, ,

Rècord mundial del Toyota Mirai al fer 1003 km amb un dipòsit

  • El nou Toyota Mirai és un cotxe elèctric basat en una pila de combustible de hidròegen de segona generació.
  • Al maig va endur-se el rècord mundial de distància en fer 1.003 km amb un únic dipòsit carregat d’hidrogen verd.
  • Aquest model prova una vegada més que la tecnologia basada en la pila de combustible d’hidrogen és una de les millors solucions de cara a la mobilitat de llarga distància sense emissions.
  • Després d’aconseguir el rècord, el Mirai va repostar en tan sols cinc minuts.

El passat dimecres 26 de maig va començar el viatge. Ho va fer des de ‘Hidrogenera’ a Orly (França). Hidrogenera és una estació de proveïment d’hidrògen verd de l’empresa HYSETCO. Des d’aquest punt el Mirai va recórrer amb un sol dipòsit aquests 1.003 quilòmetres sense emissions. Durant totel temps de la prova el Mirai va circular per vies públiques, tant pel sud de la capital francesa, com per les zones de Loir-et-Cher i Indre-et-Loire.

El consum mig de combustible va ser de 0,55 kg/100 km. Com a dada dir-vos que el nou Mirai pot emmagatzemar 5,6 kg d’hidrogen.

Eficiència i fàcil conducció

El nou Toyota Mirai -la pila de combustible del qual és de segona generació- ofereix un major rendiment, un disseny més elegant i una dinàmica de conducció renovada en comparació a la primera generació.

L’eficiència optimitzada del sistema de la pila de combustible, la major capacitat d’emmagatzematge d’hidrogen i una aerodinàmica molt millorada, han contribuït en aquest increment de l’autonomia. Dita autonomia està entorn dels 650 km en condicions normals de conducció. Un altre argument de gran importància el tenim en el fet que tot just es necessiten 5 minuts per omplir el dipòsit en una ‘*hidrogenera’ de 700 bars.

Per poder aconseguir els 1.003 km, els conductors van adoptar un estil de “conducció ecològica”, però sense aplicar cap tècnica especial que no sigui considerada habitual en un conductor qualsevol en condicions normals de conducció. El consum mig va ser de 0,55 kg cada 100 quilòmetres. L’autonomia restant (segons indicava el sistema del cotxe era de 9 quilòmetres

El Mirai i l’estratègia ‘Beyond Zero’

Beyond Zero.-  Com indica la seva traducció literal “Més enllà de zero”, una societat amb zero emissions no és l’objectiu final de Toyota. Només es tracta d’un pas més en el camí cap a l’electrificació de Toyota per crear un futur millor per a tots: més enllà de les emissions, de les restriccions, de les expectatives i més enllà de les barreres, moltes d’elles fàcilment superables si canviem de mentalitat i d’hàbits.

El Toyota Mirai és una clara demostració de la filosofia ‘més enllà de les emissions’. Subratlla els avantatges de la mobilitat elèctrica sense emissions. Ho fa al mateix temps que ofereix seguretat, confort, una major autonomia i una gran facilitat i rapidesa de recàrrega. A més, l’hidrogen, un recurs viable i abundant per al transport i l’emmagatzematge d’energia, representa una gran oportunitat per aconseguir crear una societat millor.

L’hidrogen pot fer realitat una mobilitat sense emissions, no solament en el transport per carretera, també en trens, embarcacions i aeronaus. Més enllà de l’Automoció també és viable en indústries, empreses i llars. En aquest sentit, Toyota dóna suport a moltes iniciatives per aconseguir democratitzar i diversificar les aplicacions de la pila de combustible.Entre aquestes hi ha aplicacions de cara a generadors elèctrics (EODev), embarcacions (Hynova), taxis i autobusos (Hype i RATP), camions (Hino) i la ciutat de l’hidrogen (Woven City) entre altres.

Un rècord de quatre

Els quatre conductors que es van proposar batre el rècord van ser Victorien Erussard, fundador i capità del vaixell Energy Observer, James Olden, enginyer de Toyota Motor Europe, Maxime le Hir, Cap de producte del Mirai, i Marie Gadd, Directora de RRPP de Toyota France, van ser els altres tres conductors.

L’Energy Observer

L’Energy Observer és el primer vaixell equipat amb una pila de combustible de Toyota. Aquest vaixell és autònom en termes d’energia. No genera emissions i serveix d’eina de comunicació i laboratori de recerca de cara a la transició energètica.

L’Energy Observer és ara també una empresa que es dedica a l’exploració i la innovació. En aquest sentit recentment va presentar ‘El París de l’hidrogen’, una fira d’exposició dedicada a les energies renovables i a l’hidrogen. Durant la fira es va il·luminar per primera vegada la Torre Eiffel a base d’hidrogen verd. Això va ser possible gràcies al generador d’hidrogen GEH2® desenvolupat per l’empresa emergent EODev, de la qual Toyota és accionista.

———

Més reportatges a la secció que trobareu al desplegable de la part superior del blog, o directament fent clic en aquest enllaç.

 

Fotos: Toyota