,

NOU SEAT LEON: SIMPLEMENT SUPERLATIU

Aprofitem que SEAT va presentar fa poc a Martorell la 4a. generació del nou Seat León, per presentar-vos-el en aquest espai de novetat. 

Com la resta de models de recent aparició, aquesta nova generació arriba completament renovada. I és que a més de proposar una completa gamma de motors altament eficients, així com un comportament dinàmic molt superior o nous nivells de connectivitat, aquesta nova entrega arriba lluint un nou llenguatge de disseny molt més atractiu que enfila al ‘Rei de la selva’ de Martorell a un nivell sense precedents.

El miris per on el miris, el nou SEAT León és simplement superlatiu!

Disseny superior

El cert és que aquesta quarta entrega es presenta lluint una gran evolució pel que fa al disseny, apartat amb el què trenca completament respecte del model precedent.

Amb un concepció totalment nova a tots nivells, tant d’exterior com d’interior, El nou León desborda molta més presència.

Un dels aspectes que emfatitzen aquest plus de presència arrenquen a partir d’unes proporcions molt millorades. En aquest sentit, el nou frontal, més definit i presencial, o les línies de contorn que recòrren tot el perímetre, rubriquen aquest aspecte amb contundència.

Nova il·luminació global

El canvi en l’interior també és molt important. De la nova distribució d’elements destaquen molt les dues grans pantalles

El quadre d’instruments és digital i medeix unes generoses 10,25 polzades. La pantalla central però, pot variar en funció de l’acabat triat, anant des de les 8,25 a les 10 polzades.

En segon lloc destaca la innovadora tecnologia d’il·luminació global. I és que el nou León inclou un sistema de llum ambiental i de benvinguda de nova factura.

Ja fora del cotxe, l’aportació d’aquesta nova il·luminacio global està representada per diferents elements: la tira de llum que recorre de far a far tot l’ample posterior del cotxe, els nous intermitents dinàmics i els fars Full LED.

S de SEAT, S de Segur

El nou León combina molts sistemes d’assistència a la conducció, tots de darrera generació.  El control de creuer adaptatiu predictiu, el control dinàmic del xassís (amb els modes Confort i Sport) l’assistent d’emergència 3.0, l’assistent de viatge i l’assistent lateral i de sortida en són alguns.

Gràcies en aquesta dotació ( de sèrie) l’òptima protecció oferta en tota classe de condicions converteixen el nou León en el vehicle més segur que ha sortit mai de Martorell.

En el futur, Seat pretén implantar una tecnologia de conducció semiautònoma que serà capaç de realitzar avançaments quan el conductor l’indiqui amb l’intermitent.

Connectat com mai!

El nou León és el primer model de SEAT que estarà completament connectat. Quan diem completament, volem dir que la connectivitat «Full Link» del cotxe inclou tot el referent al traspás d’informació entre els telèfons mòbils i el sistema del cotxe per mitjà de les plataformes «Android Auto» i «AppleCarPlay» (sense necessitat de cable). En això cal afegir funcions d’atenció amb serveis en línia, tot el referent a la connectivitat exterior gràcies a l’aplicatiu «SEAT CONNECT» o una aplicació destinada a configurar de manera remota algunes característiques del cotxe.

A més, el sistema de infoentreteniment està connectat a la xarxa en tot moment gràcies a una targeta eSIM integrada.

Amb tot, aquesta 4a entrega és el primer cotxe totalment connectat, amb sistemes d’assistència a la conducció d’última generació i amb tot el referent, si escau, en tecnologies híbrides. En un frase: el nou Leon està llest per afrontar tot el que li ofereixi la mobilitat del futur.

Noves cotes

La quarta generació de la berlina dels de Martorell també ha canviat de mides. Ara és més estreta, més llarga i també més baixa. El nou León mesura 4,36 metres de llarg per 1,80 d’ample i 1,45 d’alt, és a dir, el que implica 86 mm més de llarg, 16 mm menys d’ample i 3 mm menys d’altura.

Encara en termes de cotes, destacar que el maleter ofereix 380 litres en el cas del cinc portes i de 617 litres en el de l’ST.

Propulsors a gust de tots

La nova berlina catalana augmenta la seva eficiència amb una gran gamma de motors molt avançats que cobreixen tots els gustos i exigències. En aquest sentit trobem opcions TSI de gasolina TDI en Dièsel, de gas natural comprimit o TGI,  micro híbrides, ‘Mild Hybrids’  i híbrids endollables.

En gasoil, totes les opcions giren entorn al motor 2.0 TDI conegut del grup. Està disponible amb 115 i 150 cavalls, aquest últim amb el sistema de tracció integral 4Drive i només amb la carrosseria ST.

Els gasolina les opcions contemplen motors TSI d’entre 1, 1.5 i 2.0 litres, amb potències que van des dels 90 cavalls als 190.

La tecnologia ‘mild-hybrid’ està present en els 1.0 TSI de 110 CV i en els 1.5 TSI de 130 i 150 CV, sempre associats al canvi automàtic DSG.

Opcions més ecològiques

Les opcions més flexibles mediambientalment estan basades tant en gas natural, com en l’electrificació. En aquest darrer apartat, destacar que aquesta León serà el primer Seat que utilitza un sistema de propulsió híbrida endollable.

En gas natural comprimit (GNC), la gamma inclou una opció basada en un motor 1.5 TGI amb 130 cavalls de potència.

Primer híbrid endollable

Com dèiem aquesta quarta generació del León és la primera versió híbrida endollable de la marca. El denominat León eHybrid combina un bloc 1.4 TSI amb un motor elèctric. Tot el sistema lliura conjuntament una potència de 204 CV. Equipat únicament amb una transmissió automàtica el León eHybrid pot recórrer fins a 60 km en mode elèctric.

Per seguir altres novetats, feu clic aquí

Fotos: SEAT