diàmetre.

El control de la roda del darrere arriba des del basculant monobraç que hi ha en la part lateral esquerra.

De la suspensió del darrere se n’encarrega un amortidor amb ancoratges directes.

Respecte als pneumàtics, el nou BMW CE 04 equipa unes gomes bastant grans:  medeixen 120/70 R15 67H al davant i 160/60 R15 56H al darrere.

ABS i ABS Pro

Pel que fa al sistema de frenada, més enllà de l’ABS que hi ha de sèrie, en la part davantera trobem un fre de doble disc, mentre que al darrere hi ha un monodisc.

Si es vol, els de BMW ofereixen opcionalment un sistema ABS Pro. A diferència de l’ABS de sèrie, l’ABS Pro incorpora un sensor d’inclinació, de manera que és especialment efectiu quan la moto està inclinada en fase de gir.

Pantalla TFT de 10,25”

El nou BMW CE 04 ve equipat de sèrie amb una gran pantalla TFT a color. Fa 10,25 polzades. Inclou navegació i tots els serveis de connectivitat integrats.

L’excel·lent visualització, fins i tot quan li dóna el sol, el menú de navegació, fàcil, lògic i molt clar, i la manera en que s’ha definit l’accés a tot el programari, són també alguns dels punts forts pels quals destaca el nou escúter elèctric dels alemanys.

A més, per primera vegada en el seu segment, la nova pantalla TFT permet mostrar un mapa de navegació integrat en la instrumentació, per la qual cosa no cal cap pantalla addicional.

Tecnologia Full LED

El sistema de llums del nou BMW CE 04 inclou tecnologia LED de darrera generació al davant i al darrere, inclosos els intermitents.

Al davant, tant el llum de carretera com el d’encreuament estan en el mateix grup òptic, quelcom que ha permés simplificar-ne el disseny i donar-li molta homogeneïtat.

Headlight Pro

El Headlight Pro o sistema d’il·luminació adaptiva en revolts, està disponible opcionalment. Tot i això, és tan prestacional que al nostre parer és un component quasi obligatori d’afegir entre els extres a incloure. I és que més enllà de la comoditat visual a l’hora de pilotar, el plus de seguretat que suposa al conduir de nit, especialment per carretera i en trams amb revolts, és molt alt.

També hi ha en opció una funció amb la què a l’engegar o apagar l’escúter es visualitzarà a la pantalla TFT un missatge de “Benvinguda” o “Adéu”. Indispensable? Evidentment no. Capritxosa de tenir? Molt!

Disseny i colors

Per acabar, dir-vos que en termes d’estètica és innegable que el nou BMW CE 04 presenta un disseny d’allò més futurista i modern.

Tal i com hem titulat aquest article, el BMW CE 04 o t’agrada o t’agrada molt. De fet, entre els diferents companys amb els que hem parlat, no hi ha cap que hagi dit que no li agrada taxativament. El més excèptic ha deixat anar un “que diferent” o un “que atrevida”, però al poc de mirar-se-la ha acabat confessant que té un disseny que engantxa, sense saber ben bé el per què ho deia. En realitat, a quasi tots ens ha passat quelcom similar.

Opció 1: Blanc Lluminós

El que està clar és que el BMW CE 04 té un estil veritablement innovador. En l’acabat Blanc Intens, el més conservador, l’acabat de la superfície de la carrosseria ve pintat en blanc. Aquest color fa ressaltar les diferents seccions de color negre/gris mat del frontal i del lateral. El seient, que en la part final està flotant, també destaca molt, a l’igual que destaquen les llantes lenticulars o fins i tot la pota de cabra.

Opció 2: Avantgarde

Per altra banda, l’acabat Avantgarde és el que més s’ajusta al concepte global de la moto, al menys en termes de modernitat i d’atreviment visual. Amb això volem dir que ja posats a tenir una moto tan moderna i d’aspecte futurista, escollir aquest acabat tan vistós i cridaner li va molt! . Aquest acabat es basa en un to gris metal·litzat anomenat ‘Gris Magellan’, complementat amb diferents elements de color taronja, com ara part del seient, el deflector frontal i diversos gràfics.

Nosaltres, en una moto tan moderna i futurista, a més d’elèctrica, de totes totes que escolliríem l’acabat Avatgarde. En tot cas, és tan ampli el ventall d’usuaris i entusiastes de BMW Motorrad, que de ben segur hi haurà molts que es decantaran per l’acabat més conservador de color blanc.

Sigui com sigui, blanc o taronja, el nou BMW CE 04 suposa un gran pas en l’evolució de les motos urbanes elèctriques d’altes prestacions.

Paquets opcionals:

La marca proposa 4 paquets d’opcions: City Package – Finition Pro – Pack confort – Pack Dinàmic

Per exemple, el segon paquet disponible, l’anomenat Finition Pro inclou: Modes de Conducció Pro, ABS Pro amb Llum de Fre Dinàmic, Far davanter Pro, Fars Autoadaptables, Caballet central, Punys calefactats, control pressió pneumàtics i alarma.

Pyrénées Motors

Per a la resta d’opcions, dirigiu-vos a BMW Motorrad Andorra de Pyrénées Motors, allà us donaran tota la informació amb tot luxe de detalls. També podeu entrar a la pàgina oficial de BMW, on a més de la informació general, també podreu fer la solicitut de reserva  ( https://www.bmw-motorrad.es/es/reserva-ce-04.html?country=ES ) del vostre BMW CE 04.

Respecte de les previsions a nivell de comercialització, des del departament de BMW Motorrad de Pyrénées Andorra ens van comentar que durant aquest més de març ja sabrien quin és el calendari definitiu previst. En tot cas, les comandes ja estan obertes i els lliuraments no aniran més enllà de mitjans o finals de primavera. Per tant, si esteu interessats no badeu massa i apropeu-vos al concessionari per tal de posar fil a l’agulla. Axí podreu gaudir del vostre BMW CE 04 aquest mateix estiu.

BMW Motorrad de Pyrénées Motors es troba a l’exposició central d’Automoció Pyrénées de Grup Pyrénées Andorra. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n, tot baixant cap a Sant Julià de Lòria. Tel. +376 880750

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe, o entreu des del menú superior del blog.

 

Fotos: BMW Media Group