PRESENTACIÓ 2018 DE XAVI CARDELÚS: FENT PASSES DE GEGANT

El passat dia 3 d’abril, Xavi Cardelús i l’equip Stylobike van presentar als medis de comunicació del país el seu projecte esportiu de cara a la temporada 2018, que a més, inclou una gran notícia, la renovació recent signada entre ambdues parts i per un nou periode de dos anys.

Cardelús minuts abans de fer la roda de premsa

La presentació –que va tenir lloc a La Borda Pairal d’Andorra la Vella- medis de premsa al marge, va comptar entre altres assistents, amb representants de la Federació Motociclista d’Andorra encapçalats per la Sra. Gallego, la presidenta de l’entitat federativa.

Cardelús responent als diferents mitjans convocats

Abans del dinar, tant el jove pilot, acompanyat pel seu pare, com el propietari de l’equip, Valeriano Rodríguez van donar tot tipus d’informacions i detalls de la planificació de la temporada esportiva recentment encetada a Estoril amb la disputa de la primera cursa del Moto2 European Championship de la temporada, Però també del futur del pilot a mig termini.

En aquest sentit i respecte de la programació prevista pel Team, la gran novetat és que, a més de l’Europeu, Xavi Cardelús prendrà part en 10 curses del Campionat del Món de Moto2 amb 10 wild-cards que pràcticament ja té confirmades gràcies a les gestions d’Avintia Team.

De fet, el proper 6 de maig debutarà a Jerez en el Mundial amb la primera.

En aquest sentit, Cardelús, que tot just ha fet 19 anys, es mostrava molt il·lusionat amb aquest gran projecte:

“Poder participar en 10 curses del Campionat del Món és un gran pas i una gran oportunitat. També és conseqüencia de que poc a poc les coses van sortint i que l’esforç -com sempre em diu Valeriano- té sempre el seu fruit. Impressiona molt ja que competiré amb els millors! Sigui com sigui, serà la millor forma per donar-me a conèixer, per poder consolidar-me com a pilot del mundial i per seguir creixent en l’europeu”

I és que certament a Estoril ja va poder demostrar que enguany, el pilot a madras esportivament:

A Estoril vam poder demostrar que estem entre els favorits, però s’ha de seguir treballant de valent per aconseguir fer les coses com s’han de fer, pas a pas i amb fermesa.

Valeriano Rodriguez, propietari de l’equip i amb un curriculum a les esquenes ple d’èxits mundialistes, porta ja quasi 30 anys treballant amb equips de primera.

Ha obtingut entre altres resultats, dos Campionats del Món amb Jorge Lorenzo i un tercer amb Hiroshi Aoyama en 250. En preguntar-li respecte d’aquest nou acord amb Cardelús comentava:

“Tal i com vam veure a Estoril, en Xavi ha fet un pas important en el seu creixement com a pilot. Més enllà d’això, jo que el conec be, puc dir que les coses s’están fent com esperava i ell està responent molt be. S’estàn reunint tots els factors necessaris per arribar a bon port, dedicación plena, talent, esforç i a més el recolzment que suposa l’experiència que acumulem en l’equip. Tinc plena confiança que si seguim així, les recompenses arribaran”

Valeriano Rodriguez també va poder dedicar uns minuts per atendre el diferents medis de premsa desplaçats a la Borda Pairal.

Respecte de la possibilitat de que Cardelús pugui participar en diferents curses del Campionat del Món Rodriguez afegia:

“La participació en 10 curses del Campionat del Món suposa un gran repte que l’ha d’ajudar a crèixer com a pilot en l’entorn de l’elit mundial. Des de Stylobike estem absolutament volcats i compromesos amb ell igual que ell ho està amb l’equip. És un noi molt treballador i està al cent per cent. Estem segurs que els resultats arribaran perquè s’està fent un gran treball”.

En referència a si està preparat per fer el salt definitiu al Mundial de Moto2 o inclús a MotoGP, Valeriano Rodriguez comentava que

En Xavi té qualitats molt destacables i potencialment interessants. En aquest esport però, s’han de tenir els peus a terra i treballar molt.

Entre els diferents convidats, enfront i d’esquerra a dreta,  Natàlia Gallego, de l’FMA, Xavier Cardelús, pare i fill i Valeriano Rodriguez.

El seu pare, Campió d’Europa en 250 l’any 1987, més enllà de ser el seu pare, és el seu millor amic, company, assesor i el millor exemple a seguir.

Sempre al costat del seu fill, també va destacar el gran canvi que ha vist en el seu pilotatge, però també en la seva actitut:

“Ha fet un canvi molt important i demostra haver evolucionat molt dins i fora de la pista. D’un any aquí és un altre pilot i es veu d’una hora lluny!. Tot i ser tan jove ha madurat molt.  És per això que li han renovat el contracte i que té davant seu aquests grans reptes”.

La qüestió és que allò que diu “qui la persegueix, l’aconsegueix” quadra a la perfecció per definir aquesta promesa del motociclisme. I no pel fet de ser fill de tot un campió d’Europa, aixó en realitat implica molta més pressió del que la gent pugui pensar, és per l’esforç, dedicació, perseverància i humiltat amb que aquest jove pilot de tot just 19 anys porta demostrant des de que va pujar-se en una moto per primera vegada.