RENAULT 5 PROTOTYPE: ARRIBA LA ‘RENAULUTION’!

Qualsevol acció que impliqui renovació fa que qui més qui menys prengui consciència del que això significa i irremediablement s’escalfi el cap somiant què s’estarà coent. Doncs bé, tot i que de moment encara ho fa a foc lent, el que s’està coent a Renault és un model -encara conceptual-  basat en un dels seus models mítics. Ens referim a l’R5!

Sigui com sigui, si mai acabés entrant a producció de ben segur que seria un éxit. I és que només cal veure les xifres que han registrat altres models ‘renascuts’, com per exemple els Mini o els Fiat 500, o fins i tot altres models conceptuals com els Integrale o l’Alfa Romeo Giulia (per citar-ne dos) que tot i seguir al calaix dels desitjos, tothom dóna per fet que serien un éxit.

La Renaulution

El cas és que a partir de la darrera presentació del nou pla de futur de la marca, la qual van batejar molt encertadament com a «Renaulution», els francesos van presentar -entre altres- un prototip molt especial.

A l’hora de reinventar-lo, Renault ha fet seva la fòrmula que ha fet triomfar aquests revivals de darrera factura, fent un cotxe que recordi inequívocament al model al què representa, salvant les evidents diferències generacionals i tecnològics.

Per què l’R5?

Tirem mig segle enrere. El Renault 5, R5 col·loquialment parlant, va comercialitzar-se entre el 1972 i el 1985. Va ser un dels models icònics de la marca en tots els àmbits, des del purament comercial, liderant les vendes un tou d’anys, fins al de la pròpia competició. El cas és que en la història de Renault, els R5 ocupen molt episodis.

Vist l’èxit dels models que han tornat a renèixer, aquesta era una carta que els de Renault no podien deixar en el calaix. I si no que li ho diguin a Lucca de Meo, que des de fa relativament poc lidera els projectes de Renault, on precisament va treballar en els seus inicis, abans de passar per Toyota, Fiat i Grup Volkswagen. A De Meo i el seu equip de disseny els ha faltat temps per veure el potencial d’aquest model! El que ha quedat clar és que el resultat està molt encertat: ésun R5, és modern, futurista, però inconfusiblement un R5.

ADN R5

I és que el Renault 5 Prototype segueix sent un R5 en tots els aspectes, començant per les formes i components visuals. Els fars i els pilots són sempre un clar exemple d’identitat en un cotxe. En el cas del nou R5 conserven el mateix disseny i forma,  transmetent la mateixa força visual que els del model original.

Vestit d’Alpine Calberson

L’endoll de càrrega està localitzat al davant, concretament al capó. Evidentment hi ha moltes coses noves respecte del model original, i no ens referim al fet que sigui elèctric. Per exemple, el sostre és de lona i els logotips ara s’il·luminen. Més enllà d’aquesta informació poca cosa se sap. El cert és que caldrà esperar una mica més per saber-ne tota la resta de detalls, com els de potència, autonomia, equipaments o el més important: si es farà!

El que sí podem afirmar i amb això tancarem aquesta entrada, és que els colors que Renault ha triat per a aquest prototip van amb sintonia amb els que lluïen els R5 de l’època.  Els colors escollits són el groc, el negre i el vermell, els mateixos colors que lluïa en competició el Renault 5 Alpine Calberson.

Futur electrificat

Amb la «Renaulution», la marca francesa preten esdevenir una marca molt més rendible gràcies a la limitació de plataformes, a la optimització dels seus processos i a un major marge econòmic en tota la seva gamma de models.

Pel que fa a l’electrificació, segons Renault d’aquí a 5 anys pretenen liderar l’electrificació amb un mínim de 14 models elèctrics.

Esperem que finament s’atreveixin i tirin endavant amb el projecte R5. De ben segur que seria un excel·lent debut de l’anomenada Renaulation!

Per accedir a d’altres models conceptuals de darrera factura, feu clic aquí o accediu des del menú superior del blog.

Fotos: Renault