NOUS BMW M3 COMPETITION I BMW M4 COMPETITION

Des de que l’any 1985 BMW va sorprendre tothom amb el seu primer M3 ha plogut molt, tant com evolucions ha anat incloent no solament aquest model -en aquells temps únic-  també les darreres incorporacions ‘M’ han anat pujant el llistó més i més! I és que des d’aquell mític M3 de fa 35 anys, la familia ha crescut incorporant els M1, M2, M4, M5, M6 i l’M8, l’últim en arribar!

Arribada imminent

Diem això perquè aquest darrer quatrimestre, de fet ja mateix, estan a punt d’arribar a Pyrénées Motors l’última generació de dos d’aquests esportius d’altes prestacions, concretament els M3 i M4, ambdós ‘Competition’.

Aquesta nova fornada supera un cop més les seves prestacions i rendiment, optimitzant-lo específicament de cara a circuits, però també assolint un nivell de comoditat i polivalència molt més afinat.

Programa M4 GT3

En aquest sentit, destacar que els nous BMW M3 Competition i BMW M4 Competition han rebut una posada a punt derivada directament del programa de proves del BMW M4 GT3 de carreres, però l’han rebuda tenint clar que la prioritat i la clau de l’èxit rau en el fet que han de ser cotxes que s’han de poder utilitzar a diari. En aquest sentit, el compromís entre rendiment, prestacions i dinamisme dels models “M” és del tot compatible amb d’altres aspectes -a priori antagònics-  com ara, confort, facilitat de conducció, consum i polivalència.

510 Cv i 3,9 segons

Sigui com sigui, amb 510 CV (375 kW), una acceleració de 0 a 100 de només 3,9 segons, un consum combinat de poc més de 10 litres (10,2) i unes emissions de CO2 de 234 g/km en cicle combinat, estar clar que els de BMW han treballat de valent!

M TwinPower Turbo

Respecte del sistema propulsor, la configuració no pot ser més garantista: un motor «M TwinPower Turbo»  de sis cilindres en línia amb una potència màxima de 510 CV (375 kW) i 650 Nm. Aquest suggerent esquema amb doble turbocompressor, injecció directa, refrigeració i subministrament d’oli específics per garantir el màxim rendiment en circuit, més un sistema d’escapaments específic amb vàlvules d’accionament elèctric per reproduir aquest so tan inconfusible, garanteix que qualsevol pilot que segui als comandaments d’un sèrie ‘M’ Competition desenvolupi inevitablement una “M-dependència” incurable!

M Steptronic

En incorporar la generació de la caixa de canvis «M Steptronic» de 8 relacions i  «Drivelogic» amb tres programes de canvi, la transició tant pujant com baixant de revolucions assoleix uns nivells de pur vertigen!

Apuntar que de cara a l’any vinent totes les versions ‘Competition’ estaran disponibles amb el sistema de tracció total «M xDrive».

M xDrive

El nou sistema «M xDrive» es connecta amb el diferencial prioritzant sempre que es pot en l’eix posterior. En tot cas hi ha tres posicions seleccionables: 4WD, 4WD Sport i 2WD, aquesta darrera tan purista que desactiva el control d’estabilitat.

La suspensió adaptativa específica, amb amortidors controlats electrònicament i la direcció «M Servotronic» amb desmultiplicador variable vénen de sèrie.

Configuracions de frenada

Aquesta nova entrega dels M3 i M4 Competition inclou un nou sistema de frenada integrada amb dues configuracions de resposta del pedal. Els frens ‘M’ compostos vénen de sèrie, però hi ha uns carboni-ceràmics en opció.

DSC

El control dinàmic d’estabilitat (DSC) inclou el Mode «M Dynamic». Integra un sistema de control de lliscament limitat de les rodes i un control de tracció ajustable en 10 nivells.

Pel que fa a les llandes d’aliatge lleuger que equipa de sèrie, dir-vos que les del davant són de 18 polzades i les del darrere de 19 (amb «M xDrive» són de 19 i 20 respectivament).

Rabiosament ‘M’

Ambdues dues variants arriben amb un disseny molt específic i personalitzat, especialment en la part exterior, la que més varia entre els dos. El resultat obtingut dóna lloc en aquesta estètica tan especial que només els ‘M’ transmeten.

En aquest sentit els dos ‘M’ Competition llueixen detalls exteriors que delaten que són cotxes d’alt rendiment: la versió ‘M’ específica de la gran graella vertical amb el característic doble ronyó de BMW, els imponents passos de roda guarnits amb les brànquies ‘M’, els faldons laterals que continuen la seva línia amb additaments en els faldons davanter i posterior, el sostre de fibra de carboni amb aletes longitudinals, l’aleró posterior i les dobles sortides dels escapaments són clars exemples d’això.

Nous interiors

De l’interior -com és lògic, rabiosament esportiu-  destaquen molt les pantalles, els comandaments ‘M’ específics i els seients esportius de nova factura folrats amb cuir de Merino.

El sistema de ventilació dels seients o que aquests siguin de de tipus buckets i amb l’estructura de carboni, són detalls opcionals.

Elements exclusius

El sistema d’infoentreteniment, juntament als comandaments amb un disseny específic, o la presència del botó ‘SetUp’ per dur a terme la configuració manual de motor, del xassís, de la direcció i del sistema de frens, són elements exclusius d’aquesta gamma. A més, depenent del model i de les seves especificacions, properament també hi haurà l’esmentat «M xDrive».

Des dels botons del volant es poden activar diferents configuracions generals personalitzables.

‘M’ Connector

El botó ‘M’ permet configurar de forma personalitzada els límits d’actuació dels sistemes d’assistència a la conducció, les pantalles de la instrumentació i del «Head-Up Display».

Els programes «ROAD» i «SPORT» s’ofereixen de sèrie, mentre que el «TRACK» per a circuit s’afegeix amb «l’M Drive Professional».

M Drive Professional

El nou «M Drive Professional», inclou un sistema d’anàlisi «M Drift», el comptador «M Laptimer» i el «Control de Tracció M», de manera que l’experiència a nivell de rendiment en circuits serà total.

El paquet «M Race Track» també s’ofereix per primera vegada. Redueix en 25 kg el pes de cotxe gràcies a la inclusió dels frens carboni-ceràmics, de les llandes d’aliatge lleuger específiques i dels buckets ‘M’ de carboni.

Millores de sèrie

Finalment destacar que s’ha ampliat significativament la gamma de sistemes d’assistència a la conducció. En aquest sentit destaquen nous elements de sèrie, com el control de distància d’aparcament, l’avís de col·lisió frontal, l’avís per pèrdua de carril i un sistema d’avís i informació sobre el límit de velocitat.

Entre les opcions s’inclouen altres sistemes com el «Driving Assistant Professional», la navegació activa, un assistent de carril d’emergència, l’assistent d’aparcament amb control de marxa enrere, el «BMW Drive Recorder», el «BMW Head-Up  Display» amb pantalles específiques ‘M’ i el «BMW Live Cockpit Professional» amb pantalles completament digitals.

Pyrénées Motors

Pel que fa a colors, aquesta nova entrega ‘M’ Competition arriba amb nous i exclusius acabats de pintura exterior. Adreceu-vos a Pyrénées Motors per coneixer-los. 

El paquet exterior «M Carbon» i els accessoris «BMW M Performance Parts» están disponibles en opció.

Informeu-vos de tot el que aquí us hem avançat a Pyrénées Motors, concessionari oficial BMW a Andorra. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n. tel. +376 880750

Per seguir altres novetats, feu clic en aquest enllaç

BMW M4 COMPETITION

BMW M3 COMPETITION

Fotos: BMW