,

NOVA SUZUKI BURGMAN 400

En aquest reportatge us presentem la nova Suzuki Burgman 400. Des de la seva primera aparició, l’any 1998, ha estat un model, de fet una gamma de models, amb un nivell de vendes molt important per a la marca. De fet, durant molts anys no va tenir rival en el segment de motos urbanes d’aquesta cilindrada.

 Amb l’arribada de més models d’altres marques, així com de noves normatives i tecnologies, per aquest final de 2017 els de Suzuki han començat l’actualització del model, tot començant per la 400, i ho han fet apostant per un nou estil que tot i mantenir l’ADN de sempre, arriba molt més modern, segur i dinàmic, sent aquest darrer aspecte, el més destacable.

Respecte de la part davantera, la nova Burgman 400 ve amb una nova pantalla frontal més curta i petita, però que segueix cobrint el cos perfectament. També és nou el panell d’instrumentació, format ara per dues esferes analògiques amb: velocímetre, tacòmetre, i una pantalla digital central de gestió de dades, on es visualitzen dades com l’hora, la temperatura ambient o el nivell de gasolina.

Només seure, es pot apreciar un canvi a nivell del seient. Enguany, l’enorme seient anterior s’ha substituït per un de més ergonòmic, elegant i de tall més esportiu, mantenint però, el màxim confort de sempre. Sota del seient s’ha reduït l’espai de càrrega lleugerament. Tot i aixó, segueix sent un espai ampli on guardar dos cascs.

Aquest nou seient està acabat amb doble costura vermella i amb un respatller ajustable.

Gràcies en aquest nou seient, la postura del conductor és més alta i vertical, el que permet una sensació de control i de visibilitat molt superiors. En tot cas, els pilots de talla petita segueixen arribant perfectament a terra amb els peus completament recolzats.

Quant al motor, dir-vos que tot i haver perdut una mica de potència (30 CV a 6.500 rpm) la nova Burgman compleix amb la normativa Euro4. Però tot i aquesta mínima reducción de potència, a la pràctica, sembla més potent, , el parell motor ha millorat i el consum de combustible és també més baix. Això s’ha aconseguit amb elements com la nova bugia d’iridi o la nova caixa del filtre d’aire, enguany més gran.

L’autonomia també augmenta fine els 350 km amb un únic dipòsit situant el consum en uns 4,45 litres cada cent quilòmetres.

El motor és molt més reactiu i nerviós, sobretot sortint des de parat. A baix i mig règim el comportament és impecable per a un ús urbà. En rutes obertes el motor és molt àgil i ràpid, enfatitzant un caràcter molt més esportiu i versàtil.

El dinamisme és dels aspectes més destacables de la nova Burgman 400. La manejabilitat recolzada amb una carrosseria molt més compacta estreta i estilitzada, ofereix molta més estabilitat, fent que en realitat sembli una moto molt més potent del que realment és.
Les suspensions i el sistema de frens col·laboren en aquestes sensacions dinàmiques, sobretot la nova suspensió posterior amb bieletes en posició paral·lela respecte del sòl. A més, és regulable en 7 posicions de precàrrega.

La nova llanda davantera també arriba enguany una polzada més gran, pujant de les 14 polzades a 15. La del darrere es manté igual (13 polzades). Els frens inclouen el sistema ABS.

La nova Burgamn 400, pesa ara 215 kg, set quilograms menys que el model anterior.

Trobareu la botiga just després del concessionari Mercedes-Benz de les instal·lacions principals de Grup Pyrénées Automoció.

Concretament els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Sant Julià de Lòria. Tel. 880725.

Fotos: Suzuki.es