Porsche GT3 Touring Package: potència, rendiment i discreció

Com a bon GT3, el 911 que us presentem en aquest reportatge és un esportiu molt potent i prestacional, però a diferència de qualsevol altre GT3, també és molt elegant i sobretot discret!  Ens referim al nou Porsche 911 GT3 Touring package.

Des de 1973

La denominació “Touring” es remunta a una variant d’equipament del 911 Carrera RS de l’any 1973. Ja en aquell moment, l’atenció va centrar-se en el disseny purista de l’esportiu i en els elements clàssics que havien de completar el seu interior.

Porsche va rescatar aquesta idea l’any 2017 i va tornar a oferir una versió Touring en el 911 GT3 de la generació anterior a la 991 actual. Des de llavors, aquest paquet d’equipament ha atret als amants dels cotxes esportius que busquen, prioritàriament, gaudir d’una conducció esportiva a l’estil tradicional, però fer-ho  sense cridar l’atenció.

També amb PDK

El setè lliurament del potent GT dels d’Stuttgart, que ara rendeix 510 CV (375 kW), torna a estar disponible amb aquest paquet que tant d’interès ha generat des dels seus inicis.

Amb un enfocament que segueix sent clarament purista, el nou GT3 amb la caixa del canvi manual GT de sis velocitats de sèrie pesa solament 1.418 quilograms.

Enguany, per primera vegada el paquet Touring també es pot combinar-se amb la transmissió automàtica de doble embragatge PDK de 7 velocitats (sense cost addicional). Amb aquesta caixa el pes puja 17 kg, és a dir, fins a 1.435 quilograms.

Alerò retràctil

En l’exterior, la diferència més clara la tenim en l’absència del característic i enorme aleró posterior. No obstant això, la càrrega aerodinàmica necessària a velocitats altes està igualment garantida gràcies a un aleró retràctil que es desplega automàticament. Amb aquesta configuració s’aporta moltíssima discreció, quelcom gens fàcil en cap model de la gamma GT dels alemanys.

De la mateixa forma, les motllures platejades dels marcs de les finestretes, fetes d’alumini anoditzat, li donen un aire elegant i molt distintiu al lateral del cotxe.

El frontal està pintat totalment en el color de la carrosseria. L’interior, entapissat amb cuir negre i parts de teixit també negre, és elegant i alhora molt esportiu.

El cert és que l’interior d’aquest GT3 ofereix una configuració molt exclusiva per a aquest acabat. Prova d’això la tenim en la terminació del quadre de comandament i el de la part superior dels panells interiors de les portes, que presenten un subtil i distintiu relleu en la superfície.

GT3 Touring

Un element que distingeix a aquesta nova versió és l’emblema “GT3 Touring” de la graella del capó posterior.

Tant les motllures de les finestretes que hem comentat anteriorment, com les sortides dels escapaments esportius, són de color platejat. Com a opció, aquestes peces poden anar pintades en color negre setinat brillant, així com els grups òptics davanters també poden ser de color negre.

Interior a base de negres

En el 911 GT3 amb el pack Touring es respira un aire clàssic a l’interior. Indubtablement el cuir negre és l’element destacat. Més enllà dels seients -que compten amb uns reposacaps amb l’escut de Porsche en relleu i que estan parcialment entapissats en cuir i amb tela negra-  el cuir també el trobem en el volant, en el selector del canvi, en la coberta de la consola central, els reposabraços i en els tiradors de les portes. Finalment destacar que el color negre també està  present en el sostre.

Els protectors dels llindars de les portes, les motllures decoratives del quadre de comandament i les de la consola central, acabats en alumini negre raspallat, completen l’ambient interior del Porsche GT3 pack Touring

Opcionals GT3 disponibles

La marca també ofereix pràcticament tot l’equipament opcional disponible del 911 GT3 combinant-lo amb aquest paquet. Això inclou el color de les llandes, els fars LED amb el Porsche Dynamic Light System o amb el Porsche Dynamic Light System Plus, els diferents sistemes d’assistència a la conducció, els frens ceràmics PCCB, el sistema d’elevació de l’eix davanter, les diferents variants de seients disponibles, el paquet Chrono i els diferents equips d’àudio.

Cronògraf exclusiu

El departament Porsche Design ofereix un rellotge molt especial per als clients del 911 GT3 amb el pack Touring. Es tracta d’un cronògraf amb funció flyback, el rotor del qual evoca el disseny de les llandes del cotxe. Està disponible en sis versions que es corresponen amb les diferents configuracions del 911. El bisell de l’esfera en gris àgata metal·litzat hereta aquest color de la carrosseria del cotxe. L’esfera presenta un acabat en negre mat, mentre que les manetes lluminoses en groc combinen amb el color del compta-revolucions.

La corretja del rellotge està feta amb el mateix cuir emprat en els interiors del cotxe i inclou el gravat “GT3”, a més d’una costura decorativa amb el mateix fil negre que s’utilitza com a element de contrast en l’interior de l’esportiu.

Aquest cronògraf és una peça reservada exclusivament per als propietaris d’aquest model amb aquest acabat.

Experiència en competició

Porsche ha transferit a aquest cotxe gran part de la seva tecnologia de competició. Això ha fet que aquest model de producció en sèrie inclogui molts elements d’alt rendiment. Per exemple, la suspensió davantera independent de doble forquilla i el difusor posterior provenen del 911 RSR GT. Per altra banda, el motor bóxer de sis cilindres de 4.0 litres i 510 CV (375 kW), deriva del que utilitza el 911 GT3 R.

Musculós sense guanyar pes

Malgrat comptar amb una carrosseria eixamplada, amb un tamany més gran de rodes i de molta tecnologia addicional, el nou GT3 no ha guanyat en pes, situant la bàscula en la mateixa xifra que el seu predecessor: 1.418 kg amb la caixa del canvi manual i 17 kg més amb el canvi PDK, és a dir, 1.435 quilograms en total.

El capó de plàstic reforçat amb fibra de carboni, les finestretes de vidre lleuger, les llandes d’aliatge forjades o el lleuger sistema d’escapaments, han contribuït notablement per aconseguir mantenir aquest pes.

Genètica 100% racing

Sigui com sigui, la genètica de competició de Porsche està igualment  present en cada centímetre d’aquest acabat del nou 911 GT3.

En aquest sentit, el conductor disposa per primera vegada d’una visual específica per a circuit de la instrumentació. Només cal prémer un botó perquè les pantalles digitals situades a esquerra i dreta del compta-revolucions central redueixen la seva informació a l’essencial: pressió de pneumàtics i d’oli, temperatura de l’oli i del refrigerant i nivell de combustible, res més!. Per fer-ho n’hi ha prou amb accionar el bot d’accés ràpid que facilita el canvi entre els modes de conducció: Normal, Sport i Track.

Dades finals:

El consum combinat de combustible se situa entre els 13,3 i els 12,4 litres als 100. Les emissions combinades de CO₂ estan situades entre els 304 i els 283 g/km.

Els valors de consum i emissions de CO2 estan determinats d’acord amb el nou sistema d’homologació Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP o Procediment de Proves Mundial Harmonitzat per a Vehicles Lleugers).

Kars Automòbils, on ja tenen alguna unitat en cartera, us proposa el nou Porsche 911 GT3 Touring package a partir dels 150 mil euros. En tot cas, millor que us adreceu directament al seu centre per tal de conèixer tots els detalls, així com els plaços d’entrega. 

Video de presentació

Si una imatge val més que mil paraules, un vídeo segur que valdrà molt més que mil imatges, així que acabarem aquest reportatge amb aquest vídeo dels de Porsche.

———

Per a d’altres entrades de la secció Premium Cars, podeu fer clic en aquesta enllaç directe o també o podeu accedir des del menú superior del blog.

Fotos: Porsche