,

Nous Abarth 595 i 695: amb la calor, torna l’Escorpí italià

Fer que allò convencional, que l’aparentment simple i senzill es torni objecte de desig, no és cosa fàcil. Si traslladem això a un cotxe petit, la llista d’opcions l’encapçalarà una marca, Abarth! I és que parlar dels millors cotxes del segment dels petits esportius compactes, és parlar de la mítica marca de l’escorpí italià.

Abarth és una marca que sempre ha estat lligada a cotxes petits de talla, però molt grans de cor, donada la puresa de la sang que corre pels seus pistons. Parlar d’Abarth és parlar de prestacions i d’estil italià en estat pur, contingut, però pur.

A pocs dies del seu 73è aniversari, els de l’Escorpí tornen a sorprendre’ns amb la nova gamma 595 i 695. Els nous models se superen un cop més per a retre el degut homenatge a Carlo Abarth (1908 – 1979) el fundador de la marca.

Els dos Abarth 695 berlina i convertible

Dos models i dos nivells de potència

La nova gamma 2022 inclou dos models i dos nivells de potència: l’Abarth 595 amb 165 CV i  l’Abarth 695 amb 180.

Com era d’esperar, tots dos tenen característiques especials per a oferir emocions molt particulars, tant als clients que estan més preocupats per l’estil, com per a aquells que anteposen les prestacions per davant de tot.

Sigui com sigui, ambdues dues versions ofereixen un rendiment emocionant,molt particular i sobrat d’estil: l’inconfusible rugit dels escapaments, aquest estil de conducció que aporten els dos sistemes de canvi, però sobretot un estil interior i exterior irreverent, alegre, modern i únic, a més d’audaç.

4 packs de personalització

Partint d’aquests elements marca de la casa, els clients poden construir el seu cotxe al seu gust i en funció de les seves necessitats. Això és així gràcies als quatre paquets d’accessoris i components que la marca de l’escorpí elabora específicament, tots ells completats amb la més autèntica tradició Abarth.

L’Abarth 595 es pot equipar amb el “Pack 595 Turisme”, més centrat en l’estil. Si el que es busca són prestacions, el “Pack F595” serà el més adient.

De la mateixa manera, el ja de per si molt exclusiu Abarth 695 també es pot personalitzar més del que ja ho està amb el sofisticat “Pack 695 Turisme” o amb el “Pack 695 Competizione”.

És així que s’han creat fins a 7 paquets de personalització. Tots ells combinen els opcionals més populars i desitjats, per un import molt ajustat. Tots estan disponibles per a tots dos models, a excepció del Pack Racing Style, que és exclusiu de l’Abarth 695.

Spoiler ad Assetto Variabile

Una de les característiques més significatives del Pack Racing Style la tenim en l’“Spoiler ad Assetto Variabile”. Ajustable en 12 posicions i amb una inclinació de 0° a 60°, aquest spoiler permet augmentar molt la càrrega aerodinàmica. Això es tradueix en molta més estabilitat i molta més capacitat de resposta.

A 60°, la posició de màxima inclinació, l’alerò augmenta la càrrega aerodinàmica fins a 42 quilos (a 200 km/h). Aquesta característica essencialment esportiva, és una de les moltes picades d’ullet d’Abarth envers el món de les carreres.

Abarth 595: 165 CV d’adrenalina

El 595 és el model de base de la gamma Abarth. Ve amb una sèrie de funcions que asseguren el màxim divertiment i plaer al volant.

La línia es veu realçada per unes llandes d’aliatge de 16″, per la doble sortida cromada dels escapaments, pels fars antiboira davanters i per les cobertes dels retrovisors del color de la carrosseria.

Les motllures interiors i les manilles de les portes estan cromades amb un acabat setinat. A més, el quadre de comandaments de color gris combina a la perfecció amb el color negre de la tapisseria dels seients, amb el volant i amb el pom de la palanca de canvis.

Per rematar el look esportiu de l’interior, hi ha els pedals d’acer inoxidable, un toc molt propi dels cotxes de carreres. El volant amb la base inferior plana amb punt focal, també és molt característic  de models esportius.

Un Gran Turisme de 3,6 metres

Totes aquestes característiques estètiques reflecteixen els valors típics d’estil i de confort d’un gran turisme italià. No obstant això, el nou Abarth 595 és també una expressió equilibrada d’esportivitat, com ho demostra la seva suspensió posterior Koni i el sistema de frenada d’alt rendiment que ofereix la màxima seguretat. En aquest apartat el cotxe munta discos ventilats de 284 mm al davant i de 240 al darrere.

El gran protagonista del nou Abarth 595 continua sent el motor 1.4 T-Jet Euro 6D  amb 165 CV. Equipat amb un turbocompressor Garrett millorat, amb una relació de compressió geomètrica de 9:1, el motor registra una velocitat màxima de 218 km/h.

7,3 segons

El temps d’acceleració per pujar de 0 a 100 km/h necessita 7,3 segons amb el canvi manual, mentre que amb el seqüencial necessitarà 7,4.

El sistema de propulsió del monoplaça Tatuus, que competeix en els Campionats de Fórmula 4 a Italia i Alemanya, deriva del mateix motor. Ve amb el canvi manual, però pot equipar-se (com a opció) amb un canvi automàtic de 5 velocitats, amb lleves al volant.

Finalment, en termes d’entreteniment i connectivitat, destacar que l’Abarth 595 inclou de sèrie una ràdio DAB amb una pantalla tàctil de 7″, així com els sistemes de connectivitat per al telèfon mòbil d’Apple CarPlay i d’Android Auto™.

Pack 595 Turisme

Disponible tant per a l’Abarth 595 Berlina com pel Cabrio, el Pack 595 Turisme destaca per ser el més elegant i modern. Aquest pack combina el millor de l’esportivitat, amb l’exclusivitat i la tradició d’un gran turisme italià.

Per això, aquest pack està format amb elements on el disseny és el mes destacat. En aquest sentit destaquen les cobertes cromades dels retrovisors, les llandes GT d’aliatge lleuger de 17″, un emblema especial en la carrosseria i els seients entapissats amb pell negra o marró fosc.

Pack F595

Si a un li tira més l’aspecte racing, el pack F595 permet una major personalització en aquest sentit.  Aquest pack segur que captivarà als entusiastes dels esports de motor que desitgen tenir les màximes prestacions en el seu Abarth.

Una de les característiques més significatives és el sistema d’escapament Rècord Monza Sovrapposto. És una evolució de l’emblemàtic sistema Rècord Monza, però reconfigurat. Continua incloent els quatre tubs, dos per costat, però en lloc d’estar cada parella alineada en horitzontal (un al costat de l’altre) ara se superposen verticalment lleugerament inclinats.

La vàlvula de l’escapament es controla per mitjà del botó `Escorpí ´que hi ha al quadre de comandaments. D’aquesta forma el conductor pot triar, tan sols prement un botó, entre els sons d’un “Gentleman Driver” i el rugit més agressiu característic de la marca.

Completen el pack F595, la suspensió davantera Koni, el quadre de comandament en negre mat, les llandes d’aliatge de 17 polzades i l’emblema especial en homenatge a l’F4  “F595”, doncs Abarth és proveïdor de motors per a la Fórmula 4).

Abarth 695: inigualable

El nou Abarth 695 continua destacant pel seu estil distintiu i per les seves altes prestacions. Aquest és l’Abarth perfecte per als qui volen un cotxe petit, compacte, però que garanteixi una experiència al volant molt emocionant.

A l’equipament del 595, l’indomable 695 afegeix una sèrie d’elements més per potenciar encara més la seva esportivitat. Els seients Sabelt tipus bucket folrats amb teixit i amb carcassa de color gris mat, les llandes especials d’aliatge de 17″ i el sistema d’escapament Rècord Monza, amb aquest rugit que tant ha caracteritzat els Abarth des de sempre, són elements que s’inclouen de sèrie en els 695.

6,7 segons per al 0 a 100

El nou Abarth 695 també equipa el motor 1.4 T-Jet, però en aquest cas  desenvolupa 180 CV de potència i 250 Nm de par a 3000 rpm. La seva velocitat màxima arriba als 225 km/h i l’acceleració de 0 a 100 km/h és de tan sols 6,7 segons.

La mateixa esportivitat s’aplica als amortidors Koni FSD dels dos eixos i al potent sistema de frens Brembo, que compta amb les pinces davanteres de color vermell. Són de 4 pistons i incorporen uns discos ventilats de 305 mm. Al darrere els discos són de 240 mm.

A més de les seves extraordinàries prestacions, el nou Abarth 695 aporta un estil refinat, com es pot apreciar en alguns dels detalls que podeu veure en les fotos d’aquest reportatge. N’hi ha de molts tipus, des de les motllures, fins a les mateixes manilles de les portes o les cobertes dels retrovisors.

L’exclusivitat dels materials també es pot veure en l’habitacle, que inclou un entapissat a base d’Alcàntara, el volant que combina també Alcántara i fibra de carboni i el pom de la palanca de canvis d’alumini.

L’alternança de materials nobles i elements de disseny més tecnològics crea una combinació única i exclusiva que cap altre cotxe d’aquest segment inclou.

Pack 695 Turisme

El pack perfecte per als ‘Gentleman Driver’,  clients exigents amb una personalitat clarament esportiva, però tanmateix entusiastes del confort, de les coses boniques i dels materials més exclusius, trobaran en el pack 695 Turisme el seu pack ideal!  Aquest paquet està disponible tant en  l’acabat berlina, com en el descapotable.

Els atributs d’aquest pack es perceben només obrint la porta. El primer que destaca són els seients de pell en dos colors, negre o marró. També la franja del quadre de comandament ve entapissada a base d’Alcàntara

Tot es torna encara més exclusiu amb les llandes d’aliatge de 17″ i l’emblema “695 Turisme”.

Destacar que en el cas de la berlina s’inclou el sostre solar.

Pack 695 Competizione

El pack 695 Competizione són paraules majors! Aquest paquet reuneix un autèntic concentrat d’exclusivitat, prestacions i tot l’esperit de carreres d’Abarth.

Disponible només en l’Abarth 695, converteix el cotxe en un vehicle per a conductors experts. Cal destacar el sistema d’escapament Rècord Monza Sovrapposto.

També cal destacar els impressionants seients Sabelt amb les costures vermelles i la carcassa de carboni a la vista. A més d’impressionar estèticament, a nivell ergonòmic garanteix la màxima subjecció lateral. Més enllà de la carcassa de carboni,  els seients Sabelt estan fabricats amb materials específics per garantir un confort i una seguretat màximes.

Finalment, dir-vos que amb el pack 695 Competizione es pot triar entre el diferencial mecànic de lliscament limitat (que millora la tracció en condicions difícils) o la caixa del canvi seqüencial robotitzada Abarth amb lleves en el volant, podent fer-ho sense cost addicional.

Ja per acabar, esmentar que la carrosseria llueix orgullosa l’emblema “695 Competizione”, les arrels del qual es remunten als seus anys més gloriosos de la marca.

Informeu-vos-en a CIMEX Auto. Els trobareu a l’Av. Enclar, 98  de Sta. Coloma. Tel. +376 720955

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Novetats” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

https://www.media.stellantis.com/uk-en/abarth

Fotos: ABARTH / STELLANTIS