,

NOU MX30: EL PRIMER MAZDA ELÈCTRIC JA ESTÀ AQUÍ!

Per fi tenim el plaer d’anunciar l’arribada definitiva a Andorra del nou Mazda MX-30, model que va desembarcar fa unes setmanes al concessionari oficial Mazda de l’Av. d’Enclar, on Grup Becier té agrupades les diferents divisions de vehicles.

1r. elèctric de Mazda

S’ha fet esperar una mica, bàsicament pel fet que la marca tenia molt clar que l’MX-30, com qualsevol model del catàleg -sigui de combustió o elèctric-  havia de seguir fil per randa la filosofia Mazda i en tractar-se del seu primer elèctric, aquesta s’havia d’adaptar com cal a tots els aspectes que giren entorn de l’electrificació.

De cara a l’MX30, els de Mazda han prioritzat en aspectes com una estètica atemporal, pràctica, moderna i amb un altíssim grau de qualitat. Tot això sense que pugui afectar en termes de preu, ni que sacrifiqui altres fronts igualment importants, com el confort, l’habitabilitat, el dinamisme o el rendiment.

A partir d’un CX-30

Construït sobre la base del CX-30, comparteix amb ell quasi bé les mateixes cotes, però poc més. En aquest sentit, el nou MX30 fa 4,39 metres de llarg, 1,79 d’ample, 1,55 d’alt. La batalla fa 2,65 metres.

Però més enllà de la seva naturalesa elèctrica, el primer elèctric de Mazda es presenta com un cotxe amb una personalitat completament nova que llueix un llenguatge de disseny diferent. Això queda molt més clar vist des de l’interior! I és que al nostre parer és a la cabina on l’MX-30 desborda més arguments novedosos.

Interiors impecables

El nou MX30 presenta un interior completament nou. No té res a veure amb cap altre model del catàleg del japonesos. Els materials emprats, els acabats, l’habitabilitat i confort al qual s’ha arribat són aspectes que de ben segur ajudaran a inclinar favorablement la balança de les vendes. I és que si normalment Mazda destaca per oferir uns interiors molt ben resolts, aquests, sens dubte, resulten d’allò més visuals i atractius en tots els sentits.

De l’exterior, igualment atractiu i suggerent, però sempre inconfusiblement Mazda, el que més crida l’atenció és que l’estructura no inclou l’habitual pilar central. Per això, la configuració de les portes és i es veu diferent.

Propulsor = equilibri

En quant al propulsor, el nou Mazda MX-30 incorpora un motor elèctric que genera 145 CV de potència i 271 Nm de par motor. S’alimenta a partir d’una bateria de 35,5 kWh que registra una autonomia de 200 km. En ús urbà però, aquesta autonomia pot arribar als 262 km (sempre segons el cicle WLTP). Pot semblar una bateria massa petita, però segons Mazda és la que ofereix el millor equilibri en termes de consum, prestacions i rendiment. Si tenim en compte la naturalesa d’ús  pel què s’ha pensat per aquest tipus de cotxe, potser sí que és suficient.

La velocitat màxima està limitada electrònicament en 140 km/h. Tot sigui per optimitzar l’autonomia.

‘Jimba Ittai’

Com busquen en tots els seus models, poder oferir una experiència de conducció singular és des de fa anys una de les principals prioritats dels de Mazda. En el cas del seu primer model 100% elèctric, això segueix sent així, de fet, fins i tot més encara. En aquest sentit, l’MX-30 havia d’oferir una experiencia diferencial basada en la seva naturalesa motriu. El resultat és el «Jimba Ittai», un concepte oriental que destaca el dinamisme i l’evolució de les coses de forma progressiva. El «Jimba Ittai» aplicat a un model 100% elèctric es tradueix en precisament això, donat que  l’MX30, lluny de resultar explosiu com s’esperaria d’un cotxe elèctric, ofereix una progressió i un dinamisme sorprenents.

Bon equipament de sèrie

Hi ha un altre factor que sí o sí hem de destacar del nou MX-30 i aquesta ens és molt familiar si parlem d’un Mazda. Ens referim al gruix de sistemes i equipaments que inclou, fins i tot a partir del model de base. En aquest sentit, dir-vos que l’MX-30 inclou un paquet tecnològic de primer ordre, tant en quantitat com en actualitat i cobreix tot el necessari en termes de seguretat activa i passiva, connectivitat i infoentreteniment. En podreu conèixer tots els detalls adreçant-vos a les instal·lacions centrals de Grup Becier a l’Av. d’Enclar

Becier Vehicles

El preu de la gamma MX-30 arrenca des dels 32 mil euros. Tot i que actualment el Pla Engega 2021 encara no està activat, si comptéssim amb tots els descomptes i ajudes aplicats aquest darrer any, el preu final baixaria fins poc més d’uns 22 mil euros. Caldrà esperar una mica per saber quin serà el tarannà de l’administració andorrana per aquest 2021

Ja només ens queda que convidar-vos a anar a la seu central de Grup Becier on, entre altres, trobareu les instal·lacions de Mazda. Per sí no us ha quedat clar,  recordeu que trobareu la seu central de Grup Becier a l’Av. D’Enclar, 142 de Santa Coloma. El telèfon i correu de contacte és el +376 871803 / mazda@becier.ad.

Per a d’altres novetats de la secció “Green cars”, accediu des del menú superior del blog o fent clic aquí.

Fotos: Mazda