,

PROBLEMES AMB EL SWIFT LIMITEN A VINYES A L’ADEJE

Les conegudes com Les Illes Afortunades no han estat favorables per els interessos de Joan Vinyes i Jordi Mercader. A Tenerife, en el marc del Ral·lie de Adeje, les excel·lents sensacions inicials que van tenir van durar molt poc, en concret fins a la meitat del primer pas per Santiago del Teide.

A partir d’aquest pas i de manera inexplicable, la resposta del Swift R+ va deixar de ser l’esperada, fet que va influir irremeiablement en els cronos de l’equip Suzuki Motor Ibèrica.

Malgrat les dificultats, van aconseguir arribar al parc tancat final d’Adeje en la 2a posició de la categoria N5 i en la 8a plaça de la classificació absoluta.

Shakedown – Qualificació:

El test amb el vehicle de competició havia de servir per passar pàgina quant a l’incident de l’Illes Canàries. En aquest sentit l’objectiu es va complir amb escreix. 

En les diferents pujades lliures, Vinyes-Mercader van fer diferents proves en els reglatges del Swift per intentar completar la màniga de classificació entre els millors.

Dit i fet,  amb un pilotatge molt efectiu Vinyes va aconseguir la segona plaça amb un crono de 2’05”508, solament superat per l’R5 de l’actual campió espanyol de l’especialitat, Ivan Ares.

“Començar d’aquesta manera sempre ajuda, sobretot venint d’on veníem. Hem fet una bona qualificació i el Swift està en la seva millor versió. De tota manera acabem de començar i el tram del shakedown no té massa a veure amb el que ens trobarem aquesta tarda”.

1a. Etapa: Adeje, Santiago del Teide i Guia de Isora.

Les bones sensacions van durar poc per a Vinyes-Mercader. La primera especial es va desenvolupar en condicions normals i van situar-se just per darrere dels R5 que van sortir a per totes. 

A partir d’aquest instant tot va canviar. A Santiago del Teide una virolla va ser l’inici de la pèrdua del bon “feeling” amb el Swift. 

Després del pas per la primera assistència de l’etapa (20’), els esforços de l’equip es van centrar en el diferencial posterior, però la situació no va millorar. 

Al final de la jornada Vinyes-Mercader van acabar situats en la 2a posició de la N5 (8a absoluta), a gairebé 1’ dels seus companys d’equip, Pardo-Pérez, que els precedien en ambdues classificacions.

Al final d’aquesta primera etapa la impotència estava reflectida en els rostres de Vinyes-Mercader. El problema semblava ser de diferencial, fet que feia impossible pensar en reparar donat que amb assistències de 20’ no hi ha prou temps per poder fer-ho sense penalitzar. 

Davant d’aquesta situació, van fer tot el possible, fet que va suposar-los perdre molt de temps.

L’objectiu ja no podia ser cap altre que arribar al parc tancat intentant mantenir la posició. Aconseguir-ho ja seria un éxit.

2a. Etapa: Arona-Vilaflor-San Miguel, Granadilla, Arico-Fasnia i Kàrting Adeje.

La recta final de la prova no va donar cap sorpresa a Vinyes-Mercader. Van poder completar les dues passades pels trams esmentats a un ritme inferior al desitjat, però tot i això, van aconseguir sumar punts per als diferents campionats al poder situar el seu Suzuki Swift R+ al parc tancat de la plaça d’Espanya d’Adeje.

En acabar, les sensacions eren contradictòries al pilot andorrà. 

“Vam començar a un excel·lent ritme i les primeres sensacions van ser excel·lents. Després sense saber el perquè tot es s’ha torçat i hem hagut d’acabat com hem pogut. El món de les carreres és així.  En tot cas haig d’agrair l’esforç de tot l’equip perquè les coses sortissin bé. Estic convençut que en tres setmanes a Ourense tot anirà millor”.

Classificació absoluta del 28 Ral·li vila d’Adeje (Campionat d’Espanya)

1. -Suarez-Carrera (Hyundai i20 R5), 1h29’00”2,  

2.-Ares-Pintor (Hyundai  i20 R5) a 0’02”9,

3.-Fuster-Aviñó (Ford Fiesta R5) a 0’28”5, 

4.-Pernía-Peñate (Hyundai i20 R5) a 0’56”7, 

8.-Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 4’17”

El CERA deixa les Illes Canàries per. Desplaçar-se a Galícia, on els dies 8 i 9 de juny arribarà la primera cita del 51è Ral·li d’Orense – Orense Termal.

 

Info/Fotos: Fotoesport