,

SEAT LEON CUPRA R: MÉS CUPRA I MÉS “R” QUE MAI

El SEAT León Cupra R és una de les novetats més esperades dels incondicionals de la marca de Martorell i més encara dels amants de la saga del León més esportiva, el Cupra R.

Indubtablement és un dels models amb mes acceptació i creixement dels de Seat, amb el permís, és clar, del súper vendes Seat Ibiza i del nou Arona, que vistes les xifres que està registrant en el poc temps que porta comercialitzant-se, va camí d’entrar també en les llistes dels més venuts de la marca.

Amb 300 CV en la seva versió DSG  -en manual arriba als 310 CV-  és el cotxe de producció més potent mai produït per Seat, i amb aquest nou lliurament serà un dels models més exclusius que hagin sortit de la fàbrica catalana, ja que la seva producció s’ha limitat a només 799 unitats a nivell mundial.

De les 799 unitats que es produiran – totes elles amb la seva corresponent placa numèrica en la consola central –només dues són per al mercat andorrà 40 són per al mercat espanyol. Aquestes dues unitats que Europ-Auto ha aconseguit assignar-se per al nostre mercat, -una ja està aquí i ja està lliurada-  equipen la caixa del canvi DSG de doble embragatge.

El nou Cupra R és un cotxe  orientat obertament a un client de perfil purista, un client que opta per una edició limitada d’altes prestacions i, donat el limitat nombre d’unitats finals, amb una gran capacitat de revaloració . Un client que valora especialment l’exclusivitat de gaudir d’un model de producció tan limitat i prestacionalment brutal, a un preu relativament assequible, especialment quan el comparem amb les alternatives de models d’altres marques, com per exemple el Golf R de Volkswagen, bastant per damunt en preu, que no en prestacions!

Parlant de preus, aquestes dues unitats disponibles al mercat andorrà costen 40.900 euros.

Donat el complet equipament que inclou de sèrie, l’únic extra disponible en el nou Cupra R és la pintura en una tonalitat gris anomenada «Pirineus Mat», que és la que podeu veure en les fotos d’aquest article. El seu cost és d’uns 2.500 euros. El cert és que combinada amb les parts en color coure i les de fibra de carboni, és un color d’allò més suggerent!

A nivell prestacional, el motor 2.0 TSI compleix amb escreix les expectatives. Equipat amb canvi seqüencial DSG puja de 0 a 100 km/h en només 5,7 segons i registra una velocitat màxima de 270 km/h  -lleugerament superior a la que assoleixen les unitats amb el canvi manual- i com a bon Cupra, el nou R és sí o sí de tracció davantera.

El cert és que més enllà de l mecànica, el nou Cupra R és un “León” molt especial el miris des d’on el miris. Mostra d’això la trobem –entre molts detalls més enllà de l’espectacular estètica-  en el tren de rodatge, que ha estat modificat específicament.  

La marca també li ha instal·lat un kit aerodinàmic que augmenta la càrrega fins un 12,5%. Aquest kit aerodinàmic té moltes peces en fibra de carboni combinades amb diversos detalls en color coure, que es completen visualment amb altres elements, com ara les llandes, els retrovisors i l’emblema davanter.  Indubtablement però, aquests elements que rubriquen l’esperit “racing” són  els de fibra de carboni, material que trobem en el difusor posterior, les cobertes de recobriment dels tubs d’escapament, les aletes inferiors del davant i les dels laterals posteriors.

Inclou de sèrie llandes de 19 polzades  amb pneumàtics Michelin Pilot Sport Cup 2.

Els frens són de Brembo. Davant equipa discos de 370 mm de diàmetre (30 mm més que els discos d’un Cupra regular).  També ve equipat amb un diferencial autoblocant mecànic en l’eix davanter. Es tracta d’un diferencial VAQ de tipus Haldex capaç d’enviar en mil·lisegons fins al 100% del parell a una de les dues rodes.

En resum, no li falta de res per ser simplement espectacular!