, ,

SUZUKI GSX S1000: RENOVACIÓ TOTAL!

Seguint la renovació total del catàleg que estan duent a terme els de Suzuki, dediquem aquest espai de novetats en motos a la nova GSX-S1000, un model que de cara en aquest 2021 ha rebut una important actualització. Amb tot això, la naked japonesa torna per a postular-se un any més com una de les referències a tenir en compte entre les naked més esportives.

Una moto molt equilibrada

Malgrat la impressió que causa veure-la, aquest sempre ha estat un model molt equilibrat, quelcom que es reafirma en aquest nou lliurament, doncs com la generació a la què substitueix, continua buscant el màxim compromís entre control, dinamisme, prestacions i per descomptat, rendiment. I és que la GSX S1000 és des de sempre una moto àgil i molt esportiva, però al mateix temps és una moto molt còmoda i suficientment permissiva i tolerant com per poder gaudir-la com a moto per cada dia.

Un altre dels grans canvis, de fet obligats, el tenim en l’adequació que s’ha fet del  motor de cara a les exigències Euro5.

Frontal suggerent

La nova òptica davantera dotada de tecnologia LED presideix el nou i imponent frontal. Modern, compacte i tan atractiu com esportiu, el nou frontal harmonitza a la perfecció amb la resta de la musculatura de la moto. I és que les formes de la GSX-S1000 reflecteixen el mateix caràcter vist en les generacions precedents, on el minimalisme s’ha conjugat impecablement amb l’agressivitat visual, tal com reflecteix la GSX-RR de MotoGP, model en el qual s’inspira.

El disseny s’ha cuidat al màxim, tenint com a pilar fonamental tot el referent a l’ergonomia, perquè el primer que transmet aquesta moto és una infinitat d’emocions al pilotar-la, i això exigeix que la posició sigui impecable.

Més rendiment i eficiència

Com hem avançat un parell de paràgrafs més amunt, el motor de quatre cilindres en línia, 999 CC, distribució DOHC i refrigeració líquida, ha estat totalment reconfigurat per poder complir amb la normativa d’emissions Euro5.

També s’ha optimitzat la potència, que ara puja fins els 152 CV a 11.000 rpm, amb un par màxim de 106 Nm a 9.250 rpm.

Basada en l’arquitectura de la GSX-R1000, tots els components han estat revisats per poder garantir el màxim rendiment, tant si la pilotem buscant les màximes prestacions i esportivitat en carretera o circuit, com si ho fem a nivell urbà.

Motor revisat

Les novetats més rellevants es troben en els dos arbres de lleves, en la distribució, en l’embragatge i en les modificacions del sistema d’escapaments. Tots aquests canvis han permès augmentar la potència, mantenint un funcionament molt equilibrat a qualsevol règim.

I és que la nova GSX S1000 destaca per un lliurament del par molt superior a baix règim, oferint una millor acceleració i una resposta molt més immediata. En aquest sentit és capaç de realitzar els 200 metres en només 6,64 segons i els 400 en 10,15, la qual cosa millora notablement els temps de la seva antecessora.

Nova electrònica

D’altra banda destacar la nova i avançada electrònica. Gràcies en aquesta nova dotació el pilot té ara més control i precisió sobre el rendiment a l’accelerar, la qual cosa li permet poder modificar el lliurament de par en obrir l’accelerador. Això  adapta la moto al tipus i estil de conducció de cada pilot segons la situació i preferències.

Un altre dels aspectes en els què s’ha treballat intensament ha estat el de millorar la fiabilitat del nou motor, el qual, sigui dit de pas, des de sempre ha demostrat ser molt fort, fiable i durador.

Part cicle a l’alçada

El nou bastidor d’alumini, compacte i més lleuger, ha estat dissenyat per poder proporcionar tota l’agilitat i diversió possibles. El xassís de doble biga ofereix una elevada rigidesa, però manté un pes relativament lleuger. Gràcies en això es garanteix la màxima agilitat i estabilitat. El robust basculant de dos braços d’alumini, també derivat de la GSX-R1000 acaba d’assegurar que això sigui així!

Respecte de la posició, per millorar-la i guanyar en termes de confort sense que reduir efectivitat a l’hora de gaudir d’una conducció esportiva, els de Suzuki han redissenyat el manillar. Ara és 23 mm més ample, la qual cosa amplifica el suport, però al mateix temps l’han situat 20 mm més a tocar del pilot perquè les reaccions siguin instantànies i precises.

Suspensions

L’equip de suspensions està compost per una forquilla davantera invertida regulable KYB amb barres de 43 mm. Darrere tenim un monoamortidor amb un sistema progressiu ‘Link Type’ multiregulable en extensió i precàrrega del molles. Aquesta configuració destaca per la seva excel·lent estabilitat fins i tot a velocitats molt altes.

Calçada a mida!

Les llandes són d’alumini fos de 6 radis. Munten uns pneumàtics Dunlop SPORTMAX Roadsport2 desenvolupats específicament per a aquest model. Les llandes i els pneumàtics incrementen notablement l’agilitat i el comportament esportiu de la renovada naked japonesa, millorant al mateix temps l’adherència en tota mena de superfícies.

Màxim control de frenada

Respecte dels frens, al davant la moto equipa unes pinces Brembo monobloc de 4 pistons i un disc flotant de 310 mm. Lògicament no falta el sistema d’antibloqueig de frens o ABS.

Sistema de conducció intel·ligent

La nova GSX-S1000 inclou nous assistents electrònics a la conducció amb els quals completa un ampli ventall de possibilitats per fer que la conducció, a més d’esportiva, també sigui el més segura possible. En aquest sentit la moto incorpora un complet paquet de sistemes electrònics avançats agrupats en l’anomenat «S.I.R.S» o Sistema de Conducció Intel·ligent de Suzuki. Aquest paquet inclou: selector de mode de conducció «SDMS», control de tracció, accelerador electrònic “Ride-by-Wire”, assistent de canvi ràpid bidireccional, arrencada fàcil i un sistema d’assistència a baixes revolucions.

Tot això es controla des de la nova instrumentació equipada amb una pantalla LCD.

Gràcies en aquest important paquet d’ajudes a la conducció es millora i es redueix el període d’adaptació a la moto. És per això que la GSX S1000 és apta per a gairebé qualsevol client, des de pilots consumats, a conductors sense tanta experiència.

Possibilitats de personalització

Com sempre, Suzuki ofereix una àmplia gamma d’accessoris exclusius que permeten una àmplia personalització. Entre aquests destaquen sobretot els que deriven de les motos de competició.

Amb tot, la nova GSX-S1000 és una de les millors alternatives del mercat per a qui busqui una naked streetfighter amb caràcter, prestacions excepcionals i comportament esportiu, però alhora una moto dolça i tolerant, gràcies a la dotació electrònica anteriorment comentada.

Està disponible en tres colors: el «Metallic Triton Blue» que és la més representativa del model, a més de ser el símbol escollit per representar les Suzuki esportives d’asfalt, el «Glass Mat Mechanical Gray» color inspirat en els avions de combat camuflats, i finalment el color «Glass Sparkle Black», que combina el negre brillant i mat.

Són aquests:

Motos Automòbils Pyrénées

En principi arribarà a Motos Automòbils Pyrénées a finals de juny o primers de juliol. En tot cas ja hi ha una llista de comandes molt important. Per tant, si us interessa us aconsellem que us acosteu a Motos Automòbils Pyrénées per informar-vos com més aviat millor, així la podreu gaudir aquest mateix estiu.

Respecte del preu, finalment s’ha quedat en uns interessants 11.200 € que la situa com una gran alternativa dins del seu segment.

Informeu-vos-en a Motos Automòbils Pyrénées de Grup Pyrénées Andorra. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n, passada l’exposició de Mercedes-Benz. Tel. +376 880 725.

I fins aquí. Només ens queda rematar tot el que aquí us hem exposat, amb el vídeo oficial de la marca. Que el gaudiu!

——-

Per a d’altres novetats 2021, feu clic en aquest enllaç o accediu des del menú superior del blog.

Fotos: Suzuki