, ,

SEAT E-SCOOTER! APROPANT EL FUTUR DE LA MOBILITAT A LA CITY

L’e-Scooter de SEAT va agafant forma

Més enllà de les interessants propostes de mobilitat en automòbils, SEAT sap que la mobilitat urbana del futur, a més de compartida, serà en gran mesura sobre dues rodes. En aquest sentit, els de Martorell han treballat de valent fins projectar, entre les propostes de quatre rodes i els patinets ,  el SEAT e-Scooter Concept, una moto urbana, elèctrica, connectada i orientada -com dèiem-  a ser un vehicle preferentment d’ús compartit!

Conceptual, però a punt

Un cop van arribar en aquestes lògiques conclusions pel que fa la realitat de la mobilitat a les grans ciutats. Conclusions altrament òbvies si et poses a pensar, els de SEAT van obrir quelcom més que la ment fins decidir endinsar-se en aquest nou nitxo tan allunyat del seu saber fer habitual.

Aprofitant l’embranzida del projecte de mobilitat alternativa que estan desenvolupant, van entendre -amb tot l’encert- que més enllà de petits utilitaris, o fins i tot del futur Minimó -el biplaça elèctric en què també estan treballant- el que realment domina i dominarà les ciutats són les motos. A partir d’aquest punt, només els ha calgut, fixar-se, pensar i desenvolupar una moto a partir d’aquest nou enfocament.

Molt més que un scooter

L’e-Scooter Concept de SEAT és molt més que una moto per a la city, és una eina que a més de transportar-te, ha d’interactuar el màxim possible amb els seus usuaris, aportant-los un plus que la diferenciarà de qualsevol altra alternativa basada en la mobilitat urbana compartida, com ara les que utilitzem avui dia.

Sabent i tenint clar això, aquesta nova proposta 100% elèctrica dissenyada íntegrament a Barcelona, la ciutat d’Europa amb més motos,  l’e-Scooter dels de SEAT s’ha integrat en l’estratègia de futur de la mobilitat urbana que la companyia de Martorell està enllestint.

L’e-Scooter Concept és basa en una moto relativament simple construïda a partir d’una estructura estilitzada i amb una geometria sense complicacions. La idea era que havia de ser una moto senzilla i molt pràctica. Un vehicle atractiu, funcional i molt adaptat a les necessitats dels usuaris. Res més!

En aquest sentit, l’e-Scooter Concept planteja un sistema de bateria extraïbles per facilitar-ne les tasques de recàrrega. D’aquesta forma, quan calgui, nomês caldrà substituir la bateria i llest, a seguir rodant!

El cost estimat de consum per recàrrega està calculat en uns 0,7 euros cada 100 km.

Dissenyat per compartir.

Aquest concepte de recanvi de bateria, només és un detall entre molts més per mostrar que l’e-Scooter està enfocat de cara a la indústria del ‘motosharing’. Per això, és una moto ferma i resistent i tan pràctica.

S’han utilitzat materials d’alta resistència i de gran durabilitat, com ara el cautxú. S’han dividit les peces estratègicament perquè puguin substituir-se amb facilitat, fent que la moto estigui el mínim de temps parada quan s’ha de reparar.

El seient inclou espai suficient per poder allotjar dos cascs. En quant a connexió, hi haurà dues entrades USB, així com un espai pel telèfon mòbil.

Veure’l i no oblidar-lo

En el seu disseny també s’ha posat especial èmfasi en que l’e-Scooter de SEAT havia de ser un vehicle facilment identificable. No tant per trobar-lo ràpidament, que també, sobretot perquè la pròpia flota s’auto posicionés ràpidament a les retines de la població, en la seva memòria, gràcies en aquesta visual. Indirectament també fa que la moto sigui més visible circulant, el que aportarà un plus en seguretat que sempre va bé.

Així doncs, el repte era dissenyar-la de tal forma que només calgués veure-la passar un únic cop per recordar-la! Per aconseguir-ho, els dissenyadors han combinat amb el color negre de base amb un de fluorescent localitzat en les parts més visibles.

Finalment hi ha l’apartat referent a les tecnologies aplicades. En aquest punt l’experiència acumulada en el món de l’automòbil, així com els seus aplicatius s’han exportat a l’e-Scooter Concept. Així doncs, heretarà el bo i millor de la marca en matèria de tecnologies i aplicatius.

Pedigrí amb garanties

L’e-Scooter ha estat desenvolupat conjuntament amb la marca Silence, empresa catalana amb una dilatada experiencia en el sector de les motos urbanes elèctriques.

És per això que a nivell mecànic l’e-Scooter Concept presenta moltes similituds amb la Silence S01, ja que equipa el mateix motor de 7 kW amb puntes de potència d’11 kW (14,8 CV) i 240 Nm de par motor. Amb aquesta poténcia l’e-Scooter ve a ser com una moto de 125 CC, motiu pel qual es podrà conduir amb el carnet B.

La seva velocitat punta és de 100 km/h i l’autonomia (segons cicle WMTC) serà de 115 km.

SEAT Urban Mobility

L’e-Scooter Concept i tota la infraestructura que l’envolta serà desenvolupada per la divisió «SEAT Urban Mobility». Aquesta divisió concentra totes les solucions de mobilitat urbana projectades:  el cotxe Minimó, el patinet elèctric SEAT eXS i l’e-Kickscooter.

Però l’ofensiva de SEAT en el pla de la mobilitat urbana no es limita només en aquestes propostes. La gamma SEAT de cotxes treballa amb noves propostes de futur, així com en models que ja roden pels carrers, com el SEAT Mii elèctric; el cotxe que per poc més de 21 mil euros es posició com l’elèctric més barat del mercat.  El SEAT Mii elèctric arriba als 260 km d’autonomia. Recordem però, que l’ofensiva de models elèctrics de SEAT serà molt important al llarg dels propers anys.

En tot cas, el camí de SEAT en termes de mobilitat alternativa als combustibles fòssils només ha fet que arrencar! I és que el futur de la mobilitat segons els de Martorell es presenta molt llaminer!

Tot i que ja està tot pràcticament enllestit per a la seva producció, a hores d’ara encara no ha arrencat, per tant seguirem encabint l’e-Scoter com a vehicle conceptual. A la que arrenqui definitivament -imaginem que serà durant aquest any-  us posarem al corrent i en farem un segon reportatge molt més detallat.

Per accedir a d’altres articles de propostes de futur dirigiu-vos al menú principal del blog o feu clic en aquest enllaç

Fotos: SEAT