,

MONTELLÀ A TOCAR DEL PODI A ESTEPONA

Els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra van tenir un debut complicat en la 11a Pujada Estepona Peñas Blancas (Màlaga), prova inicial del Campionat d’Espanya de Muntanya 2019.

Tant Edgar Montellà, com Gerard de la Casa, no van poder complir amb els propòsits marcats ja en la 1a jornada. El primer a causa d’un toc. El segon, per problemes mecànics.

En la continuació, Montellà va poder minimitzar els efectes de la topada. El pilot va poder completar les dues pujades restants, lluitant per un lloc en el podi de la Categoria II de la prova.

De la Casa però, no va poder defensar el triomf aconseguit en aquest mateix escenari la temporada passada.

La prova organitzada per RS-Sport continuarà sent un dels recorreguts més llargs del CEM. Els seus 7.600km, amb canvis de ritme constants, van ser tot un repte per els participants.

L’escenari de la prova va ser l’habitual, la carretera MA-8301. La sortida era des de la localitat malaguenya i l’arribada en el punt quilomètric 7,470.

Categoria II (CM-Promoció)

Edgar Montellà (Speedcar GT-R) va tenir un inici esperançador a Estepona. I és que en les dues pujades d’entrenaments va aconseguir la 2a posició, entrant per darrere del campió 2018 de la categoria, Garikoitz Flores.

Indubtablement el toc va ser el que va trencar la progressió del pilot. De fet, i per això, va estar a punt de quedar-se fora de la prova.

Afortunadament l’equip EM Motorsport va aprofitar el marge de temps que hi havia fins a la següent mànega d’entrenaments (diumenge matí). Van poder reparar l’Speedcar i per això van poder seguir competint en les dues mànigues vàlides. Havíen d’intentar assolir un lloc en la classificació final.

Al final, malgrat perdre el podi en l’últim sospir de la tercera pujada, Montellà va acabar satisfet de com va anar la seva visita a Estepona.

“Vam començar bé, però el toc en la primera pujada de carrera va trencar els plans previstos. Per sort vam poder arreglar la nostra mecànica i seguir en competició durant la segona jornada.

Estic convençut que en condicions normals hauríem estat més propers dels líders, però tenint en compte el succeït, marxem satisfets. Hem pogut sumar els primers punts de la temporada”

CategoriaTurismes

Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) va iniciar la seva segona participació a Estepona de manera espectacular.

El duel amb el gran favorit, el pilot andalús Humberto Janssens, prometia ser l’atracció del cap de setmana.

En la màniga inicial d’entrenaments, amb 3” d’avantatge respecte a Janssens, De la Casa va ser el més ràpid.

En la segona, les posicions es van invertir entre tots dos pilots, aquest cop a favor de l’andalús.

En la primera pujada vàlida per a la classificació final, l’única referència la podem trobar en el temps intermedi.

De la Casa (1′ 49″771) va superar el seu rival per 1 dècima, però malauradament no va poder travessar la línia d’arribada. El motor del Subaru va dir prou i tot va acabar.

Així doncs, el pilot de Gedith Center va donar per acabada la seva participació a l’Estepona Peñas Blancas 2019, abans de finalitzar la primera jornada.

“Una llàstima. Estic convençut que teníem potencial per lluitar pel triomf. Va quedar prou demostrat en les pujades d’entrenaments. Per poder guanyar l’Humberto cal córrer molt, i estàvem preparats. El problema de motor ens va obligar a abandonar en la primera pujada, però el més greu va ser que no tenia una solució d’urgència. Per això ja no vam poder competir en les pujades restants”

Superada la primera cita del CEM 2019, els equips participants ja pensen a posar les seves mecàniques a punt per competir a Ubrique (Cadis). Serà la XXIV Pujada Ubrique – Benaocaz, que es correrà els dies 27 i 28 d’Abril.

Font: Francesc Pino