, , ,

NOUS CAYMAN I BOXSTER GTS 4.0: PRIMAVERA PORSCHE

718 Cayman i 718 Boxster GTS 4.0 2020.

Si en l’edició del passat mes de gener us vam presentar la versió GTS del Macan, ara us presentem dos models més que Porsche acaba de renovar i que afegeix a la seva gamma GTS 2020. Parlem del 718 Cayman GTS 4.0 i del 718 Boxster GTS 4.0, les dues perles amb motor central dels d’Stuttgard.

 

El 718 Boxster GTS 4.0 i el 718 Cayman GTS 4.0

6 cilindres i 400 CV

Els nous biplaça arriben propulsats pel mateix motor boxer de sis cilindres i 400 cavalls de potència dels 718 Spyder i 718 Cayman GT4.

En combinació amb una caixa de canvis manual de sis velocitats i amb un sistema d’escapament esportiu de primera, tots dos lliuren una potència espectacular, però sobretot regalen una experiència de conducció que no té igual! De fet, aquest és el gran regal d’aquests models amb el motor central.

Amb aquesta configuració de motor ambdós acceleren de 0 a 100 km / h en 4,5 segons i assoleixen els 293 km/h  de velocitat màxima.

Esportius pel dia a dia

Gràcies a la suspensió esportiva «Porsche Active Suspension Management» (de sèrie), al «Porsche Torque Vectoring» amb autoblocant mecànic al darrere i a una alçada al sòl 20 mil·límetres inferior a la què tenien les generacions precedents, aquesta nova fornada GTS aconsegueix millorar notablement en termes de dinamisme, seguretat i de confort.

Aquests aspectes portats a una concepció de conducció diària encara son més rellevants, ja que Porsche -no ho oblidem- fabrica esportius de primer nivell pensats quasi tots ells per poder conduir-los cada dia, quelcom del que poques marques poden presumir.

718 Boxster GTS 4.0

718 Cayman GTS 4.0

Porsche Sport Chrono

L’anomenat «Porsche Sport Chrono», paquet que porten com a equipament estàndard els dos models, incorpora l’aplicació evolucionada del «Porsche Track Precision», afavorint que aquests esportius d’alta volada desbordin a la primera de canvi el seu caràcter GTS més atlètic.

Més enllà de la seva polivalència per gaudir-lo a diari, el majestuós motor de quatre litres que equipen també es caracteritza per l’eficiència. I és que el control de cilindres adaptatiu, que desconnecta alternativament una de les bancades en fases de baixa càrrega, juntament a la injecció directa de combustible amb injectors piezoelèctrics i al sistema d’admissió variable, fan que l’eficiència sigui perfectament compatible amb un concepte -a priori antagònic- com és el rendiment.

718 Boxster GTS 4.0

718 Cayman GTS 4.0

Simfonia GTS

Com sempre, els motors GTS impressionen vagin muntats on vagin muntats! Sigui en un SUV o en aquests dos esportius, la resposta d’un GTS és la que és: immediata i absoluta. I és que aquestes mecàniques pugen sense la més mínima recança fins les 7.800 voltes al ritme de l’espectacle sonor que regala el sistema d’escapament esportiu, el mateix dels l’Spyder i del Cayman GT4 (718).

La secció inferior del darrere, desenvolupada específicament per als GTS i en la qual s’integren els tubs d’escapament, té un disseny en color negre de contrast que fa molt fàcil reconèixer la identitat dels dos cotxes al primer cop d’ull.

Amb la precisió de conducció, l’agilitat i el comportament d’un autèntic rebenta revolts, fins i tot en els trams més revirats, el xassís reacciona amb una noblesa impecable, regalant als ocupants una apassionant experiència.

Interior 718 Boxster GTS 4.0

interior 718 Cayman GTS 4.0

De sèrie, absolutament tot!

El sistema «Porsche Active Suspension Management» forma part de l’equipament de sèrie. La seva eficàcia es complementa amb aquest xassís rebaixat en 20 mil·límetres respecte de les altres versions del amb motor central.

Opcionalment, la suspensió esportiva pot reduir uns altres 10 mil·límetres la distància al sól de la carrosseria.

Altres components inclosos de sèrie i orientats al rendiment són el control d’estabilitat «Porsche Stability Management »  amb un mode «PSM Sport» que pot seleccionar-se independentment, el pack «Sport Chrono» a què va associada l’App «Porsche Track Precision», els suports actius «Porsche Active Drivetrain Mounts» i el «Porsche Torque Vectoring» amb autoblocant mecànic al darrere.

Calçat de 1a

Els nous esportius de motor central disposen de llantes d’al·liatge lleuger de 20 polzades en negre brillant setinat.

Darrere dels imponents pneumàtics de 235/35 ZR 20 al davant i de 265/35 ZR 20 al darrere, trobem un sistema de frens millorat respecte de la darrera entrega. Enguany parlem de discs perforats amb les pinces de color vermell. El sistema de frens ceràmics «Porsche Ceramic Composite Brake» (PCCB) està disponible en opció.

De la mateixa manera que vist del darrere és molt fàcil distingir un GTS, també ho és des de qualsevol altre angle, donada la seva singular concepció. I és que un seguit de detalls a contrast en to fosc realcen l’estatus esportiu dels GTS. Entre ells destaquen el llavi de l’spoiler, les preses d’aire del frontal «Sport Design» en negre, els antiboira davanters, els pilots posteriors i la redissenyada part inferior del para-xocs del darrere.

El 718 Boxster GTS 4.0 i el 718 Cayman GTS 4.0

Interior suggerent

A l’interior, més del mateix. Un GTS és un GTS! Els interiors són pràcticament els mateixos entre ambdós models, salvant els detalls que tenen a veure amb el sistema per descapotar el Boxster

Els entapissats foscos revestits amb Alcántara® creen un ambient esportiu i elegant a parts iguals. Està present en la part central dels seients Sport Seats Plus de sèrie, així com en el cèrcol del volant, la consola central, la palanca de canvis i en els recolza braços de les dues portes. En el cas del 718 Cayman GTS 4.0, l’Alcántara® també cobreix els pilars A i el sostre interior.

Nota de color

Si voleu una mica més de dinamisme visual, hi ha un pack interior opcional que afegeix una nota de color sublim!

Pot ser en color vermell carmí o blanc trencat . Aquesta tonalitat destaca en el compta-revolucions, en els cinturons de seguretat i en el color de totes les costures decoratives, inclòs el brodat de l’emblema GTS dels recolza caps i del ‘Porsche’ de les estores.

718 Boxster GTS 4.0

718 Cayman GTS 4.0

Completen el disseny el carboni dels interiors de les motllures i de la consola central.

Els models 718 GTS 4.0 vénen de sèrie amb el PCM «Porsche Communication Management». Aquest sistema inclou una pantalla tàctil d’alta resolució de set polzades.

Finalment dir-vos que ambdós models desembarcaran, com a molt tard, de cara a finals d’abril és a dir, molt aviat.

Seguiu la resta d’esportius accedint des del menú superior o fent clic en aquest enllaç

Fotos: Porsche

718 Boxster GTS 4.0

718 Cayman GTS 4.0