,

Nou Nissan Ariya: l’espera ha valgut molt la pena

Els primers lliuraments del Nissan Ariya, el primer SUV 100% elèctric dels  japonesos, ja té data d’arribada a Garatge Nogreda, doncs si tot va bé, arribaran al febrer. Totes les unitats -n’arribaran mitja dotzena en aquesta primera fornada- estan ja totes venudes. En tot cas, des de Garatge Nogreda ens van comentar que encara que la llista d’unitats pendents de lliurament és més llarga que això, están segurs que una vegada comencin a fer-se els lliuraments que hi ha programats, els terminis successius de lliurament no demoraran molt.

El cert és que la marca té la nova gamma de l’esperat SUV elèctric, llesta i al complet.

Un cotxe que no deixa indiferent

Futurista, modern, prestacional, tecnològic i rabiosament actual, el Nissan Ariya transpira arguments per tot arreu. De fet, durant la passada Fira d’Andorra la Vella va ser l’estrella de l’estand de Nissan i una de les que més va brillar a l’envelat del Parc Central.

Des de 44.500 euros

El nou SUV elèctric està disponible en quatre versions diferents, entre les quals, en termes de preu resulta especialment interessant l’acabat Advance (motor elèctric de 160 kW /218 CV, tracció al davant, bateria de 63 kWh de capacitat i uns 400 km). Diem que és interessant perquè tot i ser l’acabat de base i de tracció davantera, ja ve molt equipat, un aspecte que juntament a un preu de 44.500€, fa que sigui realment interessant.

I és que fins ara, el Pla Engega implicava una reducció de 9 mil euros del tota, de manera que el preu que queda és més que competitiu. Caldrà esperar a saber quines són les noves condicions de cara al nou Pla Engega 2023.

Atès que a Andorra tenim tendència envers els 4×4, dir-vos que l’acabat Evolve és el que inclourà també la tracció integral, així com els dos tipus de bateria que ofereix la marca: la de 63 kWh que acabem d’esmentar i la de 87 kWh. Depenent de si opteu pel tracció davantera o la total, l’autonomia de la bateria de 87 kWh anirà dels 521 als 493 quilòmetres.

L’Ariya Evolve 4×2 té una potència de 242 CV, mentre que el Ariya Evolve e-4orce -així a batejat Nissan als nous acabats de tracció total-  puja fins a 306 CV.

Molt equipat des de la versió base

Pel que fa a l’equipament, val a dir que l’Ariya Advance ja ve molt ben dotat de sèrie. Tant és així que tot just hi ha opcionals disponibles en la gamma, més enllà d’algunes llandes de major grandària i del gran sostre panoràmic. I és que de sèrie, l’Ariya compta amb elements com: seients amb ajustament elèctric (inclòs el de lumbars), il·luminació de tipus Led, retrovisors calefactats amb ajustament elèctric, retrovisor interior amb visor per càmera, parabrisa tèrmic, volant i seients calefactats, bomba de calor per a la bateria i una dotació de sistemes d’assistència i ajuda a la conducció de primer ordre. Molts d’aquests sistemes ja els coneixem, però en el cas de l’Ariya, arriben força evolucionats.

El control de creuer intel·ligent adaptatiu amb velocitat adaptada als senyals de trànsit, l’e-pedal amb el seu efectiu sistema de frenada regenerativa, el sistema automàtic de frenada predictiva d’emergència amb detecció de vianants i ciclistes, i l’assistent d’encreuaments ProPILOT Park, són, per no estendre’ns massa, alguns dels més destacables.

Per la seva banda, l’acabat Evolve, que va ser el que vam poder gaudir durant la presa de contacte prèvia a la prova de conducció que farem més endavant, afegeix elements com el sostre panoràmic, un head-up Display de 10 polzades, un sistema de so amb 10 altaveus signats per Bose, i el carregador de 22 kW de potència.

Armonia i simplicitat

Els interiors de l’Ariya, com a bon elèctric, tendeixen a la simplicitat, al relax visual i a l’harmonia, aspectes que aquest nou guerrer del segment dels SUV elèctrics d’altes prestacions, eleva a nivells realment envejables.

Nissan, com la majoria de marques nipones, conjuga aquests principis de construcció amb els principis de conducta i compressió de la vida i del seu entorn, segons conceptes mil·lenaris japonesos: pau, harmonia, fusió amb la naturalesa.. És així que elements com la fusta amb els comandaments perfectament integrats, l’alumini, la llum d’ambient, les tapisseries dels amplis i confortables seients (amb les costures a contrast) i dels diferents plafons de revestiment, i finalment les grans pantalles de control: la doble del volant i la del taulell de comandaments central, tot s’integra a la perfecció.

Espai relaxant i minimalista

En fer-ho, la cabina en el seu conjunt mostra un ambient interior lliure, ampli i molt vital, sobretot si hi ha el sostre panoràmic.

La veritat és que si l’exterior del cotxe mostra una fluïdesa moderna, futurista però al mateix temps molt fàcil d’assimilar, els interiors, principalment el del lloc de comandaments, aconsegueix aquest mateix efecte amb molt d’encert.

Per a mi, qui us escriu aquest article, aquest és un dels SUV elèctrics d’última generació més atractius, complets, funcionals i prestacionals, per sota dels 60 mil euros, perquè a més, tampoc no hem d’oblidar-nos de les excel·lències de -per citar una de les tecnologies capdavanteres de la marca-  els sistemes com ara el ProPILOT, que a més de pioner, és un dels més versàtils i complets a l’hora de parlar de conducció assistencial i semi-autònoma.

Tecnologies ProPILOT Assist.

El nou Nissan Ariya sempre estarà disposat a ajudar-nos quan ens faci falta: conduint per l’autopista, en situacions de trànsit dens o a l’hora d’aparcar.

El ProPILOT Assist amb Navi-link manté la velocitat del trànsit, manté la trajectòria centrada en el carril i utilitza un sistema cartogràfic per anticipar-se als revolts i carrils de deceleració.

Amb el ProPILOT Park, el cotxe aparcarà tot sol, tant en bateria com en línia, fent-se càrrec del volant, d’accelerar, de frenar i si fa falta, de canviar de marxa.

Gràcies al nou retrovisor intel·ligent, sempre que hi hagi alguna cosa que afecti la visibilitat, com per exemple, la boira, podrem canviar al mode de pantalla LCD integrat. Aquest mode ens mostrarà el que passa al darrere, per mitjà d’una càmera amb fotocomposició.

A més d’això, gràcies a elements com la visió perifèrica de 360º amb sensors de moviment, a l’avís de risc de col·lisió frontal, al sistema de frenada automàtica en marxa enrere, o als sistemes esmentats uns paràgrafs més amunt, conduir un Ariya és conduir un dels cotxes més col·laboratius en termes de seguretat que hi ha.

Garatge Nogreda

Hi ha un munt de coses més a destacar, però esperarem a fer la prova de conducció corresponent, la qual, dit sigui de pas, ja inclourà vídeos al canal de Motoraldia, la gran novetat que estem acaban d’enllestir de cara a 2023. Mentre tant, si voleu saber més, adreceu-vos a l’equip comercial de Garatge Nogreda Nissan Andorra. A més d’aclarir-vos qualsevol detall tècnic del cotxe, també  podran informar-vos del calendari i disponibilitat del nou Ariya.

En tot cas, aneu amb compte, que al concessionari ja hi ha els nous Juke i Qashqai híbrids no endollables. Us ho diem perquè aquests dos models també són d’allò més interessants!  Però bé, no barregem les coses. De tots dos ja en parlarem en els pròxims dies.

Recordeu que Garatge Nogreda es troba a la Baixada del Molí 18-20, d’Andorra la Vella. Tel +376 805509

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç