,

OPEL CROSSLAND X: MOLT MÉS QUE UN URBANITA

En aquest reportatge us presentem el nou Opel Crossland X, una de les novetats que juntament al nou Insignia acaba de desembarcar a Andorra fa ben poc.

Correspon al nodrit segment B i proposa molts arguments destacables com a gran utilitari, apte també per fer molt més que desplaçar-nos per la “city”. Aquest model se suma a la moda dels Crossovers, completant així l’oferta de la família X de la marca, que fins ara només disposava del Mokka X.

Durant aquest darrer quatrimestre de 2017, arribarà el Grandland X, completant així aquesta gamma amb tres models.

Com a germà del Mokka X, el nou Crossland compta amb un disseny molt proper en aquest, però amb elements distintius com el muntant del darrere, que ve amb el disseny de pilar flotant que inclou l’Opel Adam. Tot i utilitzar la mateixa plataforma i elements mecànics del model del qual deriva, el Crossland X està més enfocat per a un ús essencialment cosmopolita.

Estèticament segueix el nou llenguatge de disseny de la marca, un llenguatge iniciat en models com el Mokka X, el Zafira, l’Astra o el nou Insignia. Predomina una geometria farcida de formes moldejades i arrodonides, amb molts detalls cromats i moltes possibilitats en quant a disseny, però també per la combinació de colors, amb propostes de carrosseria de dos colors. També destaca per la possibilitat de poder personalitzar-lo tant a nivell d’exteriors com d’interiors, seguint la tendència mostrada en l’Opel Adam.

La carrosseria inclou propostes de dos colors combinats, com ara l’Opel Adam

 

 

 

 

 

 

 

 

A més de l’alçada, tant al darrere com al davant inclou protectors de baixos

L’Opel Crossland X és un 2×4, doncs com dèiem, està conebut prioritàriament per cobrir les necessitats més exigents a l’hora de rodar per àrees urbanes, d’aquí la tracció 2×4 i les seves mides compactes. Però tot i aixó, és un model que tot i ideat per passar-nos el dia rodant per la ciutat, també és idoni per marxar de vacances en familia amb tot el confort i rendiment necessaris.

Fa de 4,21 metres de llarg, 1.76 metres d’ample, i 1.59 metres d’alt. Pel que fa al maleter, disposa d’un volum natural de 410 litres sense abatre els seients del darrere. Si desplaçem els seients posteriors (fins a 150 mm longitudinalment), es pot ampliar el volum de càrrega fins a 520 litres. Amb els respatllers abatuts completament, la capacitat de càrrega arribarà a 1.255 litres.

Amb aquestes cotes, els ocupants gaudeixen d’una posició alta i també d’una excel·lent visió perifèrica de l’entorn. Si encara es vol obtenir una sensació fins i tot major d’espai i de fusió amb l’entorn, hi ha en opció un gran sostre panoràmic de vidre.

Pel que fa als interiors, Opel ofereix un espai molt confortable i molt ampli, però també molt tecnològic. Mostra d’aixó la trobem en el nodrit equipament tecnològic que ofereix, amb elements com ara una pantalla tàctil de vuit polzades o els sistemes «Opel IntelliLink» i «Opel OnStar». I és que nou Crossland X ofereix la seva tecnologia de connectivitat característica gràcies al sistema «Opel OnStar», així com la compatibilitat dels sistemes multimèdia «Opel IntelliLink», que permeten la projecció de les funcions i aplicacions dels telèfons mòbils que disposin dels sistemes de connexió «Apple CarPlay» o «Android Auto».

A més, el nou Crossland ofereix sorprenents innovacions que fan que conduir sigui extremadament segur, més còmode i molt fàcil. El Sistema d’Il·luminació Adaptativa o «AFL» amb tecnologia LED, la pantalla de projecció al vidre davanter «Head-up Display» i la càmera de 180 graus panoràmica de visió posterior, juntament a l’assistent avançat d’aparcament, l’alerta de col·lisió frontal amb sistema de detecció de vianants i frenada d’emergència automàtica, l’avís per cansament, el sistema de manteniment de carril, l’auxiliar de senyals de trànsit o el sistema d’alerta d’angle mort, són exemples destacables del que pot incloure el nou Crossland.

Les variants mecàniques disponibles són cinc. En gasolina, les tres opcions corresponen a un motor 1.2 litres, amb tres nivells de potència: 81, 110 i 130 cavalls.

El motor de 81 CV proposa un motor tricilíndric amb 118 Nm de parell. La velocitat punta és de 170 km/h, pujant de 0 a 100 en 14 segons. Registra un consum de 5,1 l/100 km de mitjana.

Per damunt d’aquest, l’oferta es veu força reforçada pel que fa a dinamisme en les dues variants restants de 110 i 130 CV, gràcies al reforç del turbo que incorporen. L’opció de 110 CV està disponible tant amb canvi manual de cinc velocitats com amb un d’automàtic de sis, mentre que el de 130 CV només està disponible amb una transmissió manual de sis marxes.

El 110 CV assoleix els 100 km/h en 10,6 segons (11,8 amb canvi el canvi automàtic) i pot rodar a 188 km/h de velocitat màxima, registrant un consum de mixt d’entre 4,8 i 5,3 litres als cent, segons sigui manual o automàtic.

La variant de 130 CV, amb 230 Nm de parell, consumeix de mitjana 5,0 litres als cent, assolint 206 km/h i pujant de 0 a 100 en 7,9 segons.

Quant als dièsel, el propulsor és un motor de 1.6 litres, amb 99 o 120 CV.

Per al primer existeix paral·lelament una versió súper eficient «Ecotec» amb sistema Stop/Start, gràcies al qual s’obté un consum de només 3,6 litres als cent, amb unes emissions de tan sols 93 g/km de CO2 (en la versió de 99 CV). La velocitat punta és de 180 km/h.

L’única opció disponible en dièsel amb canvi manual de sis velocitats l’ofereix el motor de 130 CV, equipat també amb el sistema Start/Stop. Aquest registra un consum mig de quatre litres als cent.

Dos són els acabats disponibles per aquest nou Opel: «Selective» i «Excellence».

El primer ve amb aire condicionat, ordinador de viatge, «ESP», assistent d’arrencada en pujades, controls d’estabilitat, de subviraje i de tracció, alerta de canvi involuntari de carril, lector de senyals de trànsit, control de pressió dels pneumàtics, control intel·ligent de velocitat o el sistema «R4.0 IntelliLink» amb connectivitat «Apple Car Play» i «Android Auto».

L’acabat «Excellence», el més equipat, afegeix a tot l’anterior elements com el clima bizona, els sensors de pluja, la guantera refrigerada, una pantalla de 3,5 polzades en el quadre d’instruments, el sostre bicolor o els marcs cromats de les finestretes, per citar-ne els més representatius.

Entre les opcions destaquen diversos packs disponibles. Si voleu coneixer-los al detall, ja que n’hi ha un tou! només heu d’adreçar-vos a Motorauto. En trobareu les dades de contacte al final d’aquest escrit.

L’interior ofereix un espai molt confortable i ampli, però també molt tecnològic

Ja sentats en l’interior, l’habitacle està molt ben assortit d’espais per deixar molts petits objectes, com per exemple claus, documentació o d’altres objectes. N’hi ha en cadascuna de les quatre portes. També hi ha espais entre els dos seients davanters i per davant de la palanca de canvis. Aquest últim, a més, té un fons de goma i pot incloure un sistema de càrrega per inducció per a mòbils.

L’aspecte del quadre de comandaments és molt similar al del Mokka X. El sistema multimèdia té una pantalla de 7 o 8 polzades (en funció del nivell d’equipament escollit). Està situada en la part superior de la consola i en una posició ideal per no despistar-se de la carretera per consultar-la.

Com dèiem unes ratlles abans, el sistema de connectivitat per als telèfons és compatible amb la tecnologia «Android Auto» de Google i la de «CarPlay» d’Apple. Pot tenir connexió sense fils a internet mitjançant una xarxa Wifi i el sistema «OnStar», que permet connectar-se amb un centre d’assistència per realitzar consultes rutinàries o d’emergència.

Opcionalment també pot tenir el «Head-up Display», un sistema d’informació projectada al vidre davanter per mitjà d’una llàmina retràctil transparent que proporciona dades com la velocitat a la qual circula el vehicle, el funcionament dels assistents a la conducció i les indicacions del sistema de navegació.

En general, els materials amb els quals està cobert tot l’habitacle també són molt similars als del Mokka X. No tenen un aspecte molt luxós, però són molt agradables al tacte i estan molt ben ajustats, el que elimina qualsevol possibilitat de sorollets molestos. Únicament la part superior del quadre de comandament està feta amb una mena de plàstic més tou.

La posició al volant és molt còmoda, doncs els seients estan molt ben farcits, el que dóna la sensació de seure en un autèntic sofà. A més, la posició s’assembla a la trobem en els cotxes tipus turisme, amb el volant ben accessible, els comandaments molt a l’abast i els pedals ben centrats.

La questió, per dir-ho fàcil i ràpid, és que aquest model arriba amb el bo i millor de la tecnologia de la marca. Sent una gran alternativa per a qui vol un automòbil amb que fer-ho tot, que inclogui el màxim de prestacions possibles, que sigui modern i atractiu estéticament i a un preu raonable.

Informeu-vos-en a Motorauto, concessionari oficial Opel per Andorra. Els trobareu a Av. Santa Coloma, 52. Num. (+376) 809 100.