,

Raül Ferré i Edgar Montellà acaben 2n i 3r respectivament a Ubrique

Raül Ferré (Silver Car CS), segon en la categoria II, i Edgar Montellà (Silver Car S3) tercer en la categoria III, han estat els dos representants de l’ACA Esport que han  completat una excel·lent actuació en la Pujada Ubrique-Benaocaz.

Altes temperature

Més enllà de la calor,que ha estat especialment intensa,  com sempre passa a Ubrique l’ambient entre els aficionats ha estat de festa.

La celebració de la Pujada Ubrique-Benaocaz no s’ha disputat en les dates habituals -normalment té lloc a finals d’abril-  i per això s’ha notat tant aquesta diferència en les temperatures que tothom ha hagut de suportar.

Categoria II.

Raül Ferré, el més ràpid en la 1a pujada

La primera jornada de competició -disputada dissabte dia 25-, es va iniciar amb les pujades d’entrenaments en les què el pilot de l’ACA Esport va poder posar en practica tota la informació que tenia al cap després de les pujades realitzades amb un cotxe regular els dies previs a la competició. I és que per a Ferré aquesta era la primera vegada que competia a Ubrique.

El pilot andorrà va completar aquesta primera jornada marcant un temps de 2’18”599, situant-se com a líder provisional de la categoria II, per davant de Javi Villa (2’21”596), un crono molt inferior al previst. Aquest fet feia pensar que l’experimentat pilot asturià potser tenia algun problema en la seva mecànica.

Raül Ferré I el seu Silver Car CS

Res més lluny! Durant les dues pujades de carrera disputades avui diumenge, el ritme marcat per Villa no l’ha pogut seguir Ferré, que s’ha situat en la segona posició del podi de la categoria.

Una vegada acabat el meeting, en Raul ens comentava que “hem tingut un problema amb un “manguito” al final, però crec que els temps han estat molt bons. Hem estat a tocar de Villa, que ha corregut moltes vegades a Ubrique”

”Estem contents de l’evolució. Estar a 1” el Vila crec que ara mateix està molt bé. De tota manera sempre vull més, així que continuarem estudiant i treballant en la mateixa línia, què al nostre entendre és la correcta”

En referència a les característiques de la pujada, el comentari de Ferré era que aquest “és probablement el traçat més tècnic, difícil i perillós en el què he corregut. Al meu entendre es pot córrer, però l’asfalt està molt delicat, sobretot per a les barquetes”

Categoria III (CM-Promoció)

Podi molt treballat de Montellà.

Per a Montellà la prova gaditana del CEM no li portava bons records. Potser per aquest motiu va posar més motivació de l’habitual.

En les tres mànegues vàlides per a la carrera Montellà va estar molt a prop de les primeres posicions de la categoria III, fent la sensació que podria llimar les dècimes que el separaven, especialment de Benito Pérez, que al final va ocupar la segona plaça.

El Silver Car S3 d’Edgar Montellà

Aquesta lluita va durar fins a l’última pujada de carrera. Així ho explicava l’Edgar al final del meeting:

“En la primera de carrera Perez ens va treure 9 dècimes, mentre que en la segona vam estar 1,5 dècimes per davant. Si haguéssim pogut rebaixar una mica més… En fi hem estat lluitant per la segona posició fins a l’últim moment i hem superat a Flores, que era un altre dels objectius a Ubrique”

Així doncs, Montellà deixa Ubrique amb un regust amarg, però molt millor que fa tres anys:

“Abans de venir aquesta era la prova en la què menys em venia de gust competir. Tal com ha anat tot me’n vaig content i sobretot convençut de que continuem millorant. Després d’aquest cap de setmana, el traçat de la Subida Ubrique-Benaocaz ja em provoca millors sensacions”

La quarta cita del Campionat d’Espanya de Muntanya es disputarà a Galícia, en concret a la carretera que conflueix entre les localitats de Montforte de Lemos i Belesar. La prova organitzada per l’Escuderia Chantada es disputarà els dies 31 de juliol i 1 d’agost.

———

Per a més notícies sobre les actuacions dels pilots andorrans en l’àmbit de l’esport  a nivell internacional, feu clic en aquest enllaç.  També podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /fotos: Fotoesport