PORSCHE MISSION E: QUASI LLEST

Presentat a Ginebra, arribarà cap al 2020

El Porsche Mission E,  el nou i tecnològic esportiu de quatre places 100% elèctric de BMW va mostrar-se al saló de Ginebra (Geneva Motorshow) i si tot segueix com està previst, arribarà definitivament al mercat en uns tres anys.

Serà un rival important per als de Tesla, de fet, serà el seu rival i de qualsevol que vulgui situar-se en el Top dins del segment de vehicles d’alta gamma de propulsió elèctrica.

 La versió de producció d’aquest model superarà els 500 quilòmetres d’autonomia. Amb 600 CV de potència, accelerarà de 0 a 100 km/h en menys de 3,5 segons i serà capaç de recarregar les seves bateries al 80% en només 15 minuts.

De fet acumularà 100 quilòmetres d’autonomia cada quatre minuts que estigui endollat. Per tant necessitarà un temps de recàrrega de només 16 minuts per assolir el 80%, xifra que li permetrà recòrrer uns 400 quilòmetres i de 20 per assegurar aquests 500 quilòmetres totals.

Un gran rival en la lluita dins del segment

Així d’agosarats són els registres que avancen des de Porsche i ni Tesla ni cap altre fabricant, avui per avui, pot anunciar aquestes dades pel que fa a recàrrega.

De fet, el tema de la recàrrega ultra ràpida és el major repte en el qual es troben els de Porsche en aquest trams final d’investigació, ja que cal cuadrar-ho tot amb una xarxa de carregadors a l’altura, ja que per aconseguir aquest rendiment tan acotat en el temps, és necessari un carregador de 150 kW i 800 volts.

El Porsche Mission E utilitza dos motors sincrònics d’imant permanent (PSM) que li permeten oferir els 600 CV de potència. Amb tota aquesta potència disponible de manera gairebé de cop, el Mission E té una capacitat d’acceleració que li permet pujar de 0 a 100 km/h en només 3,5 segons, seguint fins els 200 km/h en 12 segons en total.

El Mission E transmet tota aquesta potència gràcies a un sistema de tracció integral combinat amb el sistema ‘Porsche Torque Vectoring’ que s’encarrega de distribuir la força de forma individual a cada roda.

Però la gran virtut del Mission E és la seva autonomia, el temps de recàrrega que necessitarà i com afectarà tot aixó al dinamisme i equilibri global del Mission E.

Geometria estratègica

Les bateries s’han situat en llocs estratègics del xassís per aconseguir una distribució òptima del pes i un centre de gravetat el més baix possible.

Un altre factor decisiu a l’hora de computar el pes final d’aquest model recau en la carrosseria, que a l’estar fabricada en alumini, acer i plàstics reforçats amb fibres de carboni, és relativament lleugera, donat el tamany total del cotxe.

El Porsche Mission E concept utilitza una llandes de carboni de 21 polzades en la part davantera i de 22 en la posterior.

El frontal té la típica imatge de fletxa clàssica de Porsche inspirada en el 918 Spider.

El Mission E utilitza els nous fars LED Matrix.

Una característica més del seu disseny la trobem en el fet que el Mission E no té pilar B, fet gràcies al qual l’ADN d’aquest model és el d’un cupè pur.

Un interior futurista i tecnològic

La cabina aposta per una arquitectura neta, molt visual i extremadament ordenada. Ofereix espai suficient per allotjar a quatre persones sense problemes, sobretot per no tenir el típic túnel de transmissió que tant d’espai ocupa.

Els comandaments de control s’han configurat perquè el conductor pugui actuar de forma ràpida i intuïtiva. El quadre d’instruments està format per cinc rellotges amb la característica forma rodona de la marca, un dels signes d’identitat més reconeixibles de qualsevol Porsche . Utilitzen tecnologia OLED i estan assignats a les funcions: «Connected Car», «Performance», «Drive», «Energie» i «Sport Chrono».

A més, ofereix el nou sistema «Eye-Tracking», que mitjançant el reconeixement ocular i per mitjà d’una càmera, pot reconèixer l’instrumentació que estigui mirant el conductor.

En el quadre de comandament destaca la nova pantalla holográfica que s’estén fins a la zona de l’acompanyant.

Des d’aquest punt es controlen totes les funcions multimèdia, de navegació o el clima interior, mentre que des de la pantalla de la consola central (de tipus tableta), es controlen la resta de funcions addicionals.

El 2020 no queda tan lluny

Encara que encara queda lluny la seva arribada, o potser no tant, segons es miri, ja se sap que la producció podrà arribar a les 20.000 unitats anuals, amb el que queda clar que les expectatives de la marca, són més que importants a nivell de vendes.

El que està clar és que la hegemonia de Tesla en aquest segment tan nou no podia durar molt. Entre altres fabricants, que n’hi ha, el Mission E és el primer model que sorgeix per fer front cara a cara a la factoria d’Elon Musk, tant a nivell conceptual com a nivell tecnològic i de rendiment.

I és que el primer cotxe elèctric d’alta tecnologia de la prestigiosa marca alemanya no ha tardat perquè sí.  S’estava preparant de valent per aparèixer amb la notorietat que una marca com ara Porsche es mereix.

LLegit el llegit, el cert és que sembla que ho estan aconseguint amb escreix!

El Misión E està previst que arribi al mercat a partir de 2020. Ja falta por. Mirem-m’ho així

Fotos: porsche