, ,

Porsche 911 Carrera T: els Touring al poder

Aquest mes de febrer arriba als concessionaris Porsche el nou 911 Carrera T, un model amb el què la gamma 992 es completa un graó més.

Abans d’entrar de ple en el cotxe, apuntar que la història dels 911 Touring va arrencar amb un primer model entre l’any 1968 i el 1973. Més tard, la marca va apartar aquest concepte de la família 911, concretament fins l’any 2017, quan va reviure’l en la generació 911 991.

Un Touring en cada modelo

D’ençà, la nomenclatura i amb ella el concepte Touring  -cada cop més afinat-  s’ha anat incorporant al Cayman, al Boxster, al Macan i ara al 911 992.

En l’exterior, el nou 911 Carrera T es distingeix clarament pels diferents detalls de color gris fosc (Grey Àgata). En aquest sentit, destaquen els embellidors superiors i inferiors dels retrovisors, els logotips de les portes i de la part posterior i les motllures de la graella del darrere. El parabrisa també destaca per lluir una tonalitat grisa en la part superior. Finalment tenim les llandes Carrera S, també de color gris titani. Fan 20 i 21 polzades al davant i al darrere respectivament i munten uns pneumàtics de 245/35 i de 305/30.

Les sortides del sistema de l’escapament esportiu són de color negre. En conjunt, tots aquests elements donen al nou 911 Carrera T una personalitat clarament identificable.

385 CV i 450 Nm de par

Sota el capó posterior el nou 911 Carrera T amaga un motor biturbo de sis cilindres amb 385 CV i 450 Nm de par. Amb aquesta artilleria el cotxe accelera de 0 a 100 km/h en 4,5 segons, assolint una velocitat màxima de 291 km/h.

Entre l’equipament de sèrie està inclòs el Porsche Torque Vectoring (PTV) i un diferencial autoblocant mecànic en l’eix posterior. També incorpora el paquet Sport Chrono, així com el tren de rodatge amb suspensió esportiva PASM. Recordar que aquesta suspensió permet variar l’alçada (-10 mm).

Canvi manual de sèrie

També de sèrie, el 911 Carrera T equipa una caixa del canvi manual de set velocitats,  tot un regal per als pilots més vocacionals. Opcionalment però, també està disponible el canvi PDK de doble embragatge amb 8 relacions.

Entre la suspensió, el canvi manual i el bramar del motor bòxer, el plaer al volant està absolutament garantit, fins i tot per al porchista més sibarita.

Opcionalment el cotxe es pot demanar amb un sistema de direcció en l’eix posterior.

Un cop a l’interior, a part del volant esportiu GT (de sèrie), destaquen els seients Sport Plus amb ajustament elèctric de quatre posicions (igualment de sèrie). També destaquen les motllures decoratives en negre mat i les insercions en negre brillant, elements que completen el caràcter de l’habitacle.

Un pes de 1470 kg

Per alleugerir el pes total, s’ha eliminat la filera posterior de seients, al seu lloc hi ha un espai per deixar-hi el casc. Per acabar baixar la balança, a part de no incloure els seients del darrere, s’ha reduit al mínim tot el referent a l’aïllament de cabina, s’han simplificat els mecanismes dels vidres i s’ha optat per una nova bateria, que imaginem serà més petita en volum.

Amb tot, el pes s’ha quedat en 1470 kg, xifra que co·loca al 911 Carrera T com un dels 911 Carrera amb canvi manual més lleugers.

Pack Carrera T

Hi ha disponible un paquet extra de personalització dels interiors, el Pack Carrera T. Inclou els cinturons de seguretat en color Gris Pissarra o Verd Lizard, a joc amb les costures decoratives. Aquest paquet també inclou el logotip 911 en relleu als recolzacaps.

 Com a opció, les catifes també poden incloure el logotip i les costures en els dos colors de contrast que acabem de comentar.

També hi ha disponible dues opcions de seients especials. Per una banda hi ha els seients adaptatius Sport Plus de 18 posicions amb ajustament elèctric. Per l’altra hi ha uns seients lleugers integrals que inclouen la part central entapissada en Race Tex.

El Pack interior Carrera T es pot acabar de personalitzar aplicant cuir als recolzabraços i plafons de les portes, a la consola central i a la zona superior del quadre de comandaments.

5 colors exclusius

En termes de colors, les opcions són quasi infinites. Més enllà del color especial Verd Python que veieu a les imatges, hi ha 4 opcions més igual d’exclusives: Chalk (blanc), Ruby Star Neo (púrpura), Red  Carmine (vermell) i Blue Shark (blau). Si preferiu un color sòlid, el 911 Carrera T inclou el negre, el blanc, el vermell i el groc, mentre que els colors metal·litzats són: Negre Deep, Blau Gentian, Gris Ice i Plata GT. No en teniu prous? Tranquils, sempre podeu utilitzar el programa Paint to Sample amb més de 110 tonaliats.

Com dèiem, a disponibilitat hauria de ser imminent, de fet aquest mateix més de febrer haurien d’arribar les primeres unitats arreu.

Des de Kars Automòbils, patrocinador d’aquest article, ens comenten que el preu a Andorra se situa a partir de 109.992 euros.

Kars Automòbils està situat a Prada Motxila, 2 d’Andorra la Vella. Tel. 800100

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.