,

NOU CITROËN C4 CACTUS: LA CATIFA VOLADORA

Ja està aquí la segona entrega del nou Citroën C4 Cactus, que tot just ha desembarcat al nostre país de la mà d’Automòbils Pyrénées.

Tot i mantenir-se dins de l’estètica coneguda, a nivell visual arriba amb canvis molt evidents a simple vista.

Estrena noves òptiques, elimina les característiques barres del sostre i redueix el tamany i posició dels anomenats “airbumps” dels laterals.

Una de les novetats més destacades la trobem en els nous amortidors, que en aquesta nova entrega incrementen encara més la comoditat dels ocupants. Diem destacades pel fet que els de Citroën han actualizat notablement el model més “fashion” del seu catàleg, començant per la nova suspensió hidràulica, que ara aporta una comoditat molt superior en ruta.

Està basada –segons explica la marca- en uns coixins hidràulics progressius i és de sèrie en els models «Feel & Flair».

Aquesta nova suspensió garanteix aquest plus de comoditat gràcies també a uns nous seients farcits amb una escuma d’alta densitat.

A més, els seients inclouen ara suport lumbar ajustable. Per tot aixó, l’anomenen la “catifa voladora” donat el comfort i suavitat que transmet.

De cara a la insonorització, el nou C4 Cactus inclou en aquesta segona generació unes finestres més gruixudes, diferents elements destinats a l’absorció del soroll i juntes aïllants especialment dissenyades per a les portes i les finestres.

Donat l’éxit conceptual d’aquest cotxe tan singular, la seva forma no ha canviat quasi res. Començant pels “airbumps” que tot i seguir marcant gran part de la personalitat d’aquest model, enguany estan situats més baixos i són –com dèiem al principi- lleugerament més petits.

La línia del sostre ara cau de forma més pronunciada cap a la part del darrere, allargant i enxamplant visualment tot el conjunt més del que realment és. De fet, a nivel de mides quasi que no s’aprecien canvis, tot i que ho sembli. I és que la longitud d’aquesta nova entrega fa 4,17 metres, (l’anterior mesurava 4,16), és a dir imperceptible. El mateix passa en quant a l’amplada, donc baixa només dos centímetres, amb 1,71 enfront dels 1,73 metres del model precedent.

El maleter però, sí que creix lleugerament, pujant fins als 358 litres, 10 més que anteriorment. Amb els seients plegats la capacitat es dispara fins arribar als 1.170 litres en total, oferint una xifra total més que suficient si hem de carregar molta cosa.

Tot i ser una mica més contingut en les seves cotes, si que ha guanyat una mica de pes, situant-se prop dels 1.100 quilograms.

El preu de partida arrenca des dels 14.470 euros amb la variant «Live» de 82 CV.

La gamma de motors del nou Cactus proposa potències de 82, 110 i 120 CV pel que fa a gasolina. Respecte al dièsel hi ha una opció de 100 CV i a finals d’any hi haurà un motor de 120 CV dotat d’una caixa de canvi automàtica.

Els sistemes d’assistència també s’han actualitzat en aquesta nova entrega, que enguany presenta un total de fins a dotze sistemes diferents.

Entre aquests hi ha des d’un sistema de reconeixement de senyals de tràfic, un assistent de manteniment de carril a un de detecció d’angle mort.

Hi ha un de prou curiós, començant pel nom amb que l’han batejat. És l’anomenat “alarma de pausa per al cafè”, un sistema d’avís que adverteix al conductor quan porta conduint més de dues hores ininterrumpudament.

Pel que fa a connectivitat, Citroën ha introduit també algunes novetats en el nou C4 Cactus 2018. El sistema de navegació integrat, ara utilitza una pantalla tàctil capacitativa amb funcions de control per veu.

D’altra banda, el nou navegador «TomTom Traffic»  ens avisarà quan detecti obstruccions en el trànsit, ja sigui, per exemple,  per qüestions d’embussos, talls de carrers per obres o per accidents.

La connexió de telèfon intel·ligent està preparada per sincronitzar-se amb les tecnologies  que ofereixen els sistemes «Apple Carplay», «MirrorLink» i el de «Android Auto».

Informeu-vos-en a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Citroën per Andorra. Els trobareu a Prat de la Tresa Tel. 880700.