PEL CENTENARI CITROËN ENS REGALA ELS ULLS AMB EL 19_19 CONCEPT

A l’igual que l’Automobile Barcelona ha complert 100 anys d’existència, Citroën també els ha complert.

Entre les moltes coses que van preparar per celebrar un aniversari tan especial, estava la presentació a l’Automonbile Barcelona del 19_19 Concept, un exemple del que la marca té en ment de cara al futur.

Doble centenari

El 19_19 és un model que trenca amb tot el pressuposable. La radicalitat de les seves  formes, juntament a un tamany important, doncs arriba als 4,6 metres de llarg, 2,2 d’ample i 1,6 d’alt, però també el fet que sigui un vehicle totalment autònom, fan que destaqui i molt.

Conceptualment trencador

És particularment destacable el seu habitacle elevat. Aquest només té contacte amb el terra mitjançant un sistema d’amortidors hidràulics.

Com dèiem, el 19_19 Concept és autonom. Això és així gràcies a una sèrie de sistemes de ràdar, de làsers i de sistemes d’assistència de guiatge. En tot cas però, si mai us agafa certa melancolia, podeu estar tranquils, també ve equipat amb un volant per poder conduir-lo tradicionalment. La qüestió és si quan arribi a ser una realitat, encara hi haurà ganes de pilotar tradicionalment. Molt ens pendent¡sem que les prioritats hauran canviat i que per això, la conducció tal i com la coneixem avui dia, haurà passat a un segon pla. Que voleu! Els temps canvien i el que sembla impensable, acabarà per imperar. “C’est la vie!”-que diuen els francesos.

462 CV i 20 minuts per fer 600 km

A nivell de propulsió utilitza un sistema de naturalesa elèctrica format per dos motors (un en cada eix). Gràcies en aquesta configuració, ofereix una potència total de 462 CV i una acceleració que el permet assolir els 100 en només 5 segons.  La velocitat punta està limitada a 200 km/h.

Com a bon elèctric, aquest Citroën del futur utilitza unes bateries de 100 kWh.

L’autonomia està xifrada en 800 quilòmetres i de cara a la recàrrega, gràcies a un sistema de càrrega ràpida només necessita 20 minuts per garantir una autonomia d’uns 600 quilòmetres.

 

Fotos: Citroën