,

NOU NISSAN JUKE: EL BENVOLGUT TRIOMFADOR

La nova generació del nou Nissan JUKE, al que hem volgut titular en aquest article com el  ‘benvolgut triomfador’, va ser presentat al Principat en rigurosa primícia pels de Nissan Garatge Nogreda durant la passada Fira d’Andorra la Vella.

Fins i tot abans de sortir definitivament  -les primeres unitats els arriben aquest mes de desembre-  ja se sap que com en el cas de la primera entrega, aquesta nova generació serà un dels crossovers compactes que més guerra tornaran a donar aquest proper 2020. I és que una dècada després de l’arribada de la primera generació d’aquell model atrevit i trencador que va sacsejar un segment relativament nou, els de Nissan han tornat a donar-li al model un gir important, més modern, més actual, farcit d’arguments tecnològics de primera línia i el més important, amb un nou estil que també crearà, de ben segur, tendència.

Però si l’estètica i la personalitat torna a ser capdal en el seu èxit, la diversió i el dinamisme al volant, els nivells de rendiment i tecnologia que inclou i el nou disseny de la carrosseria, no són menys. I és que com va passar amb la primera entrega, la nova generació del JUKE també vol atraure els conductors de totes les edats arreu d’Europa.

Més atlètic

La nova entrega del crossover japonés és més gran i més atlètica. Aquests aspectes es veuen representats per diversos elements, com per exemple les grans llandes d’aliatge de 19 polzades o el sostre flotant d’estil cupè.

Les noves dimensions són de 4.210 mm de longitud, 1.595 mm d’altura i 1.800 mm d’amplària

Altres detalls, com la tecnologia Full-LED de sèrie en els fars circulars del davant, la nova concepció en forma “Y” que complementa la graella «V-Motion» de la marca, o el nou color “Fuji Sunset”, són -pel que fa a trets estètics- aspectes que no podem deixar de destacar. Per tot això, encara que es mantingui relativament proper al model consegut, aquesta nova generació es nova completament.

Potser des del lateral és on menys diferències hi ha.

Nou exterior, nou interior

Però si l’exterior llueix, l’interior no es queda curt. El nou JUKE s’ha transformat completament.

Per començar és més espaiós. Guanya 1,1 cm més d’espai d’alçada i  5,8 cm d’espai per als genolls (ambdues cotes corresponen a les places del darrere).

El maleter també guanya espai amb un total de 422 litres de capacitat, poc més de 40 litres més que l’antic JUKE.

Cuida’t al detall

A l’entrar, només seure s’aprecia que l’interior és d’alló mès espectacular. Les tonalitats duals escauen molt i la simplicitat amb que s’ha redefinit tot l’interior el fan un cotxe modern, atrevit i molt funcional.

Essencialment estem davant d’un interior amb més estil i confort gràcies a la qualitat de materials emprats i a la nova ergonomia dels controls, ben orientats i de fàcil accés.

L’espai d’emmagatzematge també millora a notablement a la cabina.

Els revestiments del quadre de comandaments són de tacte suau, igual que la tapisseria de les portes, juntament a la dels seients esportius monoforma (de sèrie) i amb tapisseria Alcàntara® o de cuir opcional.

Nou nivell d’acabats

El nou JUKE inaugura nous acabats que s’afegeixen als ja coneguts de la marca.

En aquest sentit destaca l’acabat «N-Design» (amb dues terminacions ‘Active’ i ‘Chic’), que puja un graó més en quant a personalització. Ofereix als clients la possibilitat de personalitzar i adaptar el seu JUKE quasi a la carta.

Hi ha diverses combinacions de colors disponibles per a la carrosseria, pel sostre i pe a la tapisseria interior. El client també pot participar personalitzant els para-xocs, els faldons laterals i les llandes, en funció del color de la carrosseria pel qual s’hagi decantat.

Urbanita però molt àgil

Els de Nissan han treballat de valent perqué aquesta segona entrega – tot i haver crescut de tamany- sigui més esportiva i àgil.

Gràcies a l’ús d’acer d’alta resistència, el nou JUKE compta ara amb una plataforma més rígida que ofereix major estabilitat, rendiment i capacitats en entrar i sortir dels revolts, a més de nous nivells de seguretat i de control fruit de l’important paquet de sistemes integrats.

En quant a propulsió, el JUKE arriba amb un nou i eficient motor 1.0 de gasolina turboalimentat de tres cilindres amb 117 CV de potència. Aquest motor garanteix un molt millor rendiment, un consum de combustible més contingut i un comportament molt més refinat al conduir.

Està disponible amb transmissió manual de 6 velocitats o transmissió esportiva de 7 velocitats, doble embragatge (DCT) i canvi amb lleves al volant, a més de selector de mode de conducció amb tres opcions: «Eco», «Normal» i «Sport».  Gràcies en això, el conductor pot adaptar fàcilment el seu estil de conducció a qualsevol situació.

Tecnologies 3.0

El JUKE ara inclou tant la darrera tecnologia d’informació i entreteniment, com els millors sistemes d’assistència al conductor de la marca. Gràcies a l’anomenada «Mobilitat Intel·ligent Nissan» el nou crossover compacte està ara més connectat que mai.

Mobilitat Intel·ligent Nissan

La ja coneguda tecnologia «ProPILOT» de la marca, no solament pionera, també reconeguda com poques,  encara és millor. Aquest sistema d’assistència a la conducció present fins ara en altres models del catàleg estarà des d’ara disponible en el JUKE.

Pels qui no el coneixeu, el «ProPILOT» és un sistema que pot actuar de forma autònoma tant en la direcció, l’acceleració i la frenada electrònicament. Dissenyat per circular per un sol carril en autopista, el sistema facilita la conducció en diverses situacions, com en els desplaçaments llargs o en situacions de trànsit dens.

Paral·lelament el JUKE ofereix tot un important paquet de tecnologies de seguretat que inclou sistemes com un d’anticol·lisió frontal intel·ligent amb detecció de vianants i ciclistes, reconeixement de senyals de trànsit, control intel·ligent de canvi de carril, o l’alerta de trànsit posterior i control d’angle mort. El control d’angle mort avisa el conductor quan un cotxe es col·loca en el seu angle mort i retorna el JUKE al seu carril.

Nissan Connect Services

Amb el nou sistema «NissanConnect» d’informació i entreteniment, els clients poden fer servir «Apple CarPlay®» i «Android Auto» per poder traslladar les aplicacions del mòbil a la pantalla tàctil de 8 polzades.

El nou JUKE també permet accedir al «TomTom Maps & Live Traffic» o poder activar el WIFI integrat perquè els passatgers puguin connectar-se.

L’aplicació «NissanConnect Services» ofereix als clients tot el control necessari en múltiples aspectes del cotxe: comprovar si les portes del cotxe estan tancades, bloquejar o desbloquejar el cotxe directament, comprovar la pressió dels pneumàtics o el nivell d’oli des del seu mòbil, en són alguns exemples.

Infoentreteniment Bose® Personal® Plus

Per facilitar encara més les coses als conductors, la compatibilitat amb «Google Assistant» els ofereix control en funcions com el tancament centralitzat, els llums del vehicle i l’enviament per veu de destinacions al sistema de navegació mitjançant el mòbil.

Els passatgers i conductors també poden pujar el volum gràcies al sistema de so Bose® Personal® Plus. Aquest equip d’alta fidelitat està equipat amb vuit potents altaveus, incloses dues unitats que estan integrades en els dos recolza-caps davanters.

Al marge de l’edicio limitada de llançament “Première Edition” de la que hi haurà 100 unitats a nivell peninsular i de les quals dues ja están venudes a Andorra, la gamma regular del nou JUKE proposa 6 acabats. Els quatre habituals de sempre: «Visia», «Acenta», «N-Connecta» i «Tekno» i dos de nous exclusius del nou JUKE  anomenats: «N-Design Active» i «N-Design Chic».

Respecte del preus, la gamma arrenca a partir dels 17 mil euros claus en mà.

En quant a disponibilitat, les comandes ja estan obertes i les primeres entregues estan previstes per aquests mateix mes de desembre.

Per a més informació o per provar-lo directament adreceu-vos al concessionari Nissan de Garatge Nogreda. Els trobareu a la Baixada del Molí, 18-20, tot just a la rotonda del Pont de Tobira.

Si voleu contactar-los per reservar hora podeu trucar al: +376 805507.

Per seguir la resta de novetats del blog, feu clic aquí

Per accedir directament al catàleg oficial del nou JUKE, feu clic en aquesta altre enllaç

 

Fotos: Global Nissan News