, ,

NOU LEXUS NX, “L’ART DE SENTIR MÉS” 

Nou Lexus NX 450+. La possibilitat de viatjar a l’espai podria estar més aprop del que creiem. I és que la humanitat ha passat d’un món sense viatges, a poder viatjar fora del planeta i més enllà! 

Després d’un any de confinament i a mesura que el planeta torna a obrir-se, ens llancem a la recerca de nous reptes, aventures i experiències. 

L’aventura espacial

Segons l’informe ‘L’Art de sentir més’ de Lexus, una d’aquestes aventures seran els viatges espacials, de fet, darrerament s’han dut a terme els primers vols de prova real. 

Sigui com sigui, es calcula que això de poder viatjar més enllà de l’atmòsfera, des d’ara evolucionarà molt ràpid. Tant és així que d’aquí a 2030 el valor del turisme espacial aconseguirà facturar bilions d’euros, quedant llest per deslligar una nova croada en la recerca de sensacions extremes, com experimentar la gravetat zero.

Vols ultraràpids

Les ramificacions de tot això són immenses. Deixant enrere l’atmosfera de la Terra, els coets podrien retallar les interminables hores de vol fent desplaçaments directes i sense escales. D’aquesta manera trigaríem el mateix temps a viatjar d’un continent a un altre, que per anar de la nostra ciutat a una altra de la mateixa regió.

Però bé, tornem a l’asfalt i als cotxes. El que sí és del tot tangible és que les tecnologies pròpies de l’era espacial estan més a l’abast que mai i que algunes les trobem aplicades en l’àmbit de l’automoció. 

El nou NX per aquesta tardor

La nova entrega del Lexus NX -de que parlarem un cop arribi a Lexus Andorra- ofereix una maniobrabilitat molt més afinada gràcies al nou disseny del volant. En la mateixa línia, els nous pedals del fre i de l’accelerador també asseguren una conducció molt més còmoda.  I és que en general, l’exclusiva marca de luxe japonesa ofereix una experiència que obeeix per complet les intencions del conductor, gràcies a una transició fluïda entre les accions de frenada, d’acceleració i de maniobra. 

La seva avançada aerodinàmica i un centre de gravetat més baix, converteixen al conductor en l’epicentre de l’acció, permetent-li interconnectar amb el vehicle a l’instant i fent-lo gaudir d’una experiència de conducció molt emocionant.

Sistemes i tecnologies

Si a tot plegat li afegim el Lexus Safety System+ i el nou sistema d’obertura electrònica de portes e-Latch, tecnologies que marquen una nova fita en el camp de la seguretat activa i d’assistència al conductor, el resultat és un cotxe que es nodreix de la tecnologia més avançada el termes de protecció de les persones. 

Gràcies a la càmera, al radar i a la unitat de control del sistema de seguretat, el nou Lexus NX presenta una funció d’estacionament automatitzada, senzilla i fluïda, juntament amb una aplicació de memòria dels espais que el conductor utilitza més sovint. Però el realment important és que l’NX, tal com passa amb qualsevol tecnologia, es posa sempre i prioritàriament al servei de les persones per garantir-los una experiència còmoda, efectiva i del tot segura. 

Arribats aquí pensareu “ja, però d’això a la realitat dels viatges espacials o als coets hi ha un Món” i teniu raó, però al final tot suma. Segurament d’aquí a 50 anys parlarem amb tanta naturalitat dels coets, com ho fem ara dels cotxes. No oblidem que fa poc més d’un segle somiar amb cotxes com els d’ara era igual d’increïble!

NX 450+: el primer híbrid endollable

Del nou NX hi ha dues configuracions: el motor híbrid convencional (NX 350h) i el nou híbrid endollable, batejat com a NX 450h+. Les dues opcions inclouen el mateix motor de quatre cilindres però, lògicament, ambdós porten diferents bateries i ofereixen una potència elèctrica diferent.

L’NX 350h ofereix 242 cavalls (més d’un 20% més que l’anterior entrega, mentre que el NX 450h+ assoleix 306. En mode totalment elèctric té una autonomia que supera els 60 quilòmetres.

El Lexus NX 2021 aparentment és quasi igual de cotes que l’anterior generació. Tot just és 2 cms més llarg, 2 cm més ample i 5 mm més alt. Ara bé, on si que ha crescut significativament és en l’amplària de la via posterior, doncs ha crescut 6 cm.

Sobre Lexus

Nascuda l’any 1989, Lexus s’ha convertit en una marca de referència mundial per la seva recerca de la perfecció. També per l’excel·lent qualitat dels seus productes i per oferir tecnologies molt sofisticades. Exemple d’això el tenim en la tecnologia Lexus Hybrid Drive. Paral·lelament a les tecnologies, Lexus destaca també pel seu concepte únic de servei. 

La seva incomparable qualitat de fabricació, el luxe interior, les tecnologies d’última generació i la filosofia de disseny L-finesse, fan que Lexus sigui una de les marques més desitjades de la indústria.

Avui dia, Lexus continua sent el primer i únic fabricant d’automòbils Premium del món que ofereix una gamma completa de vehicles híbrids. La gamma comprèn els models CT 200h, IS 300h, NX 300h, NX 450+, RX 450h, LC 500h i els nous LS 500h, RX 450h L, ÉS 300h, UX 250h i UX 300e. 

Tota la gamma disposa de fins a 10 anys de garantia, prova irrefutable que Lexus confia plenament en la qualitat dels seus vehicles.

Trobareu Lexus Andorra a l’Av. del Pessebre s/n. Tel. +376 865001

Si voleu seguir altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho accedint des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.