Presentació oficial del primer taxi d’Andorra 100% elèctric

Avui, dimarts 13 de juliol, ha tingut lloc l’entrega simbòlica de les claus del primer taxi d’Andorra 100% elèctric, concretament un Tesla Model 3.

A l’acte, que ha tingut lloc a la seu central de Seuwagen, han assistint Josep Lluis Pujol, director d’Empresa, Comerç, desenvolupament industrial i Transport, Èric Bartolomé, Secretari d’Estat d’Economia, Jamal Malki, propietari del vehicle i els màxims responsables de Seuwagen, Francesca Ruiz i Carles Porté.

En referència quina ha estat la motivació que l’ha fet decidir-se per adquirir un vehicle elèctric, en Jamal Malik ens comentava que “com a professional del taxi m’he decidit a donar aquest pas perquè tot i que la inversió és superior a la d’un vehicle tradicional, les despeses de manteniment i lògicament l’estalvi de combustible ho fan molt interessant.”

A més, Malik, considera que “tal i com està evolucionant el món de l’automòbil, de la mateixa forma que els particulars estan fent poc a poc el canvi envers vehicles més sostenibles, els taxistes també hem d’aportar el nostre granet de sorra, i més sent professionals que voltem tot el dia amb el cotxe

Respecte de la repercussió que ha tingut entre companys de professió i clients, ens comentava que ho ha notat molt amb els clients, sobretot turistes, doncs tots valoren molt positivament que hi hagi un taxi elèctric i més sent un Tesla. De fet, segons el professional del taxi “hi ha clients que des que l’han utilitzat, ens han trucat expressament perquè sigui jo qui els vagi a buscar

El canvi és cosa de tots

Per la seva banda, el Secretari d’Estat d’Economia, el Sr. Èric Bartolomé, ha valorat molt positivament que hi hagi una primera unitat de taxi 100% elèctrica. Segons Bartolomé “tot és començar i depèn de tots poder assolir les fites de transformació del parc automobilístic del país. En aquest sentit, els taxis són indubtablement una peça important dins d’aquest procés de transformació”

Respecte del parc de vehicles que depenen de l’administració, el Secretari d’Estat d’Economia comentava que “la intenció que hi ha des de Govern també passa per anar remplaçant mica en mica les flotes de serveis cap a vehicles sostenibles

En referència al Pla Engega 2021, Bartolomé ha comentat que “la partida de 750 mil euros corresponent en aquest any s’ha exhaurit en pocs mesos. Aquest fet ens demostra que la societat del país, com cada any, segueix responent molt bé

Tot i que les ajudes del Pla Engega són tant per a particulars, com col·lectius o professionals, a la pregunta de si podrien dur-se accions específicament enfocades envers els professionals, com ara el gremi de taxistes, Bartolomé ha comentat que “sempre estem oberts a estudiar noves fòrmules si aquestes han de servir per poder accelerar el procés trasnformació del parc automobilístic del país”

Un cop feta la presentació, en Jamal ha mostrat als presents les particularitats del nou taxi, un Tesla Model 3 Dual Motor, és a dir, de tracció integral, un taxi que des d’avui, oficialment, s’afegeix a la flota de taxis d’Andorra com la primera unitat 100% elèctrica.

———

Per a més reportatges aneu a la secció que trobareu en el desplegable de la part superior del blog, o feu clic directament en aquest enllaç.