,

PODI AGREDOLÇ PER A VINYES-FONT AL CIRCUIT DE BARCELONA

Al volant del seu Porsche GT3 Cup – Baporo Motorsport, Joan Vinyes i Jaume Font van acabar fent-se amb la 3a. posició del podi en la prova barcelonina del Campionat d’Espanya GT, categoria C2.

Després de protagonitzar uns impressionants 90’ inicials del total de 2 hores de cursa, al final no van poder travessar la línia d’arribada a causa d’un problema en la transmissió del GT3 Cup. Així doncs se’ls va escapar el triomf i la confirmació del títol de la seva categoria. En tot cas però, les opcions per aconseguir-ho segueixen obertes.

Cap de setmana de bon temps

En aquesta ocasió el bon temps va acompanyar als participants de la penúltima cita del CER del 2020, tot el contrari del que van viure fa un any, quan la pluja va fer-se amb bona part del protagonisme.

Als lliures, punxada

Els equips van tenir el seu primer contacte amb la pista durant el matí del dissabte (dia 14). Vinyes-Font, protagonistes en varies ocasions de proves de resistència a  Montemeló, tenien l’objectiu de preparar la cita al volant del Porsche GT3, una mecànica amb la qual mai havien disputat una prova de dues hores ‘non-stop’.

En la primera hora d’assajos lliures van provar varies opcions en la posada a punt del Porsche, mentre que en la segona, en la què van fer dues sèries més llargues de 30’ per pilot, tot simulant la carrera.

Per a Vinyes va ser un excel·lent començament de jornada, tot i que quan faltava menys de 10’ a causa d’una punxadava haver d’entrar al pit-lane per canviar una de les rodes de darrere.

A dues dècimes de la pole

Arribat el moment de comptabilitzar, Vinyes-Font van complir amb les expectatives previstes, encara que la pole-position se’ls va acabar escapant per dues dècimes.

“És possible que donant alguna volta més haguéssim rebaixat aquestes dues dècimes. Teníem només 15’ cada pilot i en el meu cas escalfar les rodes va ser la principal dificultat. Amb tot sortim des de la primera línia de la graella de sortida i ho farem amb els pneumàtics en molt bon estat”- comentava Vinyes moments abans de la carrera.

Ambdós pilots van completar els 15’ corresponents per sota de 1’50”, en concret a 1’49”154 i 1’49”866 respectivament. Un cop feta la mitjana de tots dos cronos van quedar situats en la segona posició de la graella.

Problema de transmissió

Quan el semàfor es va posar verd, en Joan va prendre el comandament del gruix de pilots abans d’arribar al primer revolt del traçat de Montmeló. L’andorrà va mantenir la posició en tot el seu relleu.

Un cop els tècnics de Baporo Motorsport van dur a terme les diferents intervencions pròpies de la carrera, -per cert, de manera impecable-  i tenint un avantatge de 35” sobre l’immediat perseguidor, tot semblava encaminat cap el triomf. Malauradament però, la realitat va ser molt diferent. I és que just en el moment que els comissaris de carrera van senyalitzar un codi 60, quelcom que afavoria notablement els interessos de Vinyes-Font, el Porsche va entrar pel pit-lane a un ritme anòmal. Ràpidament es va poder comprovar que el funcionament  de la transmissió no era el normal i que des d’aquell mateix moment ja no els permetria poder continuar competint amb normalitat.

Afortunadament al final van tenir una espurna de bona sort que els va permetre estar en la classificació final. El nombre de voltes que havien completat era suficient respecte del percentatge de voltes fetes pel guanyador per classificar-se, malgrat no haver travessat la línia d’arribada.

Motorland – Alcanyís, la clau

Així doncs el circuit aragonès serà el que dictarà el desenllaç final en la categoria C2 d’aquest CER 2020. La cita serà els dies 28 i 29 novembre.

UNA LESIÓ OBLIGA AMÀLIA VINYES A RETIRAR-SE

Malauradament la prova que havia de marcar el retorn a la competició d’Amàlia Vinyes no va arrencar bé per a la pilot patrocinada per SEAT Europ-Auto.

Primer va ser la a caixa de canvis del seu Cupra TCR la que no la va deixar completar amb normalitat els primers entrenaments lliures. El problema no va solucionar-se fins les últimes tandes lliures de la jornada de dissabte.

Malauradament, tot i l’esforç del seu equip per restablir la funcionalidad del canvi, la pilot va ressentir-se d’unes molèsties a l’esquena que li van fer impossible poder  pilotar amb normalitat. De fet, fins i tot romandre asseguda li era impossible.

Amb aquest condicionant i tenint en compte que la cursa era de dues hores, fet que implica una gran exigència física per a qualsevol pilot, l’andorrana i el seu equip van decidir retirar-se.

“Em fa molta pena haver de acomiadar-me d’aquesta cursa després d’un any d’aturada“, comentava diumenge de bon matí. “Crec que hem pres la decisió correcta. Ara tocarà intentar posar a punt l’esquena i recuperar-me el més aviat possible” – sentenciava.

A l’espera de veure com evolucionarà, la intenció de la pilot és prendre part en la darrera prova del CER a Motorland-Aragó.