, ,

NOU PORSCHE 911 GT3 992: 510 CV DE PUR PLAER 911

El Porsche 911 GT3 és per als amants de la marca un esportiu que a més de desbordar rendiment, classe i elegància, ofereix unes sensacions tan pures al volant que tothom coincideixen en afirmar que és un dels 911 que millor equilibren tot el que un pilot entusiasta dels superesportius pot desitjar.

Pilotar-lo regala grans dosis d’adrenalina, un món de sensacions i ganes, moltes ganes que la carretera, o el circuit -en realitat no importa- no s’acabi mai!

Dit això, dir-vos que si sou d’aquests esteu d’enhorabona. Els de Stuttgart acaben de posar-se en mode ‘ON’ de cara a la seva comercialització.

Porsche 911 GT3 992

Més, més, més

El nou 911 GT3 és la generació GT3 més potent i més dinàmica feta fins ara, però també el més confortable, el més segur i el més tecnològic.

Una altra cosa que alegrarà als més ‘porchistes’ la trobem sota el capó. Ens referim al mega utilitzat bloc atmosfèric de quatre litres i sis cilindres, que en aquest cas és pràcticament el mateix que munta el GT3 Cup de competició.

510 CV i 470 Nm

Amb 510 CV de potència i 470 Nm de par, el nou GT3 2021 puja 10 punts ambdós registres respecte de la generació a la que substitueix.

Doncs bé, si el bloc motor l’hereta del GT3 Cup, del 911 RSR ha heretat el disseny de l’eix davanter de doble forquilla i alguns dels seus elements aerodinàmics, com l’impressionant aleró posterior o el difusor.

Porsche 911 GT3 992

Mateixa acceleració

Els d’Stuttgart segueixen proposant per al nou GT3 un tren posterior direccional, així com la caixa del canvi manual de sis relacions o la PDK. La qüestió és evolucionar i  continuar oferint aquesta experiència de conducció que només un 911 pot regalar!

El nou Porsche 911 GT3 992 amb canvi manual puja de 0-100 km/h en 3,9 segons i per assolir el 0 a 200 necessitarà 8 segons més (11,9 )

Nova tija PDK

En qualsevol cas i tenint en compte això de ““gustibus non est disputandum“, o el que és el mateix, “sobre gustos no hi ha disputes”, si us tira més la modernitat, l’eficiència i la tecnologia del considerat com el canvi seqüencial per excel·lència, millor seguir optant pel canvi PDK de doble embragatge amb set relacions. A més, amb el PDK la capacitat d’acceleració millora notablement gràcies a la velocitat amb la què el sistema puja de marxes, de tal forma que encara que ens costi admetre-ho, la màquina continua superant a l’humà. I és que amb el canvi PDK el temps per pujar de 0 a 100 es redueix en 5 dècimes (3,4 segons).

A diferència de la resta de models de la nova col·lecció 911, el nou GT3 presenta una tija de canvi molt similar a la d’un canvi manual, deixant de costat l’aspecte modern del selector PDK. El que sí que continua mantenint són les lleves al volant.

Pel que fa a temps d’acceleració no hi ha variacions amb el GT3 PDK ja conegut: els 3,4 segons ja esmentats per assolir el 0 a 100 i 10,8 per pujar fins els 200 km/h.

El que sí que puja en aquest nou lliurament és la velocitat punta, que se situa en 318 km/h amb el canvi PDK i en 320 en manual.

Porsche 911 GT3 992

Dieta exhaustiva

Generació a generació el nou 911 en el seu conjunt i el GT3 en particular han arribat a tal grau de sofisticació, prestacions i assimilació tecnològica brutals. El que ningú pensem és que indirectament, a més tecnologies i sistemes aplicats, més pes tindrem i d’això no s’escapa ningú, inclòs un superesportiu com el GT3.

Per evitar que això passi,  cada vegada que la marca treu una nova generació treballen molt a fons per aprimar-lo en lo possible.

Enguany han optat per alleugerir les poques parts que encara són subceptibles de perdre algun gram. En aquest sentit s’han instal·lat uns nous vidres ultralleugers en les finestres, un capó davanter fet a base de polímers reforçats amb fibra de carboni, una bateria i uns discos de fre més lleugers i un conjunt d’escapaments d’acer inoxidable que tot i incloure dos filtres de partícules, també és més lleuger. Amb tot això han rebaixat més de 30 kg.

1.435 kg de pes

Gràcies en aquesta dieta a la què l’han sotmès, tot i la gran dotació que inclou el nou 911 GT3 992 PDK només ha pujat 5 quilograms, és a dir, 1.435 quilograms. En manual el pes s’ha quedat en 1.418 kg (ambdues xifres segons tara DIN).

Prenent el GT3 manual com a referència, aquest pes significa que el nou superesportiu alemany té una relació de pes/potència de 2,8 quilograms per cavall, una xifra digne d’un cotxe de competició.

Per tot plegat és indubtable que els “dietistes” del departament d’enginyeria de Porsche han fet una gran feina!

Porsche 911 GT3 992

‘Racing’ per fora i per dins

Com a esportiu de tall racing, la cabina també transpira el mateix esperit de  competició que l’exterior. La primera i més clara prova d’això és que, tal i com ha de ser, estem davant una cabina biplaça.

Opcionalment es pot optar per la corresponent gàbia antibolcada disposada darrere dels buckets.

Sense perdre de vista el confort

Malgrat el seu ADN de competició, a Porsche són molt conscient de que hi ha aspectes en els què han de ser més flexibles. En aquest sentit i perquè tothom trobi el confort que busca, ofereixen fins a tres tipus de seients a triar, doncs més enllà de tot, el GT3 és un cotxe amb que s’ha de poder rodar sense deixar-se els ossos obligatòriament. En aquesta línia, Porsche proposa en primer lloc els seients esportius estàndard Plus. En segon lloc hi ha uns d’adaptatius que afegeixen respecte del primer un ajustament elèctric de 18 reglatges. Finalment hi ha uns buckets, concretament els mateixos del 918 Spyder. Amb el suport en carboni, aquests últims redueixen el pes del conjunt 12 quilograms respecte dels primers.

Porsche 911 GT3 992

Pack Clubsport

Opcionalment es pot afegir a la llista de capritxos el ja conegut paquet Clubsport. Inclou la gàbia antibolcada i un arnès de sis punts per al pilot.

Tecnologia per a l’entreteniment

El nou Porsche 911 GT3  també compta amb el mateix sistema d’informació i entreteniment que qualsevol 911 992 d’última generació. Així doncs inclou la mateixa pantalla tàctil de 10,9 polzades amb qualitat Full HD que la resta. En el que sí difereix és que en aquest model, a més de la música, amb l’aplicació «Porsche Track Precision» també es podran analitzar les dades de telemetria obtingudes en qualsevol circuit.

Porsche 911 GT3 992

Conclusions

En resum: estem davant d’un nou lliurament més esportiu i prestacional, però també més racional que mai. El nou Porsche 911 GT3 992 és el resultat d’una evolució, tan coherent com ben pensada. I és que donat l’ampli rang de perfils diferents que volen tenir en el seu garatge un GT3, aquest ha de poder satisfer-los a tots.

Ara només faltarà el veredicte de tots ells. La veritat però, és que ja podem anticipar-vos que tots li donaran el “sí, vull”, com han fet sempre.

Porsche 911 GT3 992

Porsche 911 GT3 992

Porsche 911 GT3 992

Si voleu accedir a d’altres novetats ‘Premium’, cliqueu en aquest enllaç

Fotos: Porsche (Holger Maske Juliol 2020)