,

5a generació Range Rover: modernitat, refinament i prestacions sense igual

El nou i elegant Range Rover redefineix el concepte del luxe al combinar-lo amb un nivell de modernitat que ofereix molta més elegància, més opcions i possibilitats de personalització que mai.

Aquest és des de sempre un dels autèntics SUV de luxe, de fet, cal dir que porta 50 anys sent no solamente això, també és un dels models en els què la comoditat, la seguretat i el dinamisme conjuguen com en pocs automòbils, afegint a més, unes excel·lents prestacions.

Si en aquesta impressionant modernitat i elegància estètica, li afegim un nivell increïble de sofisticació tecnològica i una connectivitat de primer ordre, el resultat és, una vegada més, insuperable per a la gran majoria de competidors.

Eficient gamma de motors 

Gràcies a la seva eficient gamma de motors híbrids endollables PHEV i MHEV (a la qual s’unirà un Range Rover completament elèctric de cara a 2024), o als interiors amb quatre, cinc o set places que hi ha disponibles en els dos tipus de carrosseria (la de batalla normal i la llarga), no queda res per dir ni res que exigir-li al britànic, el qual, generació rere generació, lluny d’estancar-se es continua superant amb molt d’encert.

Plataforma MLA-Flex

La nova arquitectura modular longitudinal de Land Rover, la plataforma MLA-Flex, és la base del nou SUV Premium anglès. Des de les seves inigualables prestacions i la seva àgil conducció, fins al seu exquisit refinament, tot parteix d’aquesta plataforma.

I és que al combinar les tècniques d’enginyeria més avantguardistes, amb els nous nivells de desenvolupament de l’exigent programa de la marca, el nou Range Rover aconsegueix uns nivells de dinamisme, versatilitat i de qualitat general, excel·lents.

3+1 acabats

El nou SUV de luxe està disponible amb els acabats ES, HSE i Autobiography.

Com és habitual, l’acabat First Edition estarà disponible durant el primer any de producció. Estarà basat en l’acabat Autobiography, incloent però, algunes especificacions exclusives.

Aquesta esplèndida nova generació del SUV anglès estarà disponible de manera exclusiva amb una versió anomenada Sunset Gold Satin, així com amb cinc colors exteriors.

Les carrosseries amb la batalla curta (SWB) estaran disponibles amb cinc seients i les de batalla llarga (LWB) ho estaran amb cinc o set places, si optem per incloure una tercera filera.

L’exquisidesa SV

El nou Range Rover SV torna a ser una exquisida interpretació al més alt nivell del luxe i la personalització dels de Range Rover.

Fabricada per la divisió Special Vehicle Operations, l’SV està disponible tant amb la carrossera SWB com amb la LWB.

Inclou els estils de disseny exclusius SV Serenity i SV Intrèpid, a més d’una configuració de quatre seients SV Signature Suite. En parlem més avall.

Modernitat

Aquest SUV de luxe de cinquena generació porta la filosofia de disseny i modernitat de la marca a un altre nivell gràcies a la innovadora interpretació del seu característic perfil.

El cotxe segueix definint-se per tres línies, les quals s’han mantingut fidels durant generacions: la baixa línia del sostre, un perfil sòlid i els estreps elevats. Aquestes característiques distintives es combinen amb l’emblemàtica volada curta davantera i amb una nova part posterior en forma de popa de vaixell. Aquesta part inclou una pràctica porta gran posterior dividida, de tal manera que el cotxe llueix un perfil molt elegant vist des del darrere.

El perfil continu reafirma l’atenció de Land Rover per els detalls. La vora rodona de les portes, els panys enrasats en la carrosseria, les òptiques posteriors ocultes fins que s’encenen, així com una sèrie de detalls precisos que fan l’efecte que el vehicle s’ha modelat a partir d’un bloc d’alumini sòlid, confereixen al conjunt una força visual que desborda qualitat.

0,30 Cx

Les elaborades superfícies de contorn aporten un aspecte impecable i modern al cotxe i contribueixen a oferir una resistència aerodinàmica de només 0,30 Cx. Per això, en termes aerodinàmics aquest és el SUV de luxe més eficient construït per Land Rover i un dels més eficients del món.

Passem a l’interior

El seu exclusiu interior destaca gràcies a una combinació de tecnologies modernes dissenyades per adaptar-se amb harmonia als exquisits materials de revestiment que vesteixen tota la cabina.

Les innovacions en matèria de benestar s’han plantejat amb la prioritat d’oferir als ocupants la millor experiència possible en cada desplaçament.

Teixits tàctils Ultrafabrics™

La sostenibilitat de les opcions de l’interior són més responsables i progressistes que mai. Els clients poden triar entre una àmplia gamma de materials i acabats, com ara els innovadors teixits tàctils Ultrafabrics™, que marquen la continuïtat de l’avantguardista relació entre Land Rover i Kvadrat™, el fabricant de teixits Premium més important d’Europa. La combinació amb Ultrafabrics™ dóna lloc a una sèrie de materials molt més lleugers que tot just generen un quart de les emissions de CO₂ que la pell tradicional.

Alta fidelitat Meridian

L’avançada tecnologia d’altaveus es basa en l’arquitectura de la carrosseria MLA-Flex. Amb això s’ofereix la màxima tranquil·litat en l’habitacle, garantint als ocupants que gaudeixin d’una experiència de primera categoria. Aquesta tecnologia incorpora un sistema de so Meridian de 1600 W, així com altaveus de 20 W en els quatre reposacaps principals, amb el que l’experiència de so no pot ser més envolvent.

El sistema de tercera generació per a la cancel·lació activa del soroll de la carretera controla el soroll derivat de les vibracions de les llandes, el soroll dels pneumàtics i els sons del motor que normalment es perceben en la majoria d’habitacles, generant un senyal de cancel·lació que s’emet pels 35 altaveus del sistema.

Cabin Air Purification Pro

En tot cas, el nou Range Rover no acaba aquí pel que fa a benestar, tot el contrari! També tenim el sistema Cabin Air Purification Pro, dissenyat per reduir al mínim la presència d’al·lergògens i patògens en l’ambient. A part d’eliminar virus, el sistema ajuda a reduir considerablement les olors desagradables. Paral·lelament, el sistema de filtració de l’aire de l’habitacle i el de control de CO2 milloren la qualitat de l’aire. S’ha demostrat científicament que la innovadora tecnologia que inclou Land Rover en seus models contribueix a reduir no solament els virus i els bacteris comuns, també el virus que ha causat aquesta maleïda pandèmia.

Afegir que aquesta tecnologia avantguardista inclou un segon dispositiu en la segona filera per optimitzar la seva eficàcia en tot l’habitacle.

Suspensió pneumàtica electrònica connectada

L’any 1992 Range Rover va ser el primer SUV de luxe que va incorporar la suspensió pneumàtica electrònica. Doncs bé, 30 anys després el nou Range Rover manté el mateix enfocament gràcies al Dynamic Response Pro i a una suspensió predictiva que utilitza les dades de navegació del sistema eHorizon per visualitzar la carretera amb antelació i poder preparar la suspensió per tal que reaccioni amb la resposta més adient en tot moment.

Aquesta tecnologia intel·ligent es combina amb el Control de Creuer Adaptatiu amb assistència a la direcció. En fer-ho se suavitzen els moviments de la carrosseria provocats pels canvis sobtats de velocitat.

La suspensió és totalment independent i inclou el primer eix posterior de cinc braços de Land Rover. Aquest braç permet aïllar l’habitacle de les imperfeccions del terreny amb més eficàcia que mai gràcies al treball dels avançats amortidors pneumàtics.

Assistència de portes

El nou Range Rover és el primer Land Rover que incorpora assistència elèctrica d’obertura i tancament de portes amb les funcions de seguretat anticompressió i amb un sistema de detecció d’obstacles integrat.

Les quatre portes dels passatgers compten amb assistència elèctrica. Es controla des de la pantalla Pivi Pro i permet dur a terme una entrada i sortida òptimes en tot moment. El sistema de detecció avançat d’obstacles interromp l’obertura de les portes de manera automàtica si l’accés de sortida no està lliure.

La característica porta gran posterior dividida en dues parts s’ha actualitzat recentment amb una sèrie de noves tecnologies que aporten més versatilitat i comoditat.

Maleter configurable segons la càrrega

La base del maleter protegeix ara més i millor la càrrega i millora la comoditat a l’hora de manipular i distribuir les coses. En aquest sentit, el panell intel·ligent del terra es pot aixecar cap endavant per tal d’ocupar tot l’ample de l’espai de càrrega en el punt intermig i formar una divisió en la qual emmagatzemar objectes de menys grandària en un lloc més accessible.

Un seient exterior de luxe

A part del que acabem d’esmentar, aquesta divisió pot girar-se perquè faci la funció de suport quan s’utilitza la porta gran posterior inferior com a seient exterior.

En aquest sentit, el nou seient de la porta gran posterior inclou ara il·luminació, funcions d’àudio i coixins embuatats, de tal forma que millora la posició i el confort de l’ocupant quan gaudeix assegut relaxant-se a l’aire lliure.

Els models de cinc places inclouen una nova coberta autoplegable de l’espai de càrrega. En combinar la funcionalitat d’una coberta rígida amb la comoditat d’un disseny retràctil, la coberta es plega amb molta elegància quan s’obre la porta gran posterior superior. Al fer-ho ofereix accés lliure a l’espai de càrrega, fent-ho sense que tinguem necessitat d’obrir el portó inferior.

Actualitzacions constants

En aquest nou lliurament, Range Rover torna a mantenir els seus característics nivells d’innovació gràcies a un conjunt de tecnologies dissenyades per a millorar la comoditat, l’eficiència, l’elegància i la seguretat.

La nova arquitectura elèctrica del vehicle (EVA 2.0) de Land Rover és clau en això. Inclou actualitzacions per programari sense fils (SOTA) per a més de 70 mòduls electrònics, per la qual cosa el nou Range Rover està immers en un procés d’evolució, millora i actualització continu.

Alexa d’Amazon

El nou Range Rover revoluciona l’experiència de conducció gràcies a l’assistent integrat Alexa d’Amazon. Funciona amb comandaments de veu naturals molt intuïtius, per la qual cosa prescindeix tant de pantalles tàctils com de botons.

Control sense moure un dit

En aquesta simplicitat d’ús, cal afegir el fet que les capacitats d’Alexa permeten als usuaris controlar-ho absolutament tot: des de les seves funcions d’infoentreteniment favorites, fins a la música, la navegació i els contactes del telèfon, tot això sense necessitat de moure un dit, sense deixar anar el volant o apartar l’atenció de la carretera. I és que la intel·ligència artificial per veu d’Alexa s’ha integrat en el nou Range Rover fins a tal nivell que els usuaris podran gaudir d’una interactivitat i d’una comoditat mai vistes en cap sistema semblant, tant per la seva senzillesa, com per la seva innovació.

Les capacitats d’Alexa permeten als clients conèixer les notícies, comprovar el temps, estar al dia amb l’agenda i amb les seves cites programades… tot això mitjançant només comandaments de veu. El sistema pot fins i tot encendre els llums de casa i connectar-se a altres dispositius que tinguem habilitats en la xarxa Alexa.

Apple CarPlay® i Android Auto™

Alexa treballa juntament amb les funcions de connectivitat sense fils d’Apple CarPlay® i Android Auto™. Es pot encendre dient “Alexa” o mitjançant el botó Alexa de la pantalla tàctil central.

No és necessari connectar un telèfon o altres dispositius externs, només es necessiten les dades de compte d’un client d’Amazon i connexió a Internet. A més, el sistema de càrrega sense fils de dispositius evitarà que aquests es quedin sense bateria.

El nou Range Rover millora la guardonada tecnologia d’infoentreteniment Pivi Pro, amb una pantalla tàctil més gran.

Pivi Pro + pantalla flotant de 13,1’’

La pantalla flotant de 13,1 polzades personifica la lleugera arquitectura de l’interior, amb un disseny minimalista. Ofereix un control intuïtiu de les principals funcions del vehicle. Inclou la tecnologia més recent per a oferir una interfície inspirada en un telèfon intel·ligent, combinada amb pràctics botons físics per a la climatització.

El sistema Pivi Pro s’integra perfectament amb una nova i elegant pantalla interactiva semiflotant de 13,7 polzades que incorpora gràfics d’alta resolució en un disseny de tres panells que reflecteixen de manera intuïtiva el disseny de la pantalla d’inici Pivi Pro. Es pot triar entre una àmplia varietat de configuracions, inclosa una distribució analògica (això es fa des dels controls del volant).

Per primera vegada en un Land Rover, la pantalla central oferirà informació de forma més natural quan els usuaris la premin. Redueix la necessitat d’apartar la vista de la carretera en permetre que els usuaris rebin una confirmació positiva sense necessitat de mirar la pantalla, per la qual cosa el nou sistema Pivi Pro és encara més intuïtiu i més segur.

Pantalles posteriors de 11,4’’

Els passatgers dels seients posteriors gaudiran del sistema d’entreteniment (RSE) que inclou pantalles tàctils ajustables de 11,4 polzades i d’alta definició, integrades en la part posterior dels respatllers dels seients davanters. Aquestes pantalles funcionen de manera independent i són compatibles amb la majoria de dispositius mitjançant un connector HDMI. A més, en utilitzar la funció de punt d’accés Wi-Fi, els passatgers dels seients posteriors podran gaudir de l’entreteniment per a smart TV en cada trajecte.

El control del sistema d’entreteniment posterior RSE està concentrat en una pantalla tàctil de 8 polzades que hi ha en el reposabraços central dels seients posteriors.

Il·luminació Full LED

El nou Range Rover inclou de sèrie una potent i eficient il·luminació a base de llums LED. Els seus innovadors fars LED digitals d’alta definició proporcionen un rang de llum de fins a 500 metres. A part de la il·luminació, aquests fars presenten un molt bon disseny. Incorporen els llums de conducció diürna, els intermitents dinàmics, el sistema Adaptive Front Lighting i la tecnologia de projecció d’imatges a l’arrencar, per la qual cosa constitueixen el sistema de fars més avançat presentat per la marca.

Adaptive Front Lighting

Per no enlluernar a ningú, el sistema Adaptive Front Lighting és capaç de crear ombres en el camp de visió dels conductors i vianants de la carretera (fins a 16 usuaris diferents) que estiguin en la trajectòria d’enfocament del nou Range Rover. La tecnologia Predictive Dynamic Bending Light utilitza la informació de navegació per poder ajustar de manera contínua el raig de llum en acostar-se als revolts de la carretera.

Fars Manoeuvring

Els nous fars Manoeuvring ajuden els conductors a completar maniobres a baixa velocitat en entorns poc il·luminats. El sistema emet un raig de llum al voltant del perímetre del vehicle gràcies a les dades del sistema de la càmera perifèrica 3D. Amb això s’aconsegueix una excel·lent capacitat de maniobra.

Remote Park Assist

Els conductors podran controlar el nou Range Rover des de l’exterior del vehicle gràcies a la funció Remote Park Assist. Aquesta funció és controla des d’una aplicació del telèfon mòbil. D’aquesta manera, el conductor podrà estacionar a distància. Aquesta funció és perfecta per a accedir i/o sortir d’espais d’aparcament molt estrets on obrir la porta seria massa just.

Sistemes de hardware i software avançats

El buc insignia de la família Land Rover constitueix la cúspide de les seves exquisides prestacions gràcies als sistemes de hardware i software avançats i a la nova plataforma MLA-Flex.

Aquest inigualable ventall de prestacions dinàmiques ho supervisen tot.

El control de xassís integrat de Land Rover es basa en un sistema de control únic que permet supervisar una gran varietat de tecnologies avançades i adaptades a la dinàmica del vehicle.

Direcció Total

Tots els nous Range Rover inclouen de sèrie la Direcció Total. Amb ella s’ofereix una conducció senzilla, amb més estabilitat a gran velocitat i amb millor capacitat de maniobra a baixa velocitat. Per això, cap entorn resulta incòmode o complicat per al cotxe, ja siguin carreteres sinuoses, autopistes o en els reduïts carrers de qualsevol centre urbà.

L’eix posterior amb funció elèctrica ofereix un angle de direcció de fins a 7 graus. A baixa velocitat gira al ritme contrari de les llandes davanteres, oferint amb això un diàmetre de gir inferior a 11 metres. Això constitueix el radi de gir més reduït de la gamma Land Rover.

Dynamic Response Pro

A alta velocitat, l’eix posterior gira al mateix temps que les llandes davanteres per potenciar l’estabilitat i la comoditat. A més, el nou Range Rover és el primer Land Rover que incorpora el Dynamic Response Pro. Aquest innovador i potent sistema de control de balanceig actiu electrònic de 48 V reacciona amb més rapidesa i eficàcia que un sistema hidràulic. A més, ofereix una capacitat de par de fins a 1400 Nm a les barres estabilitzadores, quelcom que facilita molt el control dels moviments de la carrosseria.

Suspensió pneumàtica amb control dinàmic

Pel seu costat, la suspensió pneumàtica totalment independent aïlla l’habitacle de les imperfeccions del terreny amb més eficàcia que mai.

El vehicle combina els amortidors pneumàtics amb amortidors de vàlvula doble, controlant-los des del programari de control Adaptive Dynamics.

Driveline Dynamics

El sistema Intelligent Driveline Dynamics controla la transmissió de la tracció total intel·ligent, que supervisa els nivells d’adherència i les accions del conductor 100 vegades per segon, per distribuir el par entre l’eix del davant i el del darrere.

Bloqueig de Diferencial Posterior Actiu

Tots els Range Rover incorporen un Bloqueig de Diferencial Posterior Actiu. Aquesta funció optimitza la tracció des de l’eix posterior en agafar els revolts a gran velocitat, també en superfícies amb poca adherència  i durant l’articulació de les rodes en entorns tot terreny. Amb això s’ofereix més prestacions i confiança al conductor.

Totes aquestes tecnologies que acabem de citar s’inclouen en el guardonat sistema Terrain Response de Land Rover, que incorpora diverses configuracions de xassís per poder oferir de manera automàtica les condicions perfectes en cada entorn i minimitzar la càrrega de treball del conductor en qualsevol situació gràcies als sis modes de conducció disponibles.

A més, el conductor pot, o bé seleccionar manualment el mode més adient o utilitzar la funció Configurable Terrain Response per personalitzar la configuració del xassís a plaer.

Respecte de la gamma de motors

El nou Range Rover proporciona un rendiment electrificat per mitjà de la nova gamma de motors elèctrics, híbrids i endollables (PHEV) amb major autonomia. Parlem dels motors P440e i el P510e, i dels nous motors Mild-Hybrid (MHEV) Ingenium dièsel, D300 i D350.

El nou i potent motor de gasolina, el motor V8 de doble turbo P530, ofereix un major rendiment i refinament, sent un 17% més eficient que l’anterior V8.

100 km d’autonomia

Els nous motors PHEV amb més autonomia combinen el refinament inherent del motor de gasolina Ingenium de sis cilindres en línia de Land Rover, amb un motor elèctric de 150 kW integrat en la transmissió. En aquest sistema de propulsió cal afegir la bateria d’ions de liti de 38,2 kWh amb una capacitat d’ús de 31,8 kWh.

Aquesta combinació permet que el motor ofereixi fins a 100 km de conducció totalment elèctrica (88 km reals). Aquesta xifra és més que suficient per cobrir la majoria de trasllats diaris.

Gràcies al par elèctric instantani, el nou P510e puja de 0 a 100 km/h en només 5,6 segons.

225 km/h en mode elèctric

Els nous motors PHEV poden arribaer als 225 km/h, de manera que els clients poden gaudir del nou Range Rover en mode completament elèctric per fer la majoria dels seus desplaçaments en ciutat o fins i tot de viatje, generant unes emissions de CO2 inferiors als 18 g/km, però amb un rang de velocitat més que correcte.

L’allotjament intel·ligent de la bateria, situada en la base central del vehicle (entre tots dos eixos) manté intacte tant l’espai d’equipatge com la capacitat tot terreny del cotxe. A més, gràcies a les dades de navegació avançades del sistema eHorizon, el sistema híbrid pot optimitzar el consum d’energia en cada trajecte per poder completar els desplaçaments en mode elèctric amb total tranquil·litat, optimitzant l’ús de l’energia elèctrica de cara als viatges en zones de baixes emissions.

Tecnologia MHEV de 48 V

Els motors de sis cilindres en línia incorporen la innovadora tecnologia MHEV de 48 V. Aquesta tecnologia recupera l’energia que fins ara es perdia en reduir la velocitat i frenar, millorant així el consum de combustible. Bàsicament, el sistema garanteix un funcionament més reactiu i refinat del sistema Stop-Start i ofereix més assistència al motor en les acceleracions.

Futur elèctric

De cara a 2024 arribarà un model totalment elèctric que liderarà l’estratègia “Reimagine” de Land Rover, oferint per primera vegada una conducció amb zero emissions.

Personalització SV

Com sempre, el nou Range Rover SV ofereix una exquisida interpretació del luxe i de la personalització de Range Rover. Proporciona als clients més possibilitats per poder crear un vehicle totalment individualitzat per mitjà d’una completa gamma d’estils de disseny, de detalls i d’opcions de materials, tots ells exclusius pels SV.

Aquest model s’ha fabricat a mà i és el primer vehicle que incorpora el nou motiu ceràmic de la circumferència SV (logo). El motiu de la circumferència SV representa la passió pel disseny i l’enginyeria de la divisió Special Vehicle Operations, el luxe, el rendiment i les prestacions. A més, el motiu SV identificarà a tots els nous vehicles Land Rover llançats per la divisió Special Vehicle Operations d’ara endavant.

Disponible amb les dues carrosseries

Els SV estan disponibles tant amb la carrosseria estàndard,  com amb la de batalla llarga. També ho estan amb l’exclusiva configuració de cinc places amb carrosseria llarga.

Els estils de disseny especialment seleccionats SV Serenity i SV Intrèpid incorporen una combinació de colors de dos tonalitats a contrast entre la zona davantera i la posterior.

SV Signature Suite

Els materials exclusius inclouen metalls, ceràmiques suaus, marqueteria, un tipus únic de pell, a més de teixits sostenibles alternatius a la pell. Ens referim als teixits Ultrafabrics™ Dels què hem parlat anteriorment.

La nova i sumptuosa opció SV Signature Suite (només disponible en les carrosseries amb batalla llarga) encarna el luxe i l’artesania més sofisticats del Range Rover SV.

Aquesta opció ofereix un ambient inigualable perquè els clients més exigents gaudeixin dels seus viatges com ningú.

Els confortables seients inclouen una configuració de 24 posicions amb funció de massatge. També hi ha una elegant taula desplegable elèctricament que s’eleva des de la consola central fixa, oferint un còmode espai de treball.

El Range Rover SV estarà disponible amb el nou i refinat motor V8 doble turbo P530. També ho estarà amb el motor híbrid endollable P510e (en carrosseries de batalla curta) i amb el motor dièsel Ingenium de sis cilindres D350.

Referent en qualitat

El nou Range Rover s’ha dissenyat, desenvolupat i fabricat al Regne Unit. Durant el procés, Land Rover ha sol·licitat 125 patents que inclouen des de la seva tecnologia de xassís, fins a la bateria.

Els enginyers han emprat una tecnologia de simulació procedent del sector automobilístic per posar a prova el cotxe en el món virtual de la forma més intensa possible. Per a això, van completar més de 140.000 hores d’anàlisi computacional abans de començar amb les proves físiques.

Després, es va destinar una flota de prototips a l’exigent programa de proves. En aquest programa es va sotmetre la flota a temperatures extremes: des dels 45º C fins als -30º .

Cars Pyrénées

Finalment dir-vos que el nou Range Rover ja està disponible a Cars Pyrénées, el concessionaris oficial Land Rover a Andorra. Així doncs, d’estar interessats, dirigiu-vos a les seves instal·lacions de Prat de la Tresa s/n. per a configurar la vostra unitat. El seu número de contacte és el +376 880780

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció des del menú superior del blog.


Fotos: Land Rover.