, ,

PORSCHE CAYENNE GTS 2020: ARRIBA EL ‘BIG BROTHER’

Feia dies que esperàvem notícies de la versió GTS del gran SUV dels d’Stuttgart. De fet, el Porsche Cayenne GTS 2020 era l’únic ‘Grand Touring Sport’ de darrera generació que ens faltava per comentar.

El cas és que hem preferit esperar a estar segurs de la seva arribada per presentar-vos-el.

Dit això, i tot i el petit retard que hi haurà de cara als lliuraments, el moment ja ha arribat. 

I és que per molt que la tendència és la que és, no tot serà parlar sempre d’híbrids, elèctrics i endollables, no?

Fidelitat Cayenne

El ‘big Brother’ del Macan GTS, model del què ja vam parlar al gener segueix fidel al que sempre ha estat i que tant ha agradat: un gran SUV amb un gran motor en tots els sentits: potència, presència, rendiment, prestacions, consum -no cal amagar-ho-  luxe, comoditat i esportivitat. Tot plegat amenitzat pel característic so GTS.

4 litres V8 amb 460 CV

Segueix sent una màquina irreverentment irresistible. Incorpora el motor 4.0 de vuit cilindres en V al més pur estil dels V8 de sempre. De fet és el mateix motor del Cayenne Turbo, però amb 460 CV, noranta menys que el Cayenne Turbo.

Els 460 cavalls i els 620 Nm van associats a un esquema de tracció total i a l’excel·lent canvi automàtic Tiptronic S de vuit relacions.

4.5 segons i 270 km/h

Amb tot, el Cayenne GTS accelera de 0 a 100 en 4,5 segons, registra 270 km/h de velocitat punta i s’endú uns 11 litres als 100.

Com a tot GTS, estèticament aquest Cayenne segueix sent molt especial. De fet és dels models que tot i presentar una evolució radical en cada generació, mantenen intacte el mateix equilibri entre luxe i esportivitat que la primera entrega de 2007.

La tercera generació del GTS segueix presentant una alçada lliure més baixa que la resta de models de la gamma, amb la possibilitat de ser encara 30 mm més baix si optem per equipar-lo amb el sistema de suspensió pneumàtica que hi ha en opció.

Elegant, luxós i combatiu

Més alt o més baix, la imatge del GTS destaca per ser molt més esportiva i radical que qualsevol altre acabat, Cayenne Turbo inclós. Parlem d’un ‘look’ en sintonía amb les prestacions i amb el luxe, quasi que al 50%. De fet, aquest és el gran tret d’identitat de qualsevol GTS dels de Porsche.

Aquesta personalitat ‘racing-glamurosa’ queda impresa definitivament gràcies a diferents elements exclusius. I és que més enllà del paquet «Sport Design», el qual incorpora nous detalls interiors, com les costures de fil vermell, l’ús del cuir i de l’Alcàntara i unes motllures específiques, el difusor posterior, les dues cues del sistema GTS d’escapament, els diferents embellidors GTS i les llandes de 21 polzades amb discs de fre de color vermell, són trets específics que recolzen l’esperit combatiu d’aquest nou GTS.

Previsió de lliuraments

Acabarem amb el tema de les entregues. Estava previst que durant aquest mateix mes de juliol arribessin les primeres unitats, però donada la parada global que s’ha viscut pel tema de coronavirus, tot s’ha retardat un mica.

En principi les primeres unitats estaran disponibles de cara al darrer quatrimestre de l’any. Per tant, encara haurem d’esperar una miqueta per poder veure’ls rodar.

En tot cas, si n’esteu interessats dir-vos que l’operativa està totalment activada i les comandes obertes.

Més a articles ‘Premium’, aquí.

Fotos: Porsche