Nou Peugeot 308 Hybrid: prestacions i tecnologia per gaudir conduint

El nou Peugeot 308 és el primer model que recull plenament la nova imatge i filosofia de la marca del lleó. En aquest sentit i com a bon ambaixador de la nova era de Peugeot, la nova proposta dels francesos torna trepitjant fort.

La nova berlina destaca per la seva estètica, pel seu equipament tecnològic i per la prestacional i eficient nova gamma de motors. En aquest darrer apartat, l’eficiència i les altes prestacions aconsegueixen la màxima expressió amb les dues versions híbrides endollables de 180 i 225 CV.

Nova filosofia de marca

Com sempre, d’un Peugeot s’espera un comportament superior en carretera, plaer al volant, així com un comportament àgil i una gran polivalència, sobretot en trajectes urbans. Si a tot plegat hi sumem aquest elegant disseny tan propi de la marca, el resultat de la fòrmula sempre serà d’allò més exitós a nivell de vendes.

Certament, el nou Peugeot 308 posseeix totes aquestes característiques, atès que -entre d’altres- incorpora els motors de més prestacions de la gamma. I és que amb 60 km de autonomia amb zero emissions, aquests motors fan que el nou 308 dels francesos sigui una gran alternativa a l’hora de circular sense restriccions en les grans ciutats.

Més espai, més disseny

Paral·lelament en això, el seu esportiu disseny incorpora els detalls estrenats en els últims llançaments de la gamma, com els característics llums de dia en forma d’ullals que baixen fins al paracops davanter, el nom complet del model escrit en el  capó, o els inconfusibles pilots de tipus LED del darrere.

Si en aquests elements, hi sumem la gran habitabilitat interior, enguany amb molta més amplitud en les places posteriors gràcies una distància entre eixos de 2,675 m i als 4,36 m de longitud del cotxe, és innegable que la nova entrega d’aquest model tan popular, arriba amb tot el necessari per a revalidar l’éxit que han mantingut les seves generacions anteriors.

Electrificació i prestacions

Entre les versions electrificades, el nou Peugeot 308 Hybrid 225 e-EAT8 ofereix el major nivell de potència de la nova gamma 308. Combina les prestacions del motor PureTech de gasolina de 180 CV (132 Kw), amb les del motor elèctric de 81 kW  acoblat a la caixa del canvi automàtica e-EAT8.

El resultat de tot això dóna lloc a unes emissions de C0₂ a partir de 26 g/Km, amb 59 Km d’autonomia 100% elèctrica.

Per la seva banda, la versió Hybrid 180 e-EAT8 és el resultat del treball compartit entre el motor PureTech de gasolina de 150 CV (110 kW) i el motor elèctric de 81 kW. Aquest binomi registra unes emissions de C0₂ que arrenquen en uns 25 grams per km. En aquest cas, el cotxe arriba als 60 km d’autonomia en mode 100% elèctric.

La bateria d’ions de liti de les dues versions té una capacitat de 12,4 kWh i una potència de 102 kW. Pot oferir dos tipus de carregadors per poder respondre a qualsevol ús, així com a totes les solucions de recàrrega dels clients.

El cotxe inclou de sèrie un carregador monofase de 3,7 kW. Amb aquest carregador es pot carregar la bateria en 3 hores i 25 minuts (en un endoll domèstic de 16 A tipus Green up). En opció hi ha disponible un carregador monofase de 7,4 kW amb el qual el temps de recàrrega es redueix a 1 hora i 40 minuts. Endollat a una presa domèstica tradicional, la bateria trigarà unes 7 hores en carregar-se del tot.

Tecnologia al volant

El lloc de conducció, l’anomenat Peugeot i-Cockpit®, s’ha convertit en tot un senyal d’identitat de la marca.

Amb l’arribada del nou Peugeot 308 Hybrid, el Peugeot i-Cockpit® ha estat profundament renovat per tal que ofereixi una experiència encara més immersiva. Això és així gràcies a les evolucions aplicades en matèria d’ergonomia, de disseny i de connectivitat. Això sí, malgrat aquesta evolució tan encertada, s’han mantingut les bases que des de fa una dècada han suposat tota una revolució en el món de l’automòbil, com ara el volant compacte, la instrumentació més alta, la pantalla tàctil d’alta definició i els interruptors Toggle Switch.

Volant compacte

El volant del nou 308 fa un pas més enllà per convertir-se en un element actiu pel que fa a funcions d’ajuda a la conducció. Per mitjà d’uns sensors que detecten la intensitat amb la què el conductor agafa el volant,el sistema sempre estarà alerta i vigilant al conductor.

TDes del volant també es poden gestionar elements com la ràdio, el sistema multimèdia, el telèfon i moltes de les tecnologies disponibles. L’opció de volant calefactable està disponible com a opció.

Quadre de comandaments i pantalla

La construcció del quadre de comandaments del nou Peugeot 308 Hybrid es basa en una arquitectura que permet que la pantalla central tàctil de 10 polzades (de sèrie), se situï a l’abast del conductor. La finalitat és que s’integri de manera natural en el centre del quadre de comandaments. Per aquest motiu està col·locada lleugerament més baixa que la instrumentació digital.

Peugeot i-Cockpit®  GT

En l’acabat GT, el Peugeot i-Cockpit® es converteix en un espai immersiu de tres dimensions que pot configurar-se al gust del conductor. Aquest podrà donar-li més protagonisme a la navegació connectada TomTom, a l’equipament multimèdia, a les funcions d’ajuda a la conducció o, en les versions híbrides, als fluxos d’energia.

i-toggles

Les anomenades i-toggles virtuals que hi ha situades al costat de la pantalla central, aporten una estètica i un nivell tecnològic únics en el segment. Són totalment configurables i substitueixen als comandaments típics del climatitzador.

Cada i-toggle és una tecla que actua com una drecera tàctil cap a les regulacions del clima, d’un contacte telefònic, d’una emissora de ràdio, de l’inici d’una aplicació… etc.  D’aquesta manera el conductor podrà establir-ho tot segons els seus desitjos o necessitats habituals, podent fer-ho de forma molt simple.

Peugeot i-Connect Advanced

L’experiència tecnològica es completa amb el sistema Peugeot i-Connect Advanced. Dotat de la navegació connectada TomTom, aquest sistema ofereix una molt bona llegibilitat. La presentació del mapa ocupa les 10 polzades de la pantalla. La seva actualització es realitza “over the air”, és a dir, mitjançant actualitzacions via Internet.

A través de la funció inalàmbrica Mirroring, es pot interactuar via Bluetooth amb dos telèfons al mateix temps.

Pack Drive Assist 2.0

La revolució tecnològica del nou Peugeot 308 Hybrid també és evident amb les funcions i sistemes d’ajuda a la conducció que proposa la marca, tots d’ells d’última generació.

Entre els més capdavanters, tenim el referent al tema de la conducció semiautònoma. En el cas de Peugeot, el món dels sistemes d’autoguiat està molt més a prop gràcies al paquet Drive Assist 2.0, que estrena sistemes com el nou assistent de canvi de carril semiautomàtic, el sistema de velocitat recomanada i el d’adaptació de la velocitat en els revolts. En aquestes assistències cal sumar-hi el control de creuer adaptatiu amb funció Stop and Go i l’ajuda al manteniment de carril.

Més tecnologies aplicades

Ja per acabar, esmentar que la nova generació Peugeot 308 arriba reforçant la seva dotació tecnològica i de seguretat dels ocupants amb un important paquet de sistemes.

Entre aquests, per exemple, destaca el sistema de vigilància d’angle mort de llarg abast (75 metres). També destaca el sistema d’alerta per presència de trànsit posterior, amb advertiment d’obstacles al posar la marxa enrere, l’ajuda a l’aparcament de 360° amb 4 cambres, i la trucada d’emergència E-call+ (amb informació del passatge i localització del vehicle).

A partir de l’acabat GT s’inclou el sistema Air Quality System amb configuració Clean Cabin, per a mantenir la máxima qualitat de l’aire en l’interior.

Finalmenthi ha el sistema Hi-Fi Premium FOCAL®, que s’estrena amb aquest nou lliurament.

Com veieu, Peugeot ha renovat el 308 amb un seguit de millores què juntament als nous motors i a la seva filosofia de conducció, faran que aquesta nova entrega es mantingui en la part més alta del seu segment. Arguments per aconseguir-ho, està clar que no li falten!

Respecte dels preus, dirigiu-vos a Centre Prestigi Automòbils, el concessionari oficial Peugeot a  Andorra. Els trobareu en l’Av. Pont de la Tosca, 25. Tel. +376 874245

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Novetats” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.