,

PEBBLE BEACH CONCOURS 2018


Entre els dies 23 i 26 d’agost, la peninsula de Monterey a Califòrnia es converteix cada any en l’epicentre del món de motor, ja que durant aquests dies se celebra el Pebble Beach Concours d’Elegance, un event especial per a clàssics, però que inclou un munt d’activitats paral·leles, així com subhastes i presentacions de novetats, algunes, com a primícies mundials.

Monterey de gala.

Aquest concurs és des de fa anys la major exposició de clàssics del món. Es realitza sempre en el forat 18 del Club de Golf, molt proper a la platja de Pebble Beach. D’aquí el nom del club i de l’esdeveniment.

Una altra de les activitats que destaquen en aquest esdeveniment és el de les subhastes. Possiblement és la cita més important del planeta, on inversors, col·leccionistes o milionaris capritxosos licitaran per fer-se amb els clàssics més cars i únics del mercat. I és que en el Pebble Beach se subhasten les peces més cotitzades del món. 

Tal ha estat l’èxit que han anat collint amb els anys, que des de fa ja unes quantes edicions les millors marques d’automòbils de luxe també es donen cita allà per fer-hi la presentació de moltes de les seves novetats, algunes en rigurosa primícia.

Guanyador 2018

Abans de mostrar-vos les que hem escollit entre la llarga llista de novetats presents en aquesta edició, destacar el cotxe que aquest any va emportar-se el premi més important, el del Concurs d’Elegància Pebble Beach 2018.  Entre els milers de clàssics presentats, a quin més espectacular, el premi al clàssic més elegant va ser per a l’Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta de 1937 que veieu en aquesta fotografia. 

https://pebblebeachconcours.net

Aquest Alfa Romeo de 1937 va ser el guanyador del concurs d’elegància 2018

Si voleu, podeu veure’ls tots fent clic aquí.

Feta aquesta introducció, aquesta és la selecció de súper cotxes que hem escollit:

BMW Z4 Roadster.

No és un súper cotxe, però sí una novetat molt esperada, així que comencem amb ell.

La nova generació del BMW Z4 va presentar-se en societat en aquest idíl·lic entorn de Monterey. No va ser l’únic bavarés. A més de models clàssics, també va aterrar una altra novetat important, la sèrie 8, amb una unitat de l’M8 Grand Coupé.

En tot cas, aquí destacarem el Z4, atès que va ser la gran primícia que es va desvetllar per primera vegada allà.

pebblebeachconcours.net

BMW Z4 Roadster / Pebble Beach Concours

10 anys

Després de 10 llargs anys, el nou Z4 de BMW estrena importants novetats amb les quals s’actualitza tant a nivell tecnològic, com de seguretat i de confort. 

La seva propera cita, també de presentació, encara que aquesta vegada de cara a Europa, serà el mes vinent al Saló de l’Automòbil de París 2018. 

Primavera 2019

El llançament definitiu es realitzarà durant la primavera de 2019. Parlarem d’ell una vegada estigui tot més a punt.  Més que res per no posar-vos les dents llargues abans d’hora. 

Ford GT Heritage Edition

A les poques hores d’haver inaugurat el Pebble 2018, la marca americana va presentar el nou Ford GT Heritage Edition. 

Ford GT Heritage Edition / Motor1

Gulf Racing 

Parlem de la cosmètica perquè la gran particularitat d’aquest model era, tecnologies al marge, que comptava amb la clàssica gràfica de Gulf Racing, tal i com la van lluir altres models anteriorment.

Aquesta nova opció formarà part d’un paquet opcional per als clients del Ford GT, però exclusivament per a unitats corresponents als models 2019 i 2020 de l’esportiu, per la qual cosa en teoria estarà solament disponible en les últimes 250 unitats de producció que es fabricaran en el darrer tiratge.

McLaren 600LT

La divisió MSO de McLaren va presentar a Monterey una versió exclusiva, més encara, del nou McLaren 600LT. Ens referim al McLaren 600LT en Stealth Grey.

Aquesta meravella de la tecnologia compta amb detalls i acabats interiors specífics que giren entorn en aquest color.

La qüestió és que per l’edició 2018 del popular esdeveniment californià, la divisió oficial de personalització de McLaren va emplear-se a fons creant la cosmética d’aquest exemplar tan especial. 

Stealth Grey

Lògicament, l’exterior és el principal tret identificatiu de l’Stealth Grey, doncs llueix aquest color antracita metàl·lic tan particular i que forma part de la paleta de colors del programa Bespoke dels d’MSO.

pebblebeachconcours.net

El McLaren 600LT Stealth Grey / Pebble Beach Concours

Al color exterior cal sumar-hi diferents detalls en negre mat , així com alguns components en fibra de carboni de la carrosseria. 

Com tot McLaren,  l’Stealth Grey compta també amb els tres paquets de fibra de carboni que hi ha disponibles a l’hora de fer la configuració. Tots ells inclouen les carcasses dels retrovisors exteriors, l’splitter frontal, el difusor i el paracops posterior, entre altres, fets amb aquest material.

Un altre detall que no podem passar per alt són les llandes d’al·liatge forjades ultra lleugeres de 10 radis i acabades en negre brillant. Certament contrasten a la perfecció amb la resta de detalls de l’exterior.

Per pista

Com en el cas del Senna o del P1, el 600LT ha estat dissenyat per còrrer en pista. En aquest sentit destacar que ve equipat amb seients de carreres fets en fibra de carboni i amb arnesos de sis punts de l’MSO Clubsport Pro Pack. 

Els pedals tenen gravat el nom del model i el joc de claus també ve personalitzat.

V8 Biturbo amb 600CV

El McLaren 600LT està propulsat per un V8 de 3.8 litres Twin-Turbo amb 600CV i 620Nm de par màxim. És capaç d’accelerar de 0 a 100km/h en menys de 3 segons. La velocitat màxima és de 328km/h.

Lamborghini SVJ 63

El Lamborghini SVJ, i amb ell, l’SVJ 63, (la versió  per a circuit) , van ser els més “Performantes” de tots els models que van rodar per la gespa del Pebble Beach Club. I és que aquest súper esportiu ha nascut per ser un dels més prestacionales d’aquest segment.

Rècord

Com qui diu, abans de presentar-se en societat ja ha polvoritzat registres com el de  Nürburgring, amb un temps rècord de 6:44.97 minuts.

Lamborghini va decidir esperar  l’arribada de la setmana del motor de Monterey per mostrar per primera vegada aquesta versió del Aventador SV (Super Veloce), lluint aquesta suggerent edició denominada SVJ 63. El 63 fa referència tant a l’any de fundació de la marca com al nombre d’unitats que es produiran.

L’SVJ 63 / Pebble Beach Concours

770CV

L’SVJ, diguem-ne el més “regular”, abastarà una producció de 900 unitats. A més de molt exclusiu, serà un dels vehicles de producció en sèrie amb la millor relació pes/potència. I és que els de Lambo han optimitzat el conegut motor V12 lliurant a les quatre rodes un total de 770CV a 8.500 rpm amb un par motor de 720Nm a 6.750rpm.

Amb una massa de només 1.525kg, aquestes xifres atorguen a l’SVJ una relació pes-potència d’1,98Kg/CV que el permet accelerar de 0 a 100km/h en 2,8 segons i aconseguir els 200 en 8,6. 

La velocitat màxima és de 350km/h. 

Més agressiu

A nivell visual es distingeix de la resta de les versions per tenir una carrosseria molt més agressiva que qualsevol Aventador. 

Un aspecte completament nou és que l’SVJ ve amb un sistema de direcció a les rodes posteriors que milloren l’estabilitat i li donen una agilitat sorprenent al traçar revolts a gran velocitat.

900/63

Si bé la producció de l’SVJ és de 900 unitats (a un preu inicial de 445 mil euros), el que ja és rigurosament elitista, Lamborghini ha creat paral·lelament aquesta edició construïda en fibra de carboni de 63 unitats presentada a Monterey. No sabem encara el preu, però òbviament serà notablement molt més alt.

Bugatti Divo

Bugatti va complir amb el seu compromís i va presentar durant l’esdeveniment el Bugatti Divo. 

Lluny de ser una variant del Chiron, el Divo és fruit d’una laboriosa sessió del que Bugatti anomena procés de recarrossat. Un procés que feien servir anys enrere i que han recuperat.

A diferència de les reinterpretacions a partir d’un model, aquest tipus de modificacions solament comparteixen l’ànima de l’estructural del model del que deriven, en aquest cas de Chiron. Per tant, poden ser completament diferents i considerar-se com a models nous. Aquest és el cas del Divo, doncs arriba amb tot de diferències tant a nivell estètic com tècnic. 

https://www.pebblebeachconcours.net

Bugatti Divo / Pebble Beach Concours

Conceptualment nou!

Per exemple. Del davant destaquen les grans entrades d’aire, així com les noves òptiques en forma de mitja lluna i que  van  integrades en la pròpia carrosseria. 

El lateral compta amb un perfil superior des de les finestretes que presenta una línia molt marcada, quelcom que no presenta cap model anterior. 

En la part posterior és on més difereix del Chiron, en prescindir de la saga. De fet, no hi ha cap tret o forma que recordi al model del qual sorgeix. 

La configuració d’escapaments centrals i difusors és molt més agressiva i són molt més grans.

Mecànica Chiron

A nivell mecànic és on no hi ha canvis respecte del Chiron. Des de Bugatti no han dit massa cosa encara al respecte. Però feta ja la presentació, dificilment variaran l’esquema mecànic, que per altra banda és simplement magnífic.

Solament produiran 40 unitats. El preu serà de 5 milions d’euros. Ja estan totes les unitats venudes.

Mercedes Vision EQ

Mercedes Vision EQ Silver Arrow Concept

Mercedes-Benz va presentar el Vision EQ Silver Arrow Concept, un interessant model conceptual que reinterpreta els clàssics cotxes de carreres de sempre, fusionats amb un disseny futurista i una avançada tecnologia. Éstà propulsat per un sistema totalment elèctric amb 750CV. Assoleix una autonomia que supera els 400 quilòmetres.

La fletxa

El nou Mercedes Vision EQ Silver Arrow Concept és una reinterpretació específica de la filosofia anomenada  «Sensual Purity». Compta amb una línia que denota una treballada aerodinàmica en un conjunt que medeix 5,3 metres de longitud. L’estructura del cos està realitzada en fibra de carboni.

https://www.pebblebeachconcours.net

Mercedes Vision EQ Silver Arrow Concept / Pebble Beach Concours

Estèticament, destaquen les taloneres retroil·luminades dels dos laterals, en les quals es llegeix EQ. També destaquen molt les enormes llandes d’alumini de 168 ràdis i els seus pneumàtics gegantins.

Projecció 3D

Ja a l’interior,  on per començar el sistema d’accés ja és espectacular, trobem materials de primera qualitat, com ara cuir modelat, fustes nobles o alumini polit que completen un interior on tot és tecnologia. En aquest sentit, el lloc de conducció està envoltat per una enorme pantalla panoràmica en la qual es projecten imatges en 3D que informen de tot.

També disposa d’un sistema d’intel·ligència artificial per atendre els sistemes d’informació global i entreteniment. 

El sistema de calefacció «AIRSCARF» permetrà gaudir de la temperatura adeqüada en tot moment, sense que el fet de no disposar de sostre afecti el més mínim. 

L’apartat mecànic està format per un sistema propulsió 100% elèctric. Amb una potència total de 750CV, homologa una autonomia real superior als 400 quilòmetres. 

Lexus LC500 Inspiration Concept

Amb molts anys com a patrocinador del Concurs d’Elegància de Pebble Beach,  l’estreta relació que Lexus manté amb la Setmana del Motor de Monterey i amb el Concurs d’Elegància és total. 

Aquest any la marca va presentar entre altres novetats novetats, com l’inminent UX, l’LC 500 Inspiration Concept, el model que hem escollit per ensenyar-vos en aquest espai. 

«Flare Yellow»

L’LC 500 Inspiration Concept és el segon vehicle de la família Lexus Inspiration Sèries. Com a tal compta amb diferents acabats i detalls exclusius. El més visual i evident és el color groc «Flare Yellow» de la carrosseria, que contrasta amb els cromats i detalls en negre brillant. 

https://www.pebblebeachconcours.net

LC500 Inspiration Concept / Pebble Beach Concours

També ressalten molt les llandes d’al·liatge. Són forjades, de 21 polzades i estan pintades en un color fosc. D’altra banda, el sostre i l’aleró posterior, fets de fibra de carboni, defineixen definitivament l’esperit esportiu del model. 

V8 de 477CV

Pel que fa a l’apartat mecànic de l’LC 500 Inspiration Concept, la companyia ha optat per decantar-se per una mecànica convencional de gasolina. Així doncs ve equipat amb motor V8 de 5.0 litres de 477CV i 540Nm de par màxim associat a una caixa del canvis automàtica de 10 velocitats i a un sistema de tracció posterior. 

És capaç d’accelerar de 0 a 100km/h en 4,7 segons i aconseguir una velocitat màxima de 270km/h.

Infiniti Prototype 10

Aprofitant la seva presència AL Pebble Beach, Infiniti va presenta el «Prototype 10», un model conceptual que defineix clarament el rumb que prendran els futurs models de la marca en qüestió de tecnologies de mobilitat.

Límit 2021

Apuntar que aquest model conceptual, més enllà del que transmet per ell mateix, és una declaració d’intencions de la marca.  En aquest sentit,  a partir de 2021 afirmen que tots els models seran elèctrics o híbrids endollables.

Tornant al «Prototype 10». En realitat aquest pura sang d’indiscutible ADN “made in Japan”, no és altra cosa que l’evolució del «Prototype 9». També presenta algunes picades d’ullet d’un altre model, el  «Q Inspiration». El «Q Inspiration» va ser presentat aquest mateix any al North American International Auto Show de Detroit.

https://www.pebblebeachconcours.net

Infiniti Prototype 10 / Pebble Beach Concours

El P-10 és creació de Karim Habib, el nou director executiu de disseny de Infiniti.

La cabina, d’una sola plaça, ofereix la màxima sensació de llibertat al no portar sostre.

Audi PB18 e-Tron.

Audi va desvetllar el nou Audi PB18 e-Tron, un súper esportiu elèctric amb 680CV, dissenyat a Califòrnia com un vehicle orientat i destinat a la conducció més clàssica de sempre, es a dir, prescindint dels sistemes, ajudes i assistències a la conducció que trobem en els cotxes actualment.

El seu nom neix pel seu sistema motriu elèctric i per les inicials de Pebble Beach, ja que aquest model s’ha desenvolupat expressament de cara a l’esdeveniment californià. El número 18 fa referència a l’Audi R18, ja que hereta molt d’aquest model.

https://www.pebblebeachconcours.net

Audi PB18 e-Tron / Pebble Beach Concours.

680CV

De tracció integral, el PB18 e-Tron disposa de tres motors elèctrics entre els dos eixos. Gràcies a un sofisticat sistema «Torque Control Manager» es reparteix el par motor segons les necessitats entre els eixos. 

Tot i que la potència combinada real és de 680CV, pot assolir puntes 775CV.

Les seves bateries, a priori tota una innovació donat que són d’estat sòlid i refrigeració líquida, tindrien una capacitat de 95kWh. Segons el cicle WLTP, assegurarien una autonomia d’uns 500km. 

Un altre detall espectacular és que la cabina por desplaçar-se des del centre cap al costat.

https://www.pebblebeachconcours.net

Imatge de la cabina de l’Audi PB18 e-Tron

Ferrari 488 Pista Spider

Els italians també van escollir la cita de Pebble Beach per presentar el seu nou descapotable, el Ferrari 488 Pista Spider.

V8 biturbo de 720CV

Proposa el mateix motor que el 488 Pista, es a dir, l’V8 biturbo de 720CV i 770Nm de par màxim. Això sí, sent descapotable, els registres són lleugerament diferents. Accelera de 0 a 100km/h en 2,8 segons i la velocitat màxima és de 340km/h. 

https://www.pebblebeachconcours.net

Ferrari 488 Pista Spider /Pebble Beach Concours

Partint de la base del Ferrari 488 Pista, els enginyers tenien el repte de mantenir l’excel·lent rendiment aerodinàmic d’aquest, així com la seva elegant línia. En aquest sentit, tal i com veieu en la unitat blanca de la foto, els detalls en color blau de la carrosseria realcen esculpturalment el disseny d’aquest 488 a cel obert.

Huayra Gyrfalcon

Horacio Pagani va aprofitar l’escenari de Pebble Beach per presentar en societat una interpretació inèdita del conegut Huayra Roadster. Es tracta del nou Huayra Roadster Gyrfalcon, un Huayra inspirat en l’au més ràpida del planeta, el falcó.

El Huayra Gyrfalcon torna a demostrar que els artesans de la companyia poden aconseguir superar amb exquisidesa absoluta tot allò que es proposen, aconseguint acabats únics completament nous. En aquest sentit, la decoració exterior i interior presenta una combinació de colors nova. 

Els panells de fibra de carboni estan pintats en “Bianco Benny” (blanc) i blau “Danubi2, dos colors que contrasten amb diferents elements de color groc mat.

En l’interior tambè compta amb diversos detalls exclusius.

https://www.autoindustriya.com/auto-industry-news/pagani-names-latest-special-edition-huayra-roadster-after-falcon.html

Pagani Huayra Gyrfalcom / Pebble Beach Concours

V12 d 6.0 litres

Mecànicament no hi ha novetats. Segueix utilitzant el motor V12 biturbo de 6.0 litres i 765Nm de par màxim de Mercedes-AMG. Va associat a una caixa del canvi automàtica de set velocitats i a tracció posterior. 

Si teniu 2,3 milions d’euros i molta paciència, a més de sort, podeu mirar de contactar-los i encomanar una unitat.

I això és tot. Podríem dedicar-hi un especial complet, donat que ja només en clàssics, hi havia més d’un centenar d’unitats, totes dignes de comentar. També un munt d’estrenes, però tot i que el blog és més complet que la revista, també hem de dosificar els continguts per poder oferir-vos tot el que vagi sortint a mida que estigui a punt.

En poc temps hi haurà els salons més importants en marxa i amb ells, aquestes i moltes més novetats seran de nou notícia. De fet, en poques setmanes arrencarà la cita a Paris. 

A partir d’aquesta cita, aniran arribant la resta.

Fins llavors, paciència!

 

Fotos: Cortesia del Pebble Beach Concours