,

YAMAHA NIKEN: LA NAKED RUTERA DE 3 RODES I 115CV

Des de fa ja uns anys, parlar d’una moto -o més aviat d’un escúter- de tres rodes, dues rodes al davant i una al darrere,  ja no és res sorprenent. Ara be, si apliquem aquest concepte a un moto de ruta, la cosa canvia! 

Yamaha Niken – Yamaha-motor.eu

850CC i 115CV

Aquest és el cas que ens ocupa en aquest article. Parlem de la Yamaha Niken, una moto de ruta equipada amb un motor tricilíndric de quasi 850CC i amb una potència de 115 CV.

Al primer cop d’ull sembla més voluminosa del que realment és. I és que les dues rodes del davant, amb les dobles forquilles invertides i el carenat en general amb els retrovisors inclosos, pot transmetre la sensació de que estem davant d’una moto més ample del que és.

Ample, sí, àgil també

Per ciutat, entre cotxes, passa i passa bé. Sobretot per la facilitat de maniobra. Només limiten una mica l’assumpte els retrovisors, però això ens passa amb quasi totes les motos, quan vas entre cotxes.

Però deixant aquesta sensació d’amplada de banda, la veritat és que la Niken és un “vici” de moto.  Per això, la Niken és una moto molt divertida i molt còmoda, de fet moltíssim!

Yamaha Niken – Yamaha-motor.eu

La carretera, el seu medi

Per carretera, el seu medi natural permet un dinamisme increïble. D’aquí les excel·lents crítiques que ha rebut, fins i tot dels qui inicialment no la volien considerar tant, per allò de no ser un moto tradicional. I és que traçar amb la Niken és quelcom d’únic, i més encara amb l’agilitat i dinamisme que ofereix el seu motor de 115CV.

Les dues rodes davanteres aporten un plus de seguretat sense precedents, quelcom que s’enfatitza molt si plou. Per això, plogui o faci sol, la Niken permet fer plegades  i canvis de direcció molt ràpids i radicals!

Un altre punt fort és que ve equipada amb el complet paquet d’ajudes electròniques de l’MT-09, amb elements com el control de tracció i els modes de conducció d’aquesta. 

Yamaha Niken – Yamaha-motor.eu

L’equipament electrònic

Les ajudes electròniques que incorpora la nova Niken no són poques. En conjunt, no tenen altra finalitat que la d’afavorir un comportament el més esportiu i rendible possible, afavorint i augmentant les sensacions al volant.

Un dels ajustaments més destacables però, i dels principals amb que s’han aplicat a Yamaha, és l’accelerador electrònic «YCC-T».  El «YCC-T» proporciona més par motor a través d’una major precisió en l’acceleració. Això és així gràcies a l’entrega de potència d’aquest excel·lent i fiable  motor tetracilíndric CP3 de 847CC.

Els de Yamaha  han treballat en aquest paquet de millores electròniques per poder afavorir al màxim les aptituds de la moto en una conducció esportiva. 

L’embragatge anti-rebot «Assist & Slipper» (A&S) i el canvi «QSS» (que permet pujar marxa sense haver d’embragar), són dos d’aquestes millores a destacar. 

Completen l’apartat tecnològic i d’equipament, el sistema «D-Mode», que inclou tres modes de conducció, el control de creuer, la nova il·luminació i la pantalla d’instrumentació LCD.

Yamaha Niken – Yamaha-motor.eu

FITXA TÈCNICA

  • Motor: Tres cilindres, 4T
  • Cubicatge: 847CC
  • Refrigeració: líquida
  • Potència Màxima: 115CV
  • Par Motor: 87,5 Nm / 8.500rpm
  • Alçada del seient: 820mm
  • Distància entre eixos: 1.510mm
  • Pneumàtic davanter: 120 / 70-15
  • Pneumàtic del darrere: 190 / 55-17
  • Capacitat dipòsit: 18 litres
  • Pes en marxa: 263 quilos
  • Preu des de: 13.900 euros

Informeu-vos a Motoretro, el concessionari oficial Yamaha per Andorra. Els trobareu baixant a la dreta des de la rotonda del Sant Eloy,. Tel. 841000