,

Plaus torna a superar a Montellà a la XVI Pujada La Trona

Podi CM-PR La Trona

XVI Pujada La Trona.

Els SilverCar pilotats per Ramón Plaus i Edgar Montellà, ambdós pilots de la categoria CM-Promoció, van ser una vegada més els protagonistes d’una emocionant lluita per fer-se amb la primera posició en la XVI Pujada La Trona. Al final va ser Plaus qui va imposar-se per davant del Jove Pilot de l’Automòbil club d’Andorra.

Francesc Munné, guanyador

Al volant del seu DemonCar CM+, Francesc Munné va ser el guanyador. El va seguir el pilot local, Santi Guitart, també als comandaments d’un Demon Car CM+. La tercera plaça de la classificació absoluta va ser per a Ramón Plaus i el seu SilverCar CM-Promo.

Excel·lent 4t lloc de Solsona

Excel·lent debut del jove pilot de l’ACA Esport, Marc Solsona. El pilot, que compta amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, va acabar en una excel·lent 4a posició en la classificació de la categoria CM-Promo i en el Top10 de l’absoluta.

Sense representació en Turismes

En primer lloc comentar que l’ACA Esport no ha tingut cap representant en la categoria de Turismes. L’únic pilot de l’entitat en aquesta categoria és Gerard de la Casa i actualment està recuperant-se de la lesió que va patir fa una setmana a Astúries.

En segon lloc i també en referència a De la Casa, destacar que de tots els pilots de l’ACA Esport actualment en actiu, l’únic que coneixia, -de fet també va guanyar aquesta prova l’any 1999-  era en Gerard.

Les opinions: Ramón Plaus 

Plaus va completar una excel·lent actuació en una pujada en la què ell mateix va comentar que hi havia zones en les quals va arribar al limit. Segons comentava el pilot durant el meeting, en la part inicial és on els meus rivals em poden esgarrapar alguna dècima. Ara bé, en la zona final estic convençut que estic entre els més ràpids. És una pujada molt complicada, s’aconsegueixen velocitats que s’acosten als 200 km/h en un asfalt estret i complicat. Hi ha vegades que cal arriscar molt per poder millorar alguna dècima

Ramón Plaus

En finalitzar la segona pujada, Plaus afegia que en aquesta segona pujada he millorat almenys 5” el temps de la primera. De tota manera quan penso que he millorat la majoria de les vegades és al contrari”

Aquesta vegada l’experimentat pilot de l’ACA Esport va encertar-la de ple, doncs va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada, de fet porta 3 de 3!

Edgar Montellà 

En aquesta ocasió Montellà no va poder amb Plaus. El veterà pilot va superar-lo amb contundència relegant-lo a la segona posició. Malgrat tot, Montellà es mostrava satisfet de la seva participació a La Trona, doncsel ritme va ser bo malgrat els incidents que van produïr-se durant la jornada, uns incidents que van influïr-me a nivell de concentració a l’hora d’afrontar una pujada tan exigent”

En referència a la segona de les pujades de carrera, Montellà es mostrava molt autocrític amb la seva actuació. I és que tot i haver millorat el crono, Montellà era conscient que de no haver comès alguns errors de pilotatge possiblement hauria  estat més a prop de Plaus.

Edgar Montellà

Felipe Brandao

Brandao no va tenir el seu millor cap de setmana en la XVI Pujada La Trona. Aquestes eren les seves paraules tot just va acabar el certamen:

No marxo content de la Trona. Malgrat seguir amb el procés d’adaptació a la nova mecànica, estava convençut que els cronos serien millors

Marc Solsona 

Solsona va tenir protagonitzar un molt bon debut a La Trona. El jove pilot va seguir una línia de millora progressiva que va portar-lo a millorar els seus cronos a mida que guanyava confiança al volant de l’Speed Car, una mecànica que no coneix massa bé encara. El cert és que com bé comentava mig rient, “he passat més hores al simulador que al volant del Speed Car”.

Igual de categòric va ser quan al final de la segona pujada vàlida per a la carrera, afirmava que “ara sí que me’n vaig tranquil cap a casa.

El cert és que no era per menys, doncs acabava de millorar en 8” el registre de la seva pujada anterior, un fet que el situava en una meritòria 4a posició entre els CM-Promoció.

Marc Solsona

Pel que fa a la valoració global del que ha estat primer cap de setmana de la seva trajectòria esportiva, tot just acabar Solsona ens comentava que He complert amb els objectius que m’havia marcat de cara a la meva primera pujada. A més, segons els que tenen més experiència La Trona és una de les més complicades del campionat, per tant doble satisfacció! El ritme, sobretot en la segona pujada, crec que ha estat molt bo. A més, tampoc no hem arriscat més del compte en cap moment”

Proper meeting Les Ventoses

En poc més de dues setmanbes Solsona i els seus companys de l’ACA Esport tindran una nova ocasió per millorar la seva puntuació en la provisional del CCM. Serà el 12 i 13 de Juny en la doble pujada a les Ventoses.

———

Per a més entrades referents a la participació de pilots andorrans en competicions d’àmbit internacional, accediu directament fent clic en aquest enllaç.

Info original / Fotos: Fotoesport