,

PLAUS GUANYA AL FARELL I FERRÉ I DE LA CASA FAN SEGONS

Ramón Plaus (Silver Car S3) guanyador de la XX Pujada al Farell, 6a prova del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM)

Plaus va estar acompanyat en el podi absolut d’aquesta complicada prova marcada pels incidents, per Raül Ferré (Speed Car GT-R) i per Antoni Arrufat Pot (Silver Car).

La pujada va marcar el retorn a la competició de molts pilots, entre els quals, cinc andorrans.

En CM, Ramón Plaus i el seu Silver Car S3 va tornar a demostrar que segueix en plena forma. Va ser l’únic a baixar de 2’41”.

Retorn agredolç dels Joves Pilots de l’ACA

Quant als pilots que compten amb el suport pel Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré i Edgar Montellà, ambdós al volant de dos Speed Car GT-R, la fortuna va decantar-se a favor de Ferré, que va tornar a lluitar pel triomf absolut de la carrera.

Malauradament, a Montellà no li van acabar de funcionar  les modificacions fetes en els reglatges del seu Speed Car.

Entre els Turismes, Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC – Baporo Motorsport) va acabar cedint davant de Joan Salvans i el seu Porsche per només 4 dècimes.

Per a Eduard Andueza no va ser el millor cap de setmana de competició. El pilot va tenir molts problemes i va acabar amb el seu Citroën AX aturat a mitja pujada.

Pujada marcada pels incidents

Els organitzadors del Farell 2019 van tenir molt de treball extra durant tot el diumenge. Les sortides de pista d’alguns participants, ja en les pujades d’entrenaments, van provocar un retard considerable en l’horari previst.

Després de completada la 2a pujada d’entrenaments van optar per anul·lar la 3a i iniciar directament la competició.

El decalatge semblava resolt però malauradament els problemes van seguir.  I és que la 1a pujada de carrera va allargar-se més del que estava previst, mentre que  la 2a es va haver de parar per un accident.

Un cop solucionat el problema es va intentar continuar però no va ser possible. El públic havia començat a marxar envaint la carretera. davant d’això finalment van optar per donar per finalitzada la prova.

Sol i bona temperatura

Els membres de l’Escuderia Montbui Racing Vallès van mantenir aquesta any el mateix escenari habitual de la carrera, és a dir, la carretera BV-1243. En total eren 4,150 km d’un traçat tècnic, amb un desnivell total de 223 metres i una pendent mitjana del 5,3%.

Quant a la climatologia, esmentar que tot i que  la pluja va caure en gran quantitat a poblacions pròximes a l’escenari de la prova, els pilots no van haver de muntar rodes d’aigua en cap moment.

Ramón Plaus

CM-PR

Ramón Plaus va vèncer amb autoritat i va fer un pas decisiu per aconseguir el títol de la present temporada.
El pilot no va deixar-se sorprendre i va protagonitzar una 1a pujada de carrera impecable.  I és que en Ramonet va rebaixar en gairebé 2” el temps de la passada temporada (2’42”031), reeditant el triomf que ja va aconseguir fa un any.
Plaus es mostrava molt satisfet al final de la jornada, ja que segons ens comentava “estic content del temps aconseguit. En veure com es desenvolupaven les coses en els entrenaments, vaig sortir a per totes des de l’inici i tot va anar molt bé”

Debut de Ferré

En el seu debut al Farell, Raul Ferré va estar entre els més ràpids. El pilot però, va lamentar no haver pogut lluitar pel triomf en la 2a pujada de carrera.

Així ens ho explicava: “Com a Alp, al Farell també vaig trobar-me amb problemes a la pujada. Vaig haver de tornar a la sortida i tornar a començar. Sens dubte això sempre és un handicap. M’hauria agradat poder fer una pujada neta, es a dir, sense problemes. Estic convençut que hagués pogut rebaixar el crono, però… 

Raul Ferré

Montellà esperava més

Edgar Montellà no va estar al nivell que esperava. El pilot de l’ACA Esport va estar provant coses a les pujades de test i semblava que amb resultats positius.

Així ho comentava: “Vam estar canviant alguns reglatges de l’Speed Car i en les pujades que vam fer els temps van ser competitius. Així doncs, tot semblava estar  a punt per poder estar entre els millors en el moment de la veritat”

Malauradament, la realitat va ser diferent i el del diumenge no res del fet li va acabar servint per pujar al podi final.

Turismes

Gerard de la Casa, va haver d’utilitzar el pla B en la Pujada al Farell. Va tornar a competir amb el Seat Córdoba WRC i la veritat és que va estar molt a tocar del triomf.

“Al final a només 4 dècimes del Porsche de Salvans i m’he quedat amb les ganes de poder intentar millorar el meu temps en una segona pujada de carrera. La diferència era mínima i m’hauria agradat almenys intentar-ho, però els incidents han marcat el desenvolupament de la pujada i a part del tema competitiu és positiu que només calgui lamentar problemes de xapa i pintura”

Al volant del Córdoba WRC

Gerard va sortir a competir amb l’incombustible Córdoba WRC. Bàsicament va fer-ho pel fet que la setmana vinent té una cita important a Totana (Múrcia).

”Estem treballant per tenir el Subaru al 100% per lluitar per un triomf que necessitem per poder continuar depenent de nosaltres mateixos en la lluita pel Campionat d’Espanya de Muntanya”

Gerard de la Casa

Andueza a complicacions

Per la seva banda, Eduard Andueza (Citroën AX)no va poder reeditar les bones actuacions precedents que va protagonitzar al volant del seu Citroën AX.

Va ser un diumenge complicat, els cronos no van sortir-me en cap moment. vaig patir múltiples problemes mecànics i al final vaig quedar-me aturat a mitja pujada” 

Next Stop: Ullastrell

El Campionat de Catalunya de l’especialitat entoma la seva recta final amb la disputa de la penúltima prova de la temporada. Serà d’aquí tres setmanes a Ullastrell, amb la disputa de la IX Pujada DOGA Santa María Villalba – Ullastrell.

La prova tindrà lloc els dies 12 i 13 d’Octubre i estarà organitzada pel Club Esportiu + Gas Factory.

 

Info original: Fotoesport