, ,

PORSCHE 911 2019: VUIT GENERACIONS D’UN MITE

Presentat al Saló de Los Angeles a finals de novembre de l’any passat, la vuitena generació del 911 ja està a punt d’arribar a Andorra.

ADN 911

El nou 911 presenta una evolució tecnològica i un estil més cuidat, elegant, musculat i modern. Però al mateix temps, i aquest és el gran què, segueix mantenint intactes els principis d’un 911 pur, sense allunyar-se gens del seu esperit i del seu ADN.

Porsche 911 2019

press.porsche.com

Si en aquests estàndarts que conformen el pilar de la seva genética original, com són els inigualables motors bòxer de sis cilindres assentats en l’eix posterior, els inconfusibles fars del frontal que li otorguen aquesta silueta tan pròpia, el cert és que poques coses han canviat entre aquesta vuitena generació i la precedent.  Al menys així, tot d’una i al primer cop d’ull, això sembla.  Diferent és quan t’el mires més al detall i poc a poc!

Més imponent

Dit això, Donem-li un cop d’ull. La part que ha evolucionat més la localitzem al darrere. Els grups òptics s’extenen més cap als laterals de la carrosseria. Seguint la tendència del darrer model, encara són més estrets i allargats. Són el començament i el final -segons es miri-  on s’origina la línia moderada que dibuixa el llarg i l’ample del pas de roda, fins caure vertical pel davant d’aquest i fins arribar a l’eix davanter del cotxe, modejant els baixos de la carrosseria de més a menys.  Aquesta línia, angulosa, estilitza notablement la força visual de tot el lateral. Deixa entreveure, més enllà de l’amplada, l’excel·lent treball de disseny i aerodinàmica dut a terme pels enginyers de Porsche.

press.porsche.com

I és que millorar un traç notablement, modernitzar-lo, però mantenir la màxima coherència amb els models precedents i amb una identitat tan pròpia, no és feina fàcil. Fer-ho des de fa més de mig segle i al llarg de vuit generacions, és quasi increïble, però així és. Un 911 és un 911 i això és així des de 1963!

4,5 cm més

En tot cas però, la tendència del mercat és la que és. Els temps canvien i amb ells la indústria, per tant, cal complir amb les expectatives del mercat. En aquest sentit, aquesta vuitena generació és més musculada, temperamental i també estilitzada. Tant és així que enguany creix 4,5 centímetres d’ample i també de llarg. 

Afavoreixen aquesta sensació de volum els passos de roda esmentats anteriorment. Notablement sobredimensionats, ara allotjen les noves llandes de 20 o 21 polzades en els eixos davanter i posterior respectivament.

Porsche 911-992 2019. Front

press.porsche.com

Matrix LED

Però com a bon 911, és la part davantera la que més identifica la naturalesa impertèrrita del model alemany. Els nous fars davanters, originaris del VW Beetle, inclouen ara la tecnologia Matrix LED.

Porsche 911 992 2019 Matrix LED

press.porsche.com

Els interiors del 911 – 992 (992 és la nomenclatura interna que Porsche ha fet servir per referir-se a la vuitena generació del 911) són els que reben més novetats. De fet, com en tots el cotxes, és aquest el capítol que més canvia donada la constant evolució del sector any rere any.  En aquest aspecte, els de Porsche han sabut conjugar les noves tendències tecnològiques, amb els detalls tradicionals del 911.  

Porsche 911-992 2019

press.porsche.com

Esperit analògic

Anem a pams. Comencem pel que veiem tot just seure als comandaments. Com tot bon esportiu, el nou 911 segueix proposant un compta-revolucions analògic en posició central. Aquest, presideix el quadre d’instruments i està acompanyat d’altres rellotges digitals a banda i banda.

Aplicacions

Un altre detall a destacar el trobem en la gran pantalla central tàctil de 10,9 polzades. Aquesta pantalla gestiona l’apartat interactiu del cotxe i incorpora noves aplicacions com la «Road Trip», «360+» i «Impact». 

press.porsche.com

La primera permet memoritzar rutes i dades de viatge i compartir-les amb altres usuaris. «Impact» permet calcular les emissions contaminants i el seu impacte sobre el medi ambient. Per acabar, l’aplicació «360+» s’ocupa de la connectivitat amb altres aparells mòbils.

Porsche 911-992 inside

press.porsche.com

Wet

Però la gran novetat tecnològica del 911 és el nou sistema de conducció «Wet» (moll). Aquest sistema pot identificar quan circulem sobre superficies amb aigua. Quan això passa, avisarà al conductor. Si cal, també modificarà l’electrònica per adaptar els paràmetres de tracció i d’entrega de potència.

Aquest sistema s’inclou de sèrie i completa aquest gran arsenal tecnològic i de seguretat del nou 911. Més elements d’aquest complet paquet de sistemes són: l’avisador de canvi de carril, el detector de proximitat, l’avisador de col·lisió i un assistent de visió nocturna equipat amb càmera tèrmica, entre altres..

Porsche 911-992 driving mode

press.porsche.com

Models i disponibilitat

Tant el 911 Carrera S com el Carrera 4S, els primers acabats amb que s’estrenen el de Porsche de cara en aquesta vuitena entrega, están equipats amb la nova generació del ja conegut motor bòxer 3.0 de sis cilindres anomenat «Flat Six». Aquest però, ve amb algunes modificacions en el sistema d’injecció i de la gestió del turbo. Amb aquestes modificacions s’ha aconseguit arribar als de 450 CV. 

Respecte del tipus de canvi, el nou 911 ve associat a la caixa automàtica PDK de doble embragatge i vuit marxes, per tant, l’excel·lència està assegurada. 

Gràcies a tot plegat, el 911 Carrera S accelera de 0 a 100 en 3,7 segons (el 911 Carrera 4S 3,6 segons). En tots dos casos la velocitat punta està limitada electrònicament als 305 km/h.

Respecte del consum, la marca assegura que rondarà els 8,9 litres cada 100 quilòmetres, una xifra interessant donades les prestacions.

Tant el Carrera S com el Carrera 4S ja estan 100% disponibles. De fet, la primera unitat arribarà a mitjans de març a Centre Prestigi Automòbils.

Porsche 911-992 2019

press.porsche.com

Els Cabriolets

De cara als descapotables, presentats fa poc i res, també s’ha obert el periode de comandes, tot i que aquests no arribaran fins a mitjans d’estiu (encara per confirmar) En tot cas, d’aquest us en parlarem en uns dies. Que si no, encara patireu d’insomni!

Mentre tant, si voleu afinar aquest informació, adreceu-vos al concessionari Porsche per Andorra del grup Centre Prestigi Automòbils. Tel. 874241

fotos: porsche