,

ROYAL ENFIELD HIMALAYAN

Fiable i senzilla, és una moto ideal per l’aventura

Per fi ja està disponible la nova Royal Enfield Himalayan, l’última proposta de Royal Enfield, una moto de trail com les d’abans, simple, senzilla i extremadament fiable, aixó últim un detall decisiu si et trobes perdut fent travessies per paratges remots. I és que amb aquest nom tan suggeridor, els de Royal Enfield han volgut deixar molt clar aquest aspecte sense que hi hagi el més mínim dubte que la Himalayan complirà amb escreix qualsevol repte per dur que sigui.

Himalayan: senzilla!

Per això, la Himalayan és presenta com una trail senzilla, sense ornamentacions ni accessoris que no siguin realment necessaris. En tres paraules: una trail pura!

A diferència de les motos del segment d’aventura actuals, la Himalayan gairebé no té carrosseria i el seu pes és mínim, com ho és la seva complexitat tècnica. Tot per garantir la màxima manejabilitat i fiabilitat en qualsevol moment i circumstància.

Himalayan: pràctica!

Amb les suspensions de llarg recorregut, les llandes de radis i uns pneumàtics de tacs per poder rodar per pistes no asfaltades, el comportament d’aquesta nova Enfield no defraudarà ningú, per complicats que siguin els passos pels quals hagi de creuar.

El bastidor està composat per un doble tub d’acer dissenyat per Harris Performance que ofereix un excel·lent equilibri entre agilitat i estabilitat.

Al davant equipa una forquilla convencional amb barres de 41 mm cobertes amb molles, mentre que a la saga s’ancora un basculant d’acer dotat d’un sol amortidor progressiu.

Hi ha dos colors disponibles: blanc o negre

Himalayan: minimalista

Com en el cas dels models de les primeres trails,  l’estructura de la Royal Enfield Himalayan queda a la vista i la seva carrosseria és tan minimalista que gairebé no té una cosmètica definida. De fet, ja era aquesta la idea del fabricant, doncs volien evocar, com han fet en la resta de models de la marca, les primeres motos trails de fa ja un munt d’anys. En aquest cas però, a part de l’estética retro, juga un paper important la fiabilitat i fàcilitat de manteniment, ambdós detalls imprescindibles en una moto d’aventura també habituals en les motos d’abans!

Royal Enfield Himalayan quadre de comandamentsEl quadre de comandaments està compost per quatre esferes. La més gran és pel velocímetre i per a un display digital (indicador de marxa engranada, hora, temperatura, durada del viatge,…). A la dreta hi ha el tacòmetre i per sota, hi ha l’indicador de combustible i una brúixola digital.

Entre l’altura, que es relativament continguda per ser una moto trail i la postura del conductor, que donada l’amplària del manillar et fa estar molt dret, la posició está pensada per poder aguantar durant llargs trams. Això encara es nota més atès que el seu pes, que és de només 180 kg.

Himalayan: fiabilitat

Respecte del motor, els de Royal Enfield han equipat la Himalayan amb un motor refrigerat per aire/aigua de 411 CC, un monocilindric de carrera llarga amb un únic  arbre de lleves i un carburador.

Desenvolupa una potència de 24,5 CV i 32 Nm de parell motor.

Amb un dipòsit la Himalayan cobreix uns gens menyspreables 450 quilòmetres d’una tacada.

Respecte del sistema de frens, davant porta un disc de 300 mm amb una pinça flotant de doble pistó. Al darrere inclou un disc de 240 mm amb pinces de pistó simple. Tots dos amb ABS.

Com dèiem al principi la seva estètica és tan discreta que es podria dir que és quasi inexistent. De fet, solament el dipòsit de combustible i els parafangs vénen pintats. Aixó sí, hi ha la possibilitat de poder escollir entre dos acabats de color: Granit i Neu.

Informeu-vos-en a 4T Motors, concessionari oficial Royal Enfield per Andorra. Els trobareu al carrer Dr. Mitjavila, num.17 d’Andorra la Vella. Tel. 867701

Royal Enfield Himalayan es el noi model Trail de la marca

Fotos: RoyalEnfield