,

VINYES-MERCADER COMPLEIXEN L’OBJECTIU PRINCIPAL A FAFE

Objectiu complert

En l’estrena del Suzuki Swift R4lly S, Joan Vinyes – Jordi Mercader van aconseguir el principal objectiu que van fixar-se de cara al 33 Rally Serras de Fafe e Falgueiras. La parella volia superar les 13 especials cronometrades i entrar el nou Swift al parc tancat final sense cap incidència, quelcom que van aconseguir després d’haver treballat intensament.

Tenint en compte que aquesta prova representava el seu retorn als ral·lis de terra, acabar 12ns de la classificació absoluta i 2ns de la categoria Rally2Kit (abans R4), va ser un excel·lent final i una merescuda recompensa a tot l’esforç dut a terme.

El clima, protagonista

La prova inicial va estar marcada per una climatologia molt variable, sobretot en el desenvolupament de la segona jornada. Divendres 28 el sol i l’ambient primaveral va estar present a Fafe i voltants al llarg de la primera especial.
La segona etapa però,va ser totalment diferent. Els ruixats, la boira i ratxes de vent molt fred va castigar a tothom tant en les especials com al parc d’assistència.

“Que bonic és tot això!” 

Tot i la climatologia, aquest va ser el comentari que va fer Vinyes en arribar al parc d’assistència després de reconèixer per primera vegada les especials del Serras de Fafe.  És evident, que no es pot dir més en tan poques paraules. A més, Vinyes afegia:

“De les set especials l’última és la menys bonica. La resta són espectaculars. S’intercalen zones ràpides amb d’altres de més tècniques. És impossible relaxar-te ni un instant”

Sense temps per recuperar-se

En el shakedown Vinyes-Mercader i l’equip Suzuki Motrosport van començar a treballar en el principal objectiu de la temporada, aconseguir les millors prestacions en el seu Suzuki Swift R4lly S. Van efectuar cinc passades per l’especial preparadapels organitzadors, tot provant diferents opcions per a la seva mecànica.

Després de donar per acabat el shakedown, Vinyes es mostrava satisfet.

Hem començat amb certs dubtes, però hem anat millorant i al final hem aconseguit els cronos previstos. Sens dubte ha estat un bon inici que també ens ha servit per anar recuperant el nostre ritme sobre terra. Són molts anys sense competir en aquest element i això es nota en el moment de prendre alguna decisió”

Primera etapa impecable

La primera etapa va desenvolupar-se segons el guió previst. Vinyes-Mercader van completar la doble passada per Aboim / Muntanya (16,42 km) i l’únic pas per la súper especial de Fafe (1,67 km) en la 2a posició de la categoria Rally2Kit, a 1’22” dels seus companys d’equip Pardo-Pérez.
En la classificació escratx es van situar en la 18a posició.

Cal recordar que van prendre la sortida 24 vehicles de la categoria Rally2, (abans R5), per la qual cosa estar en posicions avançades era complicat. A més, tampoc no era l’objectiu prioritari d’aquest ral·li.

La pluja va complicar-ho més

La segona etapa va complicar-se amb l’arribada de la pluja. I és que el fang va aparèixer en algunes zones complicant el pilotatge. Malgrat tot, el tàndem de l’equip Suzuki Motorsport va continuar variant l’imprescindible de l’objectiu  marcat.

Van acabar la doble passada pel bucle matinal (Montim (8.83 km), Seixoso (7,98 km) i Sta Quitéria (9,26 km), millorant 3 posicions en la general escratx (15a posició).

Quedava com a últim obstacle, la doble passada per: Lameirinha (11,94 km) i Luilhas / Guilhofrei (11,21 km), com a únic obstacle per a finalitzar amb èxit la primera prova de la nova temporada al volant Swiftt R4lly S. La pluja va caure amb força en alguns instants i les pistes van anar empitjorant a mesura que avançava el ral·li, Vinyes-Mercader van confirmar la 2a plaça de la seva categoria a més de millorar en la classificació absoluta.

“Vam venir a fer un test fent tants quilòmetres com fos possible. Crec que hem complert l’objectiu. Ha estat molt dur durant les dues jornades, sobretot al final”

Cansats però molt contents

Una vegada finalitzat el ral·li, Vinyes afegia que ”hem acabat molt cansats, però veure les cares d’alegria de tot l’equip ha compensat amb escreix l’esforç realitzat”

”Estic al·lucinat de les prestacions del nou Swift. M’he adaptat molt ràpid al seu pilotatge i crec que el potencial que queda per descobrir és molt gran”

De cara a la prova del mundial que es disputarà en un escenari molt semblant, el pilot de l’equip Suzuki no dubtava a afirmar que “ara ja sabem on competirem i la la prova del WRC encara serà més dura. Amb tot, la nostra motivació està pel núvols”

Next Stop: Ral·li de Portugal

Tal com comentava Vinyes, el pròxim repte serà el Ral·li de Portugal. Tindrà lloc el tercer cap de setmana de maig (dies 22, 23 i 24).

La prova serà la quarta del calendari del Campionat del Món de Ral·lis 2020 i es disputarà sobre terra.

Info original i fotos: Fotoesport

Més notícies d’esport internacional dels nostres pilots aquí