QUANT: ESCAC AL PETROLI

https://goo.gl/images/pjRQRz

El Quant E en sessió fotogràfica al port de Mònaco

El Quant, també conegut com a Quant E o Quant 48Volt, és un esportiu de gairebé sis metres cent per cent elèctric.

Té capacitat per portar fins a quatre passatgers, totes en seients individuals. Però aquests detalls no són els que van fer que fos notícia, fa ja tres anys.

Aigua salada

La gran particularitat d’aquest cotxe és que s’alimenta mitjançant una nova tecnologia que trenca amb tots els principis coneguts. La gran notícia va ser que aquest cotxe fa servir una tecnologia que utilitza un combustible revolucionari, l’aigua salada.

A més, és fins a cinc vegades més eficient tecnològicament que els vehicles amb acumuladors tradicionals.

Ginebra 2016

Per tots aquests motius, la companyia nanoFlowcell, responsable d’aquesta tecnologia anomenada amb el mateix nom, juntament amb Koenigsegg, van sorprendre l’any 2016 al món sencer amb aquest cupé urbà. Va ser al Saló internacional de Ginebra.

www. nanoflowcell.com

Molt proper a l’E, el Quant F és espectacular en disseny.

Escac al petroli

Per tant, tot i ja no sent novetat, aprofitem que està més a punt que mai, per tornar a parlar-ne. Esmentar també que de de 2016, hi ha dues variants més que completarien la gamma d’opcions d’aquesta innovadora i controvertida companyia. I és que amb aquesta tecnologia la indústria hauria de posar definitivament en escac i mat als “intocables” del petroli.

1000km

Per acabar-ho d’adobar, aquest prototip assegura uns 1000km d’autonomia. Això és així gràcies al rendiment de la seva bateria de flux, formada per un electròlit aquós amb una gran capacitat de magatzematge d’energia.

I és que el gran “que” d’aquest cotxe està a la pròpia tecnologia de cèl·lules de flux que han desenvolupat les de nanoFlowcell. 

www.nanoflowcell.com

El Quant F en una de les proves de circulació.

En lloc de basar-se en l’hidrogen i l’oxigen com passa amb les piles de combustible convencionals, Aquesta tecnologia es basa en un líquid iònic amb una càrrega positiva i un altre amb càrrega negativa. Tots dos s’emmagatzemen en dos tancs de 175 litres cadascún. Així doncs, el sistema disposa d’un total de 350 litres. 

La tecnologia nanoFlowcell® aconsegueix una densitat energètica d’uns 600 W/Kg per litre, amb una eficiència superior al 80%.

Un altre gran avantatge és que a diferència dels combustibles tradicionals, el líquid iònic no és perillós, atès que és bàsicament aigua. Per tant, no és ni inflamable ni tòxic.

 

3 models

La gran notícia des que es va donar a conèixer a Ginebra, és que el prototip ja compta amb l’autorització per poder circular pels carrers de tota Europa, i no solament amb un model,  sinó amb els tres, el Quant E, el Quantino (més petit) i el Quantino F, que ve a ser l’evolució del Quant E.

www.nanoflowcell.com

El Quantino és l’esportiu compacte de la gamma

Per tant el compte enrere respecte del petroli hauria de començar ja, per molt que pugui molestar a les grans companyies petroleres i als interessos d’uns i altres, estats inclosos, un fet que personalment ens complauria d’allò més! 

Esperem que aquesta vegada, a diferència de tantes altres, tot plegat prosperi i no aconsegueixin esvaïr aquesta interessant alternativa, fent-la desaparèixer.

Petit anàlisi

Amb una longitud de més de 5,25 metres, una amplària de 2,2 metres i una altura d’1,35 metres, el Quant presenta dues grans portes de tipus ales de gavina de ni més ni menys que 1,7 metres. Una vegada obertes, l’accés a l’interior és espectacular i molt ampli per ambdues files de seients.

L’interior presenta quatre seients individuals disposats de dos en dos, un darrere de l’altre, a l’estil dels avions de tipus jet.

www.nanoflowcell.com

L’interior, minimalista i elegant, està fet amb materials de primera i fustes nobles

La construcció del monocasc està feta a base de fibra de carboni. El seu habitacle està acabat en fustes nobles i altres materials d’alta tecnologia.

Simple i futurista

La majoria dels dispositius del cotxe s’accionen mitjançant tecnologia tàctil. El tauler i els quadres d’instruments estan situats en una gran pantalla d’1,25 de llarg i 16 centímetres d’altura.

Disposa també d’un sistema d’informació i entreteniment basat en la tecnologia d’Android. Entre d’altres funcions, destaca per poder gestionar molts paràmetres i sistemes des de fora del vehicle.

Esperem que finalment arribi a bon port i comencem poc a poc a deixar el petroli on la naturalesa va posar-lo, es a dir, en el subsòl, que segur que si està allà és per alguna cosa.

Fotos: nanoflowcell / Geneva Motorshow