,

NOU VW GOLF GTI CLUBSPORT: BENVOLGUT PARE NÖEL..

Després del llançament del nou Volkswagen Golf sèrie 8 i de les presentacions esgraonades de cadascuna de les seves versions, amb els GTI i GTE com a grans protagonistes per allò de ser els abanderats que millor defineixen el tarannà d’aquesta nova entrega del súper vendes alemany , els de Wolfsburg acaben -com qui diu- de presentar un dels acabats estrella en quant a esportivitat fa referència, i des de fa quatre anys un model molt esperat entre els acabats GTI. Parlem de de la segona entrega del VW Golf GTI Clubsport.

2016 – 2020

El primer Golf GTI Clubsport fou presentat l’any 2016 amb motiu del 40 aniversari de model. Ara, quatre anys després arriba aquesta segona generació, la qual, com la resta de la gamma 2020 presenta molts canvis.

Gestor Dinàmic de Marxa

El nou GTI Clubsport desborda dinamisme i esportivitat. Arriba millorat en tot, principalment a nivell de prestacions de motor i de rendiment del nou xassís gràcies a estar equipat amb un ‘Gestor Dinàmic de Marxa’. Aquest nou sistema de gestió integra el control del bloqueig electrònic del diferencial o «XDS» així com el control del xassís adaptatiu «DCC».

Perfil Nürburgring

Equipat amb un motor turbo especialment afinat, amb el nou xassís i incloent un nou perfil de conducció «Nürburgring», aquest segon Golf GTI Clubsport dóna dues voltes més al cargol de l’excelència dels de Volkswagen en matèria de dinamisme, esportivitat, rendiment i de satisfacció al volant en el segment dels compactes esportius de tracció davantera.

300 CV, 400 Nm

El nou motor 2.0 TSI de quatre cilindres acoblat a una reconfigurada caixa de canvis DSG -reconfigurada perquè s’han definit unes relacions de marxa encara més curtes-  juntament a la tracció davantera, o al fet que la potència màxima hagi pujat fins els 300 CV i 400 Nm de par màxim (10 CV més), fan d’aquesta nova entrega un ‘juguet’ a l’alçada del que s’esperava.

El motor arriba amb un augment de fins a 350 bars en la pressió d’injecció de combustible i amb un nou turbocompressor signat per Garrett. Gràcies a tot això el nou GTI Clubman puja de 0 a 100 km/h en menys de 6,0 segons i assoleix una velocitat màxima limitada electrònicament a 250 km/h.

Disseny i rendiment

Com dèiem, el nou GTI Clubsport 2021 també ha estat dissenyat per gaudir-ne en circuits. El nou frontal en delata clarament aquestes intencions. La part baixa del paracops presenta un disseny aparentment obert en la part baixa central, flaquejat en cada costat per dos apèndix en forma de bumerang. Gràcies en això la clàssica graella del radiador amb el disseny tipus bresca d’abelles és la gran protagonista, per visual i per ocupar-ho pràcticament tot.

Finalment destacar -encara del davant- la línia retroil·luminada amb LEDS en vermell què per sobre dels fars travessa tot el frontal.

Del darrere destaca per golejada l’exclusiu aleró de dues seccions de la part posterior del sostre. Juntament amb el faldó davanter asseguren la màxima càrrega aerodinàmica.

El nou difusor, la carrosseria 10 mm més baixa, l’amplada extra dels apèndix laterals i el nou sistema de doble fuita amb un tub d’escapament ovalat a cada banda del cotxe acaben de rematar la imatge esportiva de la nova bèstia de Wolfsburg.

Completen la dotació d’elements esportius exteriors les noves i impressionants llandes d’aliatge de dos colors i 18 polzades signades per Richmond. En opció es poden posar unes de 19 polzades.

Per fora i per dins

Respecte de l’interior, esmentar que aquest s’ha personalitzat amb un seguit de detalls específics GTI: els seients amb recolzacaps integrats i tapisseria «ArtVelours» amb costures de color vermell (hi ha en opció un suggerent acabat en cuir perforat) el volant esportiu també amb parts en cuir perforat, les lleves de canvi per administrar la transmissió DSG de doble embragatge des del volant, el quadre «Digital Cockpit», el sistema multimèdia «Discover Media» amb navegador, el carregador de mòbils sense fils, els pedals d’acer inoxidable o el botó d’arrencada en color vermell completen el ‘look’ interior.

En resum, la millor joguina per aquest Nadal!

Per seguir d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç

Fotos: Volkswagen