, ,

Porsche Taycan Cross Turismo: l’esportiu d’esportistes

El Porsche Taycan Cross Turismo, a més de versàtil, robust o d’estar preparat per poder superar tota mena d’aventures, és un CUV que combina dinamisme, esportivitat, polivalència i confort, amb el màxim d’espai interior, així és el nou Taycan d’aventura

De prototip a model de sèrie

Porsche va presentar per primera vegada el concept Mission E Cross Turisme (model del què deriva el Taycan Cross) en el Saló de l’Automòbil de Ginebra de 2018.

Aquell prototip es caracteritzava per combinar un disseny molt esportiu combinat amb elements de naturalesa offroad.

Gràcies a l’excel·lent crítica que van obtenir, al mes d’octubre d’aquell mateix any el Consell de Direcció de Porsche AG va aprovar la seva fabricació en sèrie. En aquells moments, fins i tot el Taycan estandart estava encara en fase de desenvolupament.

Un familiar agosarat

El frontal pla, els passos de roda molt marcats i la línia descendent cap a la part posterior de sostre donen al conjunt un aspecte de familiar esportiu, modern i molt agosarat. I és que des del primer cop d’ull, el disseny del nou Porsche Taycan Cross Turismo desvetlla l’inconfusible ADN 911. Això sí, els fars i les preses d’aire verticals l’identifiquen inequívocament com a un Taycan.

El seu primer CUV

El cert és que el segon esportiu elèctric de la factoria de Zuffenhausen és un esportiu diferent a tots el que ha presentat Porsche fins ara, doncs quest és el seu primer Cross Utility Vehicle (CUV). Amb cinc portes, el nou CUV alemany conjuga a la perfecció la dinàmica típica de Porsche amb les qualitats offroad que ofereix el seu xassís d’alta tecnologia.

Segons Stefan Weckbach, Vicepresident de la Gamma Taycan, El Cross Turismo és el complement perfecte per a la família Taycan. És un cotxe molt versàtil i malgrat la seva robustesa, és gairebé tan esportiu com ho és la berlina”.

Aventura pels Quattro costats

Una de les prioritats a l’hora de dissenyar-lo passava per fer-lo apte per poder dur qualsevol tipus d’equipatge esportiu, com ara un equip de busseig, de golf, de surf o d’esquí, més -lògicament- l’equipatge personal. Per això, els enginyers van cuidar molt aquest aspecte, projectant un maleter d’allò més ampli i còmode de cara a la càrrega.

Abatent el respatller dels seients posteriors, el Taycan Cross Turismo assoleix  una capacitat de càrrega de gairebé 1.200 litres.

Un esportiu per a l’esport

Més enllà de poder carregar tots els estris al maleter, hi ha esports que requereixen desplaçaments que poden ser una mica complicats a nivell d’accesos. En aquest sentit, el nou Taycan Cross Turismo ve preparat per poder afrontar tot tipus de recorreguts gràcies a una sèrie d’elements, com la tracció integral, la suspensió pneumàtica i la bateria Performance Plus. Tot plegat situa aquest model com un veritable esportiu preparat per a l’aventura.

Kit porta-bicis

Parlant de versatilitat de cara als esports. El cotxe ve equipat amb una solució específica per als amants del ciclisme. I és que en el punt en el qual hi hauria les sortides dels escapaments (ens referim als extrems de la part posterior) hi ha una estructura en la qual es poden muntar dos riells per allotjar un suport porta-bicicletes de tres unitats.

Imaginem que a partir d’aquesta estructura, poc a poc hi haurà altres accessoris disponibles per poder dur, per exemple, esquís o taules de surf.

Mode Gravel

Un altre dels elements imprescindibles per poder arribar on calgui, el tenim en el mode de conducció ‘Gravel’. Aquest mode ha estat concebut per rodar en superfícies inestables o amb poca adherència, quelcom molt habitual quan es circula per pistes no asfaltades.

Pack Offroad

Per altra banda, amb el paquet de disseny opcional ‘Offroad’, el cotxe assoleix una altura addicional lliure de 30 mil·límetres.

Quan la velocitat augmenta, el sistema entén que el paviment és bo i fa que el xassís baixi automàticament per augmentar l’eficiència aerodinàmica i el rendiment del cotxe.

Germans bessons

Tot i ser lleugerament més alt, en amplada i llargada el Taycan Cross Turismo és igual que la berlina estandart de la què deriva, En termes de potència passa el mateix, doncs ambdos acabats generen fins a 1,2 g d’’acceleració des d’aturat. El 0 a 100 km/h està xifrat en 3,0 segons.

Tot i ser un vehicle preparat per poder superar situacions complicades a nivell orogràfic, el seu centre de gravetat és notablement baix. Això és així perquè la bateria Performance Plus està col·locada en la part inferior del xassís.

761 CV de potència combinada

Els dos motors elèctrics dels eixos davanter i posterior disposen de màquines síncrones d’imants permanents. En conjunt lliuren una potència de fins a 560 kW , l’equivalent a 761 CV.

Com a bon Taycan, el Cross Turismo també presenta un tret distintiu d’aquest model. Sota la banda de llum de la part posterior hi ha les set lletres de l’anagrama de la marca aplicades amb un disseny tridimensional .

———

Si voleu seguir altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho accedint des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.

Fotos: Porsche Media