,

TRIOMF ABSOLUT DE PLAUS I DOBLETS PER A DE LA CASA I MONTELLÀ A ALP

El passat cap de setmana del 13 i 14 de juliol va tenir lloc la IX Pujada a Alp, prova organitzada per l’Escuderia Cerdanya Racing. La prova va ser vàlida per als Campionats d’Espanya (CEM) i el de Catalunya de l’especialitat (CCM).

Van ser nou els pilots de l’ACA Esport que van desplaçar-se a la localitat gironina per a disputar la prova. Dels nou, sis ho van fer al volant dels denominats CM, 2 entre els Turismes i un en la categoria Legend. Els Legend van disputar la pujada en mode exhibició.

Entre el triomf absolut de Plaus i els dobles podis de De la Casa i Montellà, la participació andorrana va tornar a ser mês que notable.

Doble participació

Els pilots que formen part del Programa de Joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raül Ferré i Edgar Montellà (CM), a més de Gerard de la Casa (Turisme), es van inscriure en tots dos campionats. En conseqüència els seus cronos quedaven registrats en les dues classificacions.

En aquesta ocasió una de freda i una de calenta per als pilots de l’ACA Esport. Mentre Montellà tancava la seva participació a Alp amb una 3a posició en el (CEM) i un 2n lloc en el CCM, i De la Casa signava dos 2ns llocs en les classificacions de tots dos campionats.

Ferré solament va aconseguir acabar una de les tres pujades programades i quedava fora de totes dues classificacions.

Ramón Plaus

Triomf Absolut de Plaus

En referència als pilots que només es van inscriure al certamen català (CCM), destacar el triomf absolut de l’incombustible Ramón Plaus.

Els seus companys en la categoria CM, Felipe Brandao, Delfín Morgado i Manel Guiral van complir amb els objectius que s’havien marcat en una prova tan exigent com la d’Alp.

Guiral, després de completar la seva segona prova al volant d’un CM comentava que estava en “ple període d’adaptació, ja que un CM és un vehicle molt diferent als que havia pilotat fins ara”

Eduard Andueza

Andueza guanya en Històrics

Eduard Andueza (Citroën AX) va ser el vencedor entre els històrics a més de situar-se en el top10 de la classificació absoluta de Turismes.

En aquesta ocasió es va afegir a la llista de pilots andorrans Joan Vinyes. Al volant del seu històric BMW 528 va participar en les mànegues d’exhibició que van protagonitzar alguns vehicles, molts d’ells protagonistes en èpoques passades d’aquesta especialitat.

L’andorrà ens va fer aquest comentari en finalitzar l’esdeveniment:

“M’ho he passat molt bé. Tornar a competir amb el BMW 528 et deixa clar fins a quin punt han evolucionat els cotxes en els últims anys”

Joan Vinyes

6 km impecables

Els 6 km de la carretera GI-400, amb sortida en el punt quilomètric 18,400 i arribada en el 12,400 i amb un pendent mitjà del 6%, van ser els que els membres de Cerdanya Racing van deixar en perfectes condicions per què la competició es pogués desenvolupar amb normalitat.

Com és habitual en la prova d’Alp, els organitzadors també van incloure en el programa l’opció del shakedown per què els pilots que ho estimessin oportú, poguessin fer les últimes proves als seus vehicles de competició en el traçat de la prova.

Calor i pluja puntual

En aquesta edició de la prova d’Alp, la climatologia va ser protagonista i a més va tenir conseqüències directes sobres algunes de les classificacions. Amb una calor asfixiant fins al dissabte (dia 13), tothom estava pendent de si es complirien les previsions de pluja per al diumenge (dia 14).

La pluja va aparèixer just al final de la segona pujada de carrera encara que de forma irregular. Tot es va complicar abans de l’inici de la tercera pujada, alguns pilots van decidir no disputar aquesta tercera mànega.

Categoria CM-PR

Ramón Plaus es va mostrar molt regular en la Pujada Alp 2019. En la primera pujada vàlida va ser el més ràpid. Els 3’09”609 de crono el va situar aprop dels més ràpids del CEM, un campionat en el qual ell no es va inscriure.

Segons el veterà pilot andorrà, “era important començar bé, un bon registre en aquesta primera de carrera et dóna confiança de cara a la resta del cap de setmana, a més amb les previsions de pluja que hi ha per al diumenge…” 

Plaus treballant en el seu CM

Durant bona part del matí del diumenge es va mantenir l’asfalt sec malgrat que el cel va estar cada vegada més tapat.

Ramonet va aprofitar la segona pujada (primera del diumenge) per rematar el resultat. Va rebaixar el crono del dia anterior fins els 3’07”660. Amb la prova gairebé sentenciada, ens comentava  “que serà difícil que se m’escapi el triomf. De tota manera fins al final no pots estar tranquil. Que faré si plou? No pujaré, portaré el cotxe al parc tancat i s’haurà acabat” 

La pluja va arribar i Plaus va fer el que ens havia comentat.

Montellà, excel·lent

Edgar Montellà, va completar un excel·lent cap de setmana a Alp. Es va situar de manera regular en el top5 del CEM i darrere de Plaus en el català.

Així valorava la seva actuació a la localitat de la Cerdanya:

“Crec que hem fet un cap de setmana molt regular. Després de la 1a pujada ens vam situar molt a prop (1 segon i mig) de la 3a posició del CEM, amb l’afegit que vam superar alguns dels rivals que tenim per davant en el campionat. En la 2a pujada de carrera vam aconseguir el nostre millor registre i ens vam assegurar un bon resultat. En aquells instants la climatologia ja va començar a canviar”

Edgar Montellà

Ferré sense sort

Raul Ferré tenia molta confiança en la prova d’Alp, però és evident que la sort no va estar del seu costat en la cita gironina.

El pilot va tenir problemes en la primera de carrera. El Porsche de Salvans va quedar atravessat en la carretera i Ferré va haver de donar mitja volta per tornar a iniciar el recorregut. En aquest segon intent d’iniciar la primera pujada es va quedar just a l’inici amb un palier trencat.

Amb la previsió de pluja en l’horitzó la situació de Ferré era molt complicada.

En la segona de carrera l’asfalt va mantenir-se sec i el pilot de l’ACA va poder recuperar bona part del terreny perdut.

No obstant això, els bons propòsits del pilot andorrà no es van poder concretar. Va aparèixer la pluja i millorar cronos amb el traçat mullat era més que complicat.

En Raül i el seu equip van decidir no sortir en la 3a de carrera i això el va deixar fora de les classificacions de tots dos campionats.

Turismes

De la Casa manté el podi

Gerard de la Casa va desplaçar-se a Alp amb el seu Subaru Impreza WRX equipat amb el motor amb 340 cv. Gràcies en això guanyava en fiabilitat però la potència era clarament insuficient, -al menys a priori- tant per poder fer front a Lopez-Fombona (Lamborghini Huracan)  rival de l’espanyol , com als Porsche de Salvans, Gaig,… que disputen habitualment el català de l’especialitat.

Una vegada finalitzada la jornada del dissabte, Gerard es va situar en la 2a posició, tant del CEM com del CCM. En tots dos casos es veia superat clarament per Lopez-Fombona i Jordi Gaig respectivament. sense poder oferir resistència:

L’endemà va arribar la pluja, però ja era tard per les aspiracions del campió andorrà. Malgrat tot va poder mantenir les posicions de podi.

“No puc estar del tot satisfet, però crec que la prova d’Alp ha estat positiva per a nosaltres. Hem aconseguit la segona posició en totes dues classificacions i això ens confirma en les provisionals dels campionats que estem disputant aquesta temporada. Amb tot, l’objectiu continua passant per recuperar les millors prestacions del Subaru i poder lluitar en igualtat de condicions amb els nostres rivals directes”

Propera parada, Lugo

Una vegada acabada la cita d’Alp, els equips que segueixen el Campionat d’Espanya de l’especialitat (Edgar Montellà i Gerard de la Casa) tindran un mes escàs de vacances, la Subida a Chantada (Lugo) es correrà els dies 10 i 11 d’Agost. El període d’inactivitat per als habituals del Campionat de Catalunya serà més ampli. La Pujada al Farell, següent cita del certamen, es disputarà el 22 de setembre.

 

Info original: Fotoesport