,

LAND ROVER DEFENDER V8: QUE TREMOLIN ELS CAMINS!

Els de Land Rover mai abans havien pres la iniciativa d’equipar el seu propi V8 en els Defender. Ara, als pocs mesos d’haver presentat la nova generació del seu 4×4 més icònic, s’han decidit a fer el pas i el resultat, com era d’esperar, és simplement brutal! Tant és així que tot i que encara falta una mica, no es hem pogut estar de fer aquest avançament.

Acabats V8 específics

Més enllà del motor, indubtablement el més important d’aquesta nova entrega, els Defender 90 i 110 V8 presenten una sèrie d’elements diferencials que els distingeixen clarament de la resta d’acabats de la gamma.

En primer lloc hi haurà tres colors de carrosseria específics: un blanc trencat anomenat «Yulong White», un gris de to intermedi o «Carpathian Ramat» i el «Santorini Black» el negre que veieu en aquest reportatge.

A part d’aquests colors, o de les grans llandes específiques de 22 polzades amb unes enormes pinces blaves muntades en uns discos de 508 mil·límetres de diàmetre, les diferències estètiques més evidents les localitzem en elements de la part del darrere, com són els pilots, que presenten un disseny fosc, i les quatre sortides del sistema dels escapaments.

Interiors específics

Els interiors també presenten detalls molt exclusius: els seients entapissats amb cuir «Windsor Ebony», el volant, que a més d’estar equipat amb lleves de canvi cromades, presenta un disseny de quatre radis i un cèrcol central folrat amb alcántara, el pom del canvi revestit amb cuir i el sistema de infoentreteniment «Pivi Pro» amb una pantalla tàctil de 11,4 polzades, són els grans protagonistes que destaquen d’aquest interior que llueix a parts iguals en elegància i esportivitat. A més, el quadre de comandaments està tot ell acabat en un to negre, la qual cosa li dóna una personalitat molt agresiva i potent a tot l’interior.

Més enllà dels logotips, els llindars de les portes també estan il·luminats amb la inscripció V8.

V8 5.0 amb 525 CV

Sigui com sigui però, la gran novetat arriba de la mà del motor. El Defender V8 munta un propulsor V8 5.0 litres (com el que equipa l’SVR, l’acabat més esportiu de la Range Rover Sport ), però que en aquest cas arriba als 525 CV i 625 Nm de parell.

Per administrar aquestes xifres, els Defender V8 incorporen una caixa del canvi automàtica de vuit velocitats específica.

A part d’equipar en l’eix posterior un diferencial electrònic actiu, els de Land Rover també han treballat en la suspensió, que presenta un taratge específic en molles, amortidors, barres i en els silentblocks.

Destacar que el Terrain Response 2 també inclou una nova manera anomenada «Dynamic».

5,2 segons i 240 km/h

Amb tot aquest arsenal d’especificacions, el nou Defender 90 V8 puja de 0 a 100 km/h en 5,2 segons ( 5,4 en el cas del 110) i la velocitat màxima queda en 240 km/h.

És molt aviat per parlar de més detalls, començant pels preus i per la disponibilitat. En aquest sentit només podem avançar els preus difosos, no confirmats, de cara al Regne Unit. En principi, el Defender V8 90 rondaria els 114.000 euros, mentre que el V8 110 estaria als voltants dels 118 mil.

Properament més informació

En tot cas, a la que des de Cars Pyrénées, concessionari oficial Land Rover per a Andorra, ens donin la informació definitiva, us en farem un segon reportatge en el què entrarem molt més a fons. Fins llavors, us deixem amb aquest vídeo promocional de la casa.

Fotos / Vídeo: Land Rover

Més novetats de recent o propera aparació les trobareu a la secció: Novetats – Cotxes, o accedint des d’aquest enllaç