,

Nous Sèrie 7 de BMW, més de 5 metres de pur luxe, també elèctric

La nova Sèrie 7, l’exclusiva i luxosa gran berlina del bàvars, arribarà aquesta tardor lluint una imatge molt més poderosa i contundent que mai. Prova d’això la tenim en les formes rectes que recòrren tota la carrosseria. També inclourà propulsors elèctrics purs, híbrids i microhíbrids.

El frontal és la part més visual de tot el cotxe, destacant el disseny dels dobles fars circulars i la gran graella amb els característics ronyons de BMW, un tret d’identitat inconfusible que a més li dona un aspecte molt senyorial a tot el conjunt.

Frontal amb molt de volum

Al frontal, com a part de l’equipament de sèrie hi ha els fars LED adaptatius. Inclouen funció matricial per als llum de carretera i assistent antienlluernament.

Els grups òptics estan dividits en dues parts: la part superior està destinada exclusivament a la conducció diürna, als llums de posició i als intermitents. En la part més baixa, en la zona inferior del faldó davanter, hi ha els llums d’encreuament.

De la nova graella destaca el fet que té el contorn il·luminat. A partir del seu llindar superior arrenca el gran capó, l’element que juntament als ronyons és el que més dinamisme aporta al cotxe vist des del davant.

De la vista lateral, sòbria, endurida i igual de potent que el frontal gràcies al gran volum de la carrosseria, destaquen dos elements. Per un costat les grans portes, que facilitaran molt l’entrada i sortida dels passatgers. Per l’altre, les imponents llandes, que poden anar de les 19 a les 22 polzades.

i7 xDrive60: l’abanderat

Feta aquesta intro, val a dir que el futur de les grans limusines de propulsió 100% elèctrica de BMW havia de passar necessàriament per la incorporació a la gamma dels Sèrie 7 el BMW i7 xDrive60, la nova i esperada variant 100% elèctrica, un cotxe de zero emissions que com a bon sèrie 7, també talla gran, molt gran: de 5,40 metres de llarg, 1,95 d’ample i 1,53 d’alt.

Les cotes gegantines de la nova berlina elèctrica, la qual té una distància entre eixos de 3,21 metres, no solament garanteixen la màxima habitabilitat i confort dels seus ocupants, doncs més enllà d’aquest óbvietat, la Sèrie 7 -elèctric inclós-  arribarà farcida d’elements tecnològics, alguns dels quals, si no inèdits, molt exclusius!

Tracció integral

Amb tracció a les quatre rodes, doncs incorpora un motor elèctric en cada eix, més una potència de 544 CV i 745 Nm de parell, una acceleració de 0 a 100 de 4,7 segons, una velocitat màxima de 240 km/h i una autonomia elèctrica de 590 quilòmetres (en cicle WTLP ), la berlina alemanya promet molt.

L’autonomia arriba gràcies a la gran bateria de liti de 101,7 kWh de capacitat que hi ha en la part central dels baixos del xassis.

A l’hora d’efectuar la recàrrega, més enllà dels carregadors convencionals també podrem dur a terme l’operació en un punts de recàrrega ràpida de fins a 195 kW.

Gamma complerta de propulsors

De cara a la segona meitat de l’any vinent, BMW presentarà tres mecàniques més, un dièsel i dues de gasolina, les tres recolzades amb tecnologia híbrida. Per una banda hi haurà un 740d xDrive de sis cilindres amb 300 CV de potència que anirà recolzat per un sistema microhíbrid. Per l’altra hi haurà dues versions PHEV (híbrides endollables) amb motor de gasolina: el 750e xDrive de 490 CV de tracció total, i l’M750e xDrive, també amb tracció integral però en aquest cas amb 571 CV.

BMW assegura també que tant el 750e com l’M750e tindran una autonomia en mode elèctric superior als 80 quilòmetres. En alguns mercats -encara no s’ha especificat en quins- també hi haurà una versió anomenada 760i xDrive. El 760i xDrive vindrà equipada amb un motor V8 gasolina associat a un sistema microhíbrid. La potència d’aquest motor arribarà als 544 CV.

Camí de la conducció autònoma

L’altre gran argument dels nous Sèrie 7 el tenim en l’avançat sistema de conducció autònoma que incorporaran. Doncs el seu desenvolupament estarà en el tercer nivell dels 5 que conformen l’escala de desenvolupament en aquest camp. Entre altres coses, el cotxe estarà plenament capacitat per reconèixer semàfors, tota mena de senyals, serà capaç d’escollir o canviar de ruta en funció del trànsit i un cop arribat a destí, buscarà un lloc per aparcar i aparcarà sense que el conductor hagi de fer res.

Interiors excepcionals

A l’interior del nou BMW Sèrie 7 tot està concebut per oferir una atmosfera en la qual es respira més luxe, confort i elegància que mai. Aquesta és una berlina per gaudir del viatge des del mateix instant que seus, ja sigui als comandaments o com a passatger, tan se val.

Seguint la tendència global de simplicitat a nivell de comandaments i de botons clàssics, el lloc de conducció dels nous Serie 7 deriven tot el control a les diferents pantalles. I és que la digitalització ha estat una de les clau a seguir a l’hora de projectar aquesta nova generació.

Futurista, digital i connectat

Hi ha varies pantalles digitals des de les quals es controlen totes les funcions del cotxe: primer, amb 12, 3 polzades hi ha la del quadre d’instruments, just per darrere del volant. En segon lloc tenim la pantalla central d’infoentreteniment de 14,9 polzades. Finalment hi ha les pantalles tàctils de 5,5 polzades integrades en els panells de les portes. En parlem en el següent apartat.

El programari del sistema operatiu de BMW ha estat clau per donar vida en aquest cotxe tan absolutament connectat. Gràcies en aquest sistema es pot utilitzar tota una sèrie de serveis digitals en línia.

Ah! Tampoc no falta el sistema de visualització de dades d’última generació en el parabrisa o Head-Up Display.

Home cinema per als passatgers

Més enllà de la mecànica o del tipus de transmissió, la dotació tecnològica i de confort és també un dels arguments més impressionants d’aquesta nova entrega.

Una de les innovacions més espectaculars la tenim en la pantalla panoràmica de 31 polzades del darrere. De tipus cinema, aquest gadget d’entreteniment per als passatgers de la segona filera té una resolució de 8K i inclou connexió 5G. Quan no està en funcionament queda plegada al sostre.

A l‘hora de gestionar l’aparell multimèdia, BMW ha integrat dos comandaments digitals en els panells de les portes posteriors -els que hem esmentat anteriorment-,  de manera que no haurem de moure’ns gens ni mica quan haguem de manipular el sistema.  Entre altres funcions, permeten fer trucades per mitjà del sistema d’àudio del vehicle.

Parlant d’àudio, d’aquest apartat s’ocupen els altaveus d’alta fidelitat Bowers & Wilkins Diamond.

BMW IconicSounds Electric

BMW continua innovant perquè la mobilitat individual en el seu segment més luxós, inclogui ara una experiència de so basada en la creació de mons sonors integrals.

Amb el BMW IconicSounds Electric instal·lat de fàbrica, el BMW i7, el model premium sense emissions dels de BMW, ofereix paisatges sonors completament nous que es generen arrel de la interacció entre el conductor i el vehicle.

Els sons, únics en el sector de l’automoció, han estat desenvolupats en col·laboració entre BMW i l’oscaritzat compositor Hans Zimmer, guanyador, entre molts altres, de dos premis de l’Acadèmia.

El resultat de tot això dóna lloc a una experiència de so que pot seleccionar-se individualment per mitjà  dels My Modes del nou i7.

Pyrénées Motors

Encara falta una mica, però des de Pyrénées Motors ens han comentat que la seva arribada al Principat està prevista de cara a la tardor, per tant, ja podeu adreçar-vos al concessionari per configurar o formalitzar la vostra comanda, doncs tot el sistema ja està plenament operatiu.

No cal dir que un cop el tinguem aquí, en parlarem amb molta més profunditat.

Pel que fa a preus, l’i7, l’acabat elèctric i estrella de la gamma, sortirà per 121 mil euros.

Mentre tant, si voleu informar-vos de tot el que ofereix aquesta nova entrega del Sèrie 7, i de detalls n’hi ha un munt, adreceu-vos al departament comercial de Pyrénées Motors. Com sempre, els trobareu a la nau de BMW, tot baixant direcció a Sant Julià de Lòria, a Prat de la Tresa s/n. Tel. +376 880750.

Tot seguit us deixem un reportatge de fotos del BMW i7 xDrive60, el primer que arribarà al concessionari de Grup Pyrénées.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.

Fotos: BMW Group