PORSCHE 911 TARGA: MÉS DE 50 ANYS DE ROMANTICISME

Amb aquest article completem -de moment- la suggerent trilogia de novetats dels de Porsche pel que fa als 911.

Primer vam començar amb els 911 cupé. Després vam seguir amb els Cabrio i ara seguim amb el Targa, per a nosaltres l’acabat més romàntic de tota la gamma, doncs conjuga el classicisme d’aquell primer model de 1965, evocador i elegant com pocs, amb la modernitat dels avenços d’aquesta nova 8a. generació 911.

Arriba amb les dues variants habituals, els 911 Targas 4 i 4S.

911 Targa 4 i 4S

Quan va sortir ara fa ja més de 50 anys, el 911 Targa va ser una gran novetat pel fet d’oferir la possibilitat de poder desmuntar-ne el sostre. Amb aquest detall, els alemanys van crear -sense saber-ho encara-  el que en poc temps esdevindria una de les grans icones de Porsche.

Enguany, com no podia ser d’altra forma, l’exterior del 911 Targa inclou molts dels elements de disseny derivats de la generació 992.

De tots els costats

És ben visible que la nova carrosseria té uns passos de roda bastant més pronunciats que en l’entrega anterior, sobretot al davant. D’aquesta part també destaca -més enllà del sistema d’il·luminació LED de darrera factura-  el capó, que presenta una posició clarament més rebaixada.

De la part posterior, destaca l’aleró, molt ample i d’extensió variable. També destaca la nova tira de llums que hi ha integrada entre els pilots i que ja hem vist en la resta de models d’aquesta vuitena entrega. De fet, aquest és el tret identitari més visual i representatiu de la part del darrere d’aquesta vuitena generació 911.

A nivell de construcció, destacar que a part del panell frontal i del de la zona del darrere, tota la resta estan fets a base d’alumini.

Interior en consonància

Evidentment, l’interior segueix fidelment tot el que trobem en la resta de models de la gamma 911. En aquest sentit, la cabina en el seu conjunt destaca per una geomètrica inspirada en les línies rectes i ben definides del quadre de comandaments, respecte del d’instruments.

Al costat del compta revolucions central, un dels elements del taulell de pilotatge més característics en un Porsche, hi ha dues pantalles sense marc que es poden configurar per oferir la informació que prefereixi cada conductor.

A partir d’un panell que hi ha sota la pantalla de 10,9 polzades del sistema de comunicació «Porsche Communication Management» (PCM) es pot accedir a les funcions més importants del vehicle. El «PCM» ve de sèrie i inclou -entre altres- navegació en línia basada en les dades del núvol. També inclou el sistema «Connect Plus» conegut de la marca.

Motor 3.0 bòxer biturbo

El nou 911 Targa es beneficia de l’increment de potència que proporcionen els motors  de tres litres bòxer biturbo de sis cilindres.

Recordar que aquest excellent motor destaca no només per les prestacions, també per ser extremadament versàtil  a l’hora de gaudir-ne a diari.

Més potència

El motor del 911 Targa 4 assoleix una potència de 385 CV a 6.500 rpm, (15 CV més que la generació a la que substitueix. El parell màxim de 450 Nm està disponible des de les 1.950 voltes a les 5.000.

Per la seva banda, el 911 Targa 4S compta amb 450 CV, 30 més que l’anterior Targa 4S. El par màxim de 530 Nm l’obté també en un rang de rendiment mot ampli, concretament entre les 2.300 i les 5.000 rpm.

3,6 segons i 304 km/h

En combinació amb el pack «Sport Chrono» (opcional), el Targa S aconsegueix una una acceleració de 0 a 100 km / h de només 4,2 segons, una xifra que representa una dècima més ràpid que l’entrega anterior. Amb aquest mateix paquet, el Targa 4S puja fins els 100 en 3,6 segons, quatre dècimes més ràpid que el seu predecessor.

La velocitat màxima del 911 Targa 4 és de 289 km/h, mentre que el 4S arriba als 304 km/h. Això suposa 2 i 3 quilòmetres per hora més ràpid respectivament que fins ara.

Una integral millorada

El rendiment dels nous models de tracció integral s’ha millorat substancialment gràcies al desenvolupament fet en la transmissió de l’eix davanter. En aquest sentit, l’embragatge i el diferencial estan ara refrigerats per aigua. A més, els discos de l’embragatge s’han reforçat molt més per garantir una major robustesa i més capacitat de càrrega.

L’augment de par motor sobre l’embragatge millora la seva precisió d’ajustament i la propulsió addicional sobre l’eix davanter.

Tot aquest seguit de millores que presenta l’eix davanter amb «PTM» (Porsche Traction Management),  contribueixen a millorar molt la tracció en qualsevol tipus de circumstància.

Molt més de sèrie

Com en la resta de variants 911 de nova factura, el «Porsche Active Suspension Management» (PASM) o sistema electrònic d’amortiguació variable, també ve de sèrie en els nous 911 Targa. Aquest sistema s’ajusta automàticament davant de les característiques d’amortiguació que hi hagi en cada moment. Disposa de dos mapes que es regulen manualment, «Normal» i «Sport».

El «Porsche Torque Vectoring Plus» amb un diferencial autoblocant electrònic al darrere per distribuir el parell, també forma part de l’equipament estàndard del Targa 4S. En el cas del Targa 4 però, és un dels elements opcionals.

Nou mode «Porsche Wet»

Com les altres variants d’aquesta vuitena generació 911, el Targa també compta amb el nou mode «Porsche Wet» de sèrie. Gràcies a uns sensors situats en els passos de roda davanters, aquest sistema pot detectar l’aigua de la superfície de la carretera. En funció de la quantitat d’aigua el sistema s’activa i emet un senyal a l’interior per recomanar al conductor que conecti el mode «Porsche Wet». Un cop fet, la resposta del cotxe s’adaptarà a les condicions lliscants de la carretera.

Fins a 21 polzades

Pel que fa a pneumàtics, el 911 Targa 4 porta al davant unes gomes de 235/40 ZR en unes elegants llandes d’aliatge de 19 polzades. Al darrere la mida creix fins els 295/35 ZR i van muntades en llantes de 20 polzades.

Per la seva banda, el 4S munta de sèrie uns pneumàtics de 245/35 ZR amb llantes de 20’’ al davant i de 305/30 ZR amb llantes de 21 polzades al darrere.

Acabarem amb l’apartat dels frens, el Targa 4 equipa de sèrie quatre discos de fre de 330 mm amb pinces monobloc fixes de quatre pistons en color negre. El Targa 4S munta pinces amb sis pistons al davant i amb quatte al darrere i són de color vermell. Els  discos que mesuren 350 mil·límetres en totes les rodes.

Els discos ceràmics «Porsche Ceramic Composite Brake » o «PCCB» estan disponibles opcionalment.

A punt d’arribar

Els nous models 911 Targa arribaran al mercat aquest mateix estiu, tot i que donat el retard generalitzat que ha comportat el tema de la pandèmia, potser hi hagi un petit retard. 

Els preus -a falta de confirmació definitiva- en principi arrencaran des dels 140 mil euros en el cas del 911 Targa 4, mentre que el preu del 911 Targa 4S estarà als voltants dels 160 mil.

Fotos: Porsche

Si voleu seguir altres novetats ‘Premium’, feu clic aquí.