,

PAS ENDAVANT DE VINYES-FONT EN LA GT CUP OPEN EUROPE

Joan Vinyes i Jaume Font (Porsche GT3) van resoldre bona part dels dubtes que tenien abans de la cita al Circuit de Paul Ricard, un cop finalitzat aquest primer meeting de la GT CUP Open Europe 2019 al circuit francés.

La parella, que competia en la categoria AM, va acabar la primera carrera en la 4a posició (7a absoluta). Malauradament, en la segona, un toc amb un rival va obligar a l’andorrà a acabar al box abans d’hora.

Fred i amenaça de pluja

Quan van arribar a les instal·lacions de la pista de ‘Le Castellet’, els equips es van trobar amb un cel ennuvolat i amb una sensació de fred impròpia d’aquesta època de l’any. Aquest ambient es va mantenir durant les primeres jornades del meeting (dies 25 i 26).

De fet, fins i tot van arribar a caure forts aiguats. Afortunadament però, això no va afectar el desenllaç de les diferents proves. I és que al final,el dissabte va lluir el sol i les temperatures van millorar considerablement.

Objectius bàsics aconseguits

En tractar-se de la primera cita del calendari del GT Cup Open Europe 2019, els organitzadors van programar dues mànegues amb 55’ addicionals d’entrenaments lliures abans de divendres. Aquest dia serà des d’ara la jornada reservada habitualment per als lliures.

Joan Vinyes i el seu company Jaume Font, amb el suport de Baporo Motorsport, van aprofitar per provar diverses possibilitats per millorar les prestacions del Porsche GT3. Recordem que aquesta és una mecànica amb la qual mai havien competit fins ara.

L’equip va valorar molt positivament l’intens treball realitzat tant en el box com en la pista.

Qualificació i Carrera 1

Vinyes va ser el que va començar pilotant el Porsche GT3 en la primera mànega qualificativa de la temporada. Destacar que va saber mantenir la seva efectivitat habitual. En la 7a volta,  -va completar-ne vuit-  va marcar un crono 2’09”968, el 5è millor registre dels AM que va deixar-lo a només 3 mil·lèsimes del tercer classificat de la categoria.

En tot cas, el desenllaç de la carrera va estar marcat per la igualtat entre la majoria dels participants, sobretot en les primeres voltes.

A mesura que avançava la prova però, es van anar concretant les posicions. Semblava que Vinyes i Font serien ferms candidats al podi, però malauradament..

En el canvi de pilot hem perdut uns 10 segons i això ha estat decisiu al final per fer-nos perdre el podi de l’AM, així com un parell de posicions de la classificació absoluta

Qualificació i Carrera 2

En l’última jornada del meeting de diumenge va ser Jaume Font el protagonista en la tanda qualificativa.

El company de Vinyes no va estar afortunat. En la seva millor volta va aconseguir rebaixar el millor crono de les tandes lliures, però no suficientment com per poder situar-se entre els millors de la categoria.

Va acabar aquesta qualificació amb un registre de 2’11”251, 14a posició de la classificació absoluta i 8è en AM.

Conèixer la mecànica

Sortint de la part posterior de la graella de sortida, no quedava més opció que iniciar la carrera atacant per intentar la remuntada fins a les posicions d’honor.

Tot i aquest plantejament però, tenien l’objectiu de completar la carrera per conèixer millor la nova mecànica.

En aquest context Font va cedir el volant del Porsche a Vinyes quan rodaven en la 13a posició. L’objectiu del pilot andorrà no era altre que remuntar posicions i intentar acostar-se el màxim possible a la 4a plaça obtinguda en la jornada anterior. Al final però, no va poder ser.

Malgrat tot, com també era prioritari conèixer millor la nova mecànica, la valoració global d’aquest primer meeting va ser bona.

Hem competit per primera vegada amb el Porsche. A més ho hem fet amb rivals que no coneixíem, i dels que sabíem de la seva experiència al volant de vehicles d’aquestes característiques”

”En general estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat aquest primer meeting del GT CUP Open

Spa-Francochamps

La propera cita de la GT CUP Open Europe es disputarà en el mític circuit belga de Spa-Francorchamps. Serà els dies 7, 8 i 9 de juny.

Vinyes però, no podrà competir, ja que durant el mateix cap de setmana haurà de defensar els colors dels de Suzuki Motor Ibèrica al Ral·li d’Ourense, 4a prova del Campionat d’Espanya de Ral·lies d’Asfalt 2019

Font: Fotoesport