,

OPEL GRANDLAND X HYBRID4

En aquest primer trimestre de 2020, moltes són les sorpreses que arriben dia a dia a Andorra pel que fa a propostes elèctriques o híbrides i el nou Opel Grandland X Hybrid4, la versió híbrida de tracció integral de la gamma Grandland X és una d’elles.

Dues versions

I és que encara que aquest híbrid endollable també està disponible amb tracció davantera i 224 CV, en aquest espai de novetat ens centrarem en la versió «Hybrid4» de 300 CV i tracció total. I és que donades les característiques d’Andorra, aquesta versió és de llarg la més sol·licitada.

Tot i això, si esteu interessats en l’altra versió disponible -la de tracció davantera-  no hi ha problema, però haureu d’esperar una mica. La seva arribada està prevista de cara a l’abril. En tot cas, ja podeu informar-vos de tots el detalls i fins formalitzar la vostra comanda.

Opel Grandland X Hybrid4

Grandland X Hybrid4

Els dos Grandland X equipen el mateix motor d’1.6 litres. En el cas de l’Hybrid4 de 300 CV la potència d’aquest motor puja fins els 200 CV. En aquest motor cal afegir-hi els dos motors elèctrics, un amb 110 CV i l’altre amb 113.

El motor de combustió i l’elèctric de 110 CV estan acoblats en l’eix davanter, mentre que el segon motor elèctric de 113 CV està en l’eix posterior. 

0 a 100 en 6 segons

Amb aquesta combinació de propulsors el Grandland X Hybrid4 accelera de 0 a 100 km/h en 6,1 segons, assolint els 235 km/h. La velocitat màxima en mode elèctric és de 135 km/h.

La caixa del canvi és la mateixa per a tots els Grandland X, una caixa automàtica de vuit relacions amb convertidor de par.

60 km en mode elèctric

També comparteixen la mateixa bateria d’ions de liti amb 13,2 kWh de capacitat. A nivell d’autonomia 100% elèctrica, el Grandland X Hybrid4 registra entre 55 i 60 km.

La bateria està col·locada sota els seients posteriors. Per tant, no afecta en res ni a l’espai de la segona filera, ni al del maleter.

Opel Grandland X Hybrid4

Avantatges notables

Al marge de marques i models, els avantatges de les versions híbrides endollables respecte de les equipades amb motors convencionals són importants.

En primer lloc, i més des que hem entrat en aquest 2020, el fet de disposar d’un vehicle amb l’etiqueta de zero emissions ens facilitarà molt l’accés al centre de les principals ciutats quan viatgem fora d’Andorra.

Un altre avantatge notable està en el fet de poder circular en mode elèctric. Com ja hem dit, el Grandland X Hybrid4 té un rang situat entre els 55 i els 60 quilòmetres. Aquesta variació dependrà del trànsit, del tipus de conducció i de via o de la temperatura exterior entre altres paràmetres que influeixen.

També és destacable el fet que com tot cotxe equipat amb motors elèctrics, la relació pes/potència és molt superior a la dels motors convencionals. Això vol dir que més enllà de les sensacions, disposar de potència pot ser clau en determinades circumstàncies, amb el conseqüent augment de seguretat.

Finalment, sent un híbrid, solucionem en tema de dependència del subministrament elèctric, doncs podrem tirar de motor de combustió quan calgui. En conseqüència, si heu de fer molts quilòmetres, un híbrid és ara per ara una de les millors opcions.

Si a tot això afegim els avantatges de casa nostra, és a dir, les ajudes del Pla Engega, l’esforç comença a valer molt la pena.

Opel Grandland X Hybrid4

Opcions de recàrrega

De sèrie, el carregador integrat en el cotxe té una potència màxima de 3,7 kW. Amb ell i connectant el cotxe a una presa de 1,8 kW, el temps de recàrrega serà d’unes vuit hores. En opció hi ha disponible un carregador de 7,4 kW amb el qual el temps es redueix a dues, però segons la marca només es pot arribar en aquesta potència si el  vehicle es connecta una estació de 22 kW.

El Grandland X Hybrid4 té 4 modes de conducció: «Hybrid», «Elèctric», «Sport» i «4×4». En «Hybrid» la centraleta gestiona ambdós motors (el de combustió i l’elèctric) de la manera més eficient possible. En «Elèctric» se circula només amb l’energia emmagatzemada a la bateria, mentre que en «Sport» el sistema combina el sistema de propulsió al complet per oferir el màxim de prestacions. Finalment, en «4×4» s’activa de manera permanent el motor elèctric posterior, de manera que ambdós eixos treballaran conjuntament, això sí, només s’activarà quan hi hagi suficient càrrega disponible a la bateria.

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Frenada regenerativa

Encara que a Opel no l’han batejat amb cap nom específic, el que generalment es coneix per ‘sistemes de frenada regenerativa’ també actua en el Grandland X Hybrid4. De fet, en el cas del Grandland és tan alt que la major part del temps no és necessari fer servir el pedal del fre per reduir la velocitat o per frenar (especialment en ciutat). I és que en aixecar el peu de l’accelerador, la retenció del motor elèctric és tan alta que en poc temps acabareu frenant sense fer anar el pedal de fre. L’única diferència amb d’altres models és que Opel no ha batejat aquesta acció ni amb nom ni amb un botó o dispositiu concret que el justifiqui.

«Free2Move Services»

El Grandland X Hybrid4 d’Opel ve amb una targeta de càrrega per poder recarregar la bateria en més de 85 mil punts de càrrega de la xarxa internacional «Free2Move Services», una xarxa estesa per tota Europa. Per poder localitzar-los, també inclou un sistema de navegació connectat «Navi 5.0 IntelliLink» que permet enllaçar les rutes amb els punts de recàrrega que trobareu al vostre pas.

Opció bicolor

Respecte de la personalització, colors, extres i accessoris, les opcions són moltes.

Un dels elements estètics exclusius de l’Hybrid4 respecte dels models de tracció davantera està en el capó i en el sostre, ja que poden anar pintats en color negre (com veieu en les fotos), contrastant amb el color de carrosseria que trieu.

Per a la resta de detalls, quasi millor que us acosteu a les instal·lacions d’Opel que trobareu en l’exposició central de Pyrénées Automoció. Com en el cas de la resta de marques del grup els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel 880700

Altres novetats de la secció Green Cars,  aquí