,

El 4t lloc de Montellà, millor resultat andorrà en la Pujada al FITO

La 50a Pujada Internacional al Fito 2022 va tenir com a guanyadors en les classificacions del Campionat d’Europa, a Christian Merli (Osella FA30) en la categoria II i al pilot asturià José Antonio López-Fombona (Audi RS5 DTM) en la categoria I.

En referència a les classificacions del Campionat d’Espanya (2a prova), la Categoria I també va ser per a José Antonio Lopez-Fombona i el seu impressionant Audi DTM. La categoria II se la va endur Javi Villa (BRC BR53), mentre que la categoria III la va guanyar Benito Pérez (BRC 59).

Una pujada amb 50 anys

La pujada asturiana, enguany complia el seu 50 aniversari. Per celebrar-ho, l’Escuderia SIF Motor, organitzadora de la prova, van mantenir-se fidels a tot el que fins a aquest moment ha funcionat de manera impecable en aquesta mítica pujada del calendari espanyol. Així doncs, pel que fa al traçat, van tornar a escollir la carretera AS-260, entre Arriondas i Colunga, concretament el tram comprés entre les fites quilomètriques 0,800 i 6.100. En total van ser 5.35 quilòmetres de recorregut.

Un total de 6 pujades

Dissabte (dia 14), va haver-hi dos pujades d’entrenaments i una de carrera, mentre que el diumenge es va iniciar l’activitat amb una pujada d’entrenaments, més les dues vàlides per a la classificació final. Els dos millors cronos de les tres pujades de carrera van ser els que es van sumar en el global de la classificació.

La costa del Cantàbric, que durant aquesta època de l’any acostuma a ser força plujosa, enguany va ser magnànima i va deixar que regnés un clima estiuenc molt agradable durant tot el cap de setmana.

En Turismes, de la Casa continua progressant

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va completar el Fito 2022 en la 5a. posició. La seva categoria la va dominar amb gran autoritat l’Audi RS5 DTM de José Antonio López-Fombona.

Un cop acabada la competició, el de Gedith Center ens comentava que: “amb les mecàniques que hi ha,  poder fer podi en alguna de les pujades serà molt difícil. En tot cas, continuem treballant carrera a carrera per apropar-nos als nostres rivals. La progressió continua i cada vegada estic més còmode al volant del Fiesta. De moment però, no és suficient per poder plantar cara a mecàniques tant potents amb pilots amb tanta experiència

És evident que l’andorrà no es rendeix, prova d’això és la tercera posició en la primera pujada vàlida per a la classificació:  Per un moment semblava que tornàvem a les pujades en les què amb Janssens i el seu Porsche ens jugàvem el triomf per diferències mínimes. Ara però, la situació és diferent, el pilot malagueny encara ens supera amb claredat

Com queda dit, Gerard de la Casa continuarà treballant per millorar les prestacions del cotxe. En aquest sentit, el pròxim banc de proves el tindrà a casa, concretament a la Pujada a Arinsal d’aquest proper cap de setmana (dies 18 i 19 de maig).

En CM, Montellà assoleix la 4a posició

Per a Edgar Montellà (Silver Car S3) la primera jornada del Fito va ser un autèntic malson. En la segona pujada d’entrenaments va trencar la ròtula d’una roda. Després, en la primera de carrera no va poder travessar la línia de meta degut al trencament d’un buje. Així doncs, el pilot va acabar el dia sense un crono i amb tot pendent del que pogués passar en les dues pujades de carrera que quedaven. Per sort,  encara va poder rescatar una quarta posició in-extremis, que li ha permés continuar sumant punts al  CEM 2022.

El pilot d’Encamp ens explicava d’aquesta manera el succeït el dissabte:  Primer de tot haig de dir que va ser culpa meva. Vaig voler arriscar massa i la roda, fora de l’asfalt, va impactar amb un forat i es va trencar una ròtula. Afortunadament no era greu i es podia reparar sense massa problemes. Crec que com a conseqüència d’aquell cop també va quedar afectat un buje, que més tard va trencar-se en la següent pujada. El CM va començar a tenir reaccions estranyes a mitja pujada i vaig haver de parar.  Afortunadament, gràcies al meu equip al final vaig poder continuar competint diumenge

I així va ser. En les dues pujades de carrera de diumenge la situació va millorar totalment. El Silver va tornar a funcionar impecable, tot i que malauradament, al final el tercer lloc del podi se li va escapar per poc menys d’un segon i mig.